• Anonym (zz)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym (:() skrev 2013-11-04 21:24:14 följande:
    Nån som ha känt flera extraslag på raken ? Ha vaknat av de en natt och fick de nyss i soffan. SKIT LÄSKIGT! Känns som om hjärtat ska hoppa ut.. om man ändå slapp känna de.. Det känns ju så hårt.

    det har jag i perioder ofta, ibland många timmar i sträck. och ja, det är väldigt obehagligt. ibland är det som hela min kropp pulserar samtidigt, som när man sitter helt still fast benet ex kan röra sig endå lite av blodet lixom, så blir hela kroppen av en viss typ av hjärtklappning. kan stå upp ( om ja orkar för brukar bli slut/trött samtidigt) o då kan ja lixom inte stå still..


     

  • Anonym (zz)
    Anonym (:() skrev 2013-11-04 22:14:13 följande:



    Hjärtat slå extraslag utan nått vanligt slag imellan. Utan de hoppar helatiden kanske 3-4 extraslag i rad

    ja nu har jag flera varianter, ibland där det är som du beskriver, ibland där det växlar mellan lite uppehåll och sen dubbel/trippelslag.. eller det hjärtat kan typ synas genom kläderna så hårt o intensivt dunkar det, eller när det är som svårt/för ansträngande att andas samtidigt för det går så intensivt.. usch det är verkligen obehagliigt


    tycker kombinationen med svårt o andas är obehagligast. för det hände rinte så ofta o tror alltid det ska "gå över styr" då 

  • Anonym (zz)
    Anonym (hmm..) skrev 2013-11-05 08:24:17 följande:
    Nån som upplever att synen är påverkad ? Vet inte om det beror på ångesten?
    på vilket sätt blir din påverkad? jag har haft och har jätte många "förvrängningar" som märks på synen ..
  • Anonym (zz)
    Anonym (hmm..) skrev 2013-11-05 11:46:51 följande:
    Det känns som att jag ser sämre. Har nyss varit på kontroll och då var synen bättre.

    för jag har under årens lopp med stress o ångest sett suddigt, korsseende, svårt/omöjligt att växla mellan långt o nära fokus ( omöjligt o köra bil då ;( ) ena ögat ser rött och det andra grönt ( när jag kollar på ljusa/vita saker) skelar även ibland. har varit hos flera optiker osv, och enda dom ser är att jag överkompenserar och är "för bra" på att justera mig efter olika kraftiga liner mm. och de har varit förundrade över att jag inte har migrän..


     

  • Anonym (zz)
    Anonym (nr2) skrev 2010-01-20 15:54:04 följande:
    Jaa, herregud, det glömde jag skriva... går regelbundet till en naprapat som "klämmer" på halsen. Har du inte prövat det så gör det, helt otrolig känsla när man går därifrån!!

    jag har spänt och lixom stängt av nacken under många många år, har fått hjälp av naprapat jag oxå så även om jag inte är helt fri så är det såå mkt bättre. och en viss typ av yrsel ( som var så hemsk) har försvunnit sen flödet till huvdudet är bättre :) 


    har oockså som "ticks/ryckningar där ja typ spänner nacken / halsen åt ena hållet när ja mår dåligt ibland.. ser säkert ut som en helt störd person om man ser mig då..

  • Anonym (zz)

    har tagit ett litet kliv idag jag är stolt över, har varit hormonpåverkad o yrslig idag och lite suddig i huvudet, men har ( med sällskap iofs) trotsat detta, åkt iväg och handlat i en ny mataffär och det gick bra :) kändes ju inte helt perfekt men affären hade en lugn och skön atmosfär, inte upplevt det på flera år då det alltid brukar va rörigt i stora affärer. men nåt var annorlunda och jag blev glatt överraskad och denna upplevelse är den första på jätte länge där jag känner att jag har gjort en liten bedrift, och är stolt över det :)
    att detta kan göra det liiite lättare nästa gång jag ska ut ^^

  • Anonym (zz)
    Anonym (jävla ångest) skrev 2013-11-05 19:09:52 följande:



    Bra jobbat :) man känner sig alltid lite "större" när man lyckats :) lyckades själv i dag när dottern skulle till läkaren :) mycket var det att kämpa emot, att köra bil, att gå in på ett sjukhus och sen köra hem :) men blev helt slut efteråt, nån mer som blir det?

    tack :) och detsamma!


    och ja, slut blir man för anspänningen är så hög. men blir lättare med tiden tror ja, och om man vet vad det beror på e det ju lite mindre jobbigt.

