• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Mille101 skrev 2011-09-26 07:16:34 följande:
    Ska köpa Magnesium idag! Har sovit skit inatt, det strålar från nacken på vänster sida, ner i armen och från rumpan ner i benet...Ska på akupunktur senare idag också så kanske kan det underlätta!??!!?
    Just nu känns det som om jag kommer ha livslångt ont, det tar upp hela min vakna tid och jag tänker inte på något annat, känner liksom efter