• Jimmy 249

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Ja de skulle man kanske testa:). Älskar massage ju. Problemen är ja att jag typ ständigt spänner mig. Tex när jag ligger så åker bröstkorgen upp o spänner sig. O när jag går omkring så har jag ofta armarna i kors över bröstet lr typ vilar dom mot diafragman. Just nu har jag ju ångest pga smärtorna under promenaden. Men hade jag bara promenerat 30-45min så hade dom inte uppkommit eftersom det kom 10-15min innan vi kom hem. Men kände ingen yrsel lr liknande o andfådd var jag ju långt innan. Sen ju mer man tänker på det desto värre blir det. Ibland kan ja ligga i flera timmar tills det når en topp/gräns för att sedan sakta börja slappna av.

  • Jimmy 249
    MizzTez skrev 2011-12-22 00:19:27 följande:
    Då säger jag bara en sak! När den här julsaken är över så tar herrn och ringer sjukgymnasten! Omg. Det är så mycket spänningar i dina muskler, där tror jag att 80% av din ångest sitter.

    Jag går hos sjukgymnast och det är så mycket bättre än att springa till läkaren! Jag tränar på deras gym och jättemycket, i princip all min värk i armar, bröst, nacke och huvud försvinner. Samtidigt försvinner ångesten.. Har aldrig ett uns av ångest på gymmet! Då får kroppen arbeta och hjärnan är pausad! Så skönt.. Sen håller det sig borta flera dagar och nu när jag var sjuk så märkte jag skillnaden! inte tränat ordentligt på 8 veckor och i 7 av dem har jag mått som en överkörd grävling med pms.

    Jag har även gått till en massör och hon tog bort massor av spänningar i nacken på mig, fick el behandling i vänsterarmen av sjukgymnasten och med detta så har jag varit jättebra! Inga problem med domningar och jag har haft min arm i alla lägen det gått utan att fått besvär.

    Tror mig, ta mitt råd om sjukgymnast!



    Tänkte ringa redan imorgon redan. Ska försöka få tag i både läkaren o psykologen. Dom undrar ju från jobbet oxå när man kan komma tillbaka. Ja blir helt nojig när det känns i bröstet ju. Fast tar inte pulsen så ofta längre. Även börjat få ont i ryggen nere vid svanken. Jobbigt som fan. De otäckaste var ju i slutet av promenaden men de lugnade sig ju när jag kom in. Sova typ 6-8h på 2 dygn o inte äta på 1 är ju inte optimalt om man ska gå promenad. Idag har jag iaf ätit 1 vetebulle o 1 tallrik ärtsoppa. Även haft svallningar i kroppen dessa dagarna o varit lite skakis.
  • Jimmy 249
    Anonym (stress) skrev 2011-12-22 00:24:53 följande:
    Det är jättevanligt vid stress och ångest att man har svårigheter att andas. Dels kan det vara psykologiskt (att det inte finns någon kroppslig orsak alls mer än att "det känns så" och ju mer man känner efter ju mer känns det. Det är också vanligt vid ångest/stress med torra slemhinnor - det kan man också få neråt halsen och längre ner vilket gör att det känns trögare att andas. Muskelspänningar som många nämnt är också vanligt. Finns också en kota som kan hamna lite fel och som gör att just den där sista luften känns omöjlig att få ner.

    Ett tips från mig: jag har haft detta problem många år och var på allergimottagningen för mina allergier. Tog då upp detta. De trodde inte på astma men jag fick en spirometer/spirometri eller vad det heter på recept som jag har hemma - den blåser jag i när jag har trögt att andas. Och inte en gång har det gått under mitt normala värde trots att jag känt att det varit svårt. Detta har hjälpt mig att slappna av och inte oroa mig.