  • Anonym (zz)
    Griffin skrev 2013-11-05 19:22:37 följande:
    Bra jobbat!!! Vet precis den där känslan, bara att ta sig utanför dörren känns som en bedrift (och det är det kanske också med tanke på hur man mår). När jag tänker på det drips jag mest av känslan så knäppt det är egentligen. Saker man tidigare tog så för givet hade plötsligt blivit något man näst intill fick drömma om att klara av... 

    Fortsätt utmana dig själv på det där sättet!

    tack! :) ja precis, när man mår dåligt o otrevliga symptom kommer krymper ens värld på ett sätt man som frisk aldrig kan förstå.. är ett jobb att ta sig tillbaka. 


    men jag hoppas jag är på rätt väg nu! 

  • Anonym (zz)
    Zwoom skrev 2013-11-08 16:47:56 följande:

    Har ni haft liknande/samma symtom som mig? Vilka?

    * Bröstsmärtor av olika slag & styrka som kan komma närsom utan förklaring
    * Kan vakna på natten genomsvettig och panikslagen
    * Rädd för att somna i tron om att jag ej skall vakna upp mer
    * Känlan av att inte kunna andas rätt eller ej kunna andas
    * Yrsel både svagt eller kraftigt
    * Ont vid skulderbladen
    * Frusen till max eller svettas som en tok
    * Ostadig
    * Kännsla av att "Snart kommer paniken bryta ut"
    * Extrem dödsångest
    * Tankar om att man har hjärtfel av olika slag elelr andra dödliga farliga sjukdommar
    * Domningar lite varstans
    * Spänd nacke, käke eller annat
    * koncentrationssvårigheter
    * Kännslan av att ej vara på plats där man är som att man vore borta i en annan flummig värld
    * Ljuskännslig
    * Ljudkännslig
    Att få symtomen på e symtomen som beskrivs på sjukdomar på tv tex programmet 112 på liv o död skulle aldrig palla se ett sånt program!
    * Kännslan att känna sig ful,värdelös och en börda för sin omgivning (Jag har inga självmordstankar)
    * Rädsla för att andra tex i affären,på stan skall se att jag får/har panikångest
    * Rädd att snacka i telefon med okända
    * Analyserar kroppens små små små signaler och tror det är nått farligt pågång
    Häftig andning ELLER kännslan av tt andas långsamt
    * Kännsla att hjärtat slutat slå ett tag
    * Hjärtklappning, dubbelslag, hårda slag

    mm.mm Listan kan göras lååång men vill ej plåga er mycket mer med mina symtom Men hoppas någon vänlig orkar och vill svara!    
                   


    strök över de som jag inte känt, men som sagt ens lista kan göras lång. men du är inte ensam! även om det är en rätt klen tröst ;)
  • Anonym (zz)
    Anonym (stressad mamma) skrev 2013-11-20 15:31:18 följande:
    Jag är inne i en stressig och orolig period och ett nytt symptom är att jag glömmer saker :(. Kan sitta på jobbet och glömma vad det var jag skulle göra (fast min kollega precis bett mig). När jag var ute och körde bil och stressade innan kunde jag först inte komma ihåg vilken månad det är. Tycker att det är obehagligt och oroar mig för alzheimers :(. Någon som känner igen sig? Är det stressrelaterat?

    jag har varit likadan för ett par år sen, i början av mitt elände. nu märker jag dock på de flesta i min omgivning att de glömmer saker..oberoende av ålder,m situation mm. och det är folk som vanligtvis har stenkoll på läget, har oroat mig lite men ju fler de blir dessto mindre tror jag det beror på att de blivit allvarligt sjuka..men vad det beror på vet ja dock inte..


     

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?