    Mina symptom är olika starka dag till dag o vissa dagar är jag bara lite nedstämd. Vissa dagar vill man överhuvudtaget inte lämna sängen
  • Jimmy 249
    MizzTez skrev 2011-12-22 01:19:02 följande:
    De där svallningarna känner jag igen, jag hade så ett tag när jag tränade som mest och åt som minst kolhydrater.. Inte tänkte ju jag på att jag måste äta mer kolhydrater om jag tränar 3 ggr i veckan och promenerar resterande dagar! Jag blev så dålig en dag så jag låg på soffan och allt snurrade, jag kallsvettades, mådde illa och hjärtat var nog uppe vid öronen vid det laget! Pulsen tordes jag inte ens ta för den hade säkert varit uppe i 300! Då tröck jag i mig en massa köttsoppa och smörgåsar och blev som en ny människa.

    Varför äter du inte?

    Jättebra att du ringer i morgon redan! Sen tänkte jag berömma dig ännu mer för att du trappat ner på pulstagningen! Kommer ihåg att vi skrev om det tidigare.. Jag sover åxå som du, så lite.. Känner direkt på kroppen när jag inte fått nog med sömn. det gör åxå att mitt hjärta fladdrar.

    Känns ändå ganska bra att skriva med dig för vi verkar ha väldigt mycket liknande symptom, skönt, då kanske jag inte är döende ändå.

    Får du nå lugnande mediciner? Om inte så tycker jag du ska prata med läkaren om det redan i morgon, de är grymt bra att ha ifall att man behöver. Sen ger de en trygghet även om de bara ligger i fickan i flera månader, men då vet man att de finns iaf.



    Känns bra att skriva med dig oxå. Vi har ju ganska lika symptom. Bara hoppas läkaren inte är julledig. Har ju fått paroxiflex utskrivet som ska vara ångest dämpande. Fast har inte vågat knapra i mig dom än. De med sjukgymnast låter som en lysande ide ju. Då tränar jag ju kontrollerat och under uppsikt:). Jag har ju som du massa "tänk om" tankar. Nu har jag ont i benen efter promenaden så har svårt att hitta ett bekvämt läge i sängen. Det värsta jag vet är när folk säger att de e bara att hitta på något. Dom verka tro de e så jäkla lätt
  • Jimmy 249

    De va tråkigt att höra:( Mitt onda känns mest som träningsverk o blir värre när jag går. Har läst att det ska hetta i området oxå vilket tex en muskelinflamation oxå gör. Brukar försöka slå bort såna tankar,ibland går de o ibland inte.

    Manna hade en period när hon va yngre men det försvann. Sen har 2 på mitt skift oxå haft de. Brorsan verka tro att de är lätt att göra saker.

    Har du oxå haft liknande känningar i bröstet vid promenader? Har läst att ångesten kan tillta i början för att man undvikt situationerna tidigare. Är iaf sjukt spänd i axlarna nu. Knakar i nacken o verker ut i axlarna när jag vrider huvudet.

  • Jimmy 249

    Okej. Då e jag inte ensam iaf. Det var ganska rask takt då hundarna bestämde tempot. Ska försöka o ta promenaderna en i taget. Men va sjukt jobbigt o sen hade jag ju lite ångest efteråt. Just nu e ja bara spänd o har lite huvudverk.

  • Jimmy 249

    Att ja inte sover beror mest på spänningar o att jag haft tider o passa nu. Annars brukar jag sova längre när jag väl somnar. Brukar för det mesta kunna äta. Fast vissa dagar mår jag illa o ibland kommer maten upp igen:(. Men bruka försöka tvinga i mig något iaf.

  • Jimmy 249

    Det jobbigaste är ju att jag är mer lr mindre sängliggande till o från. Riktigt drygt när man inte förmår att göra ens dom enklaste sakerna. Ibland är det knappt man förmår att gå på toa. Någon mer som känner igen sig?

  • Jimmy 249

    Ja de e precis som man inte har någon ork alls o att man känner sig ostadig o svag när man väl kommer upp. Vrf våga du inte svara på de?

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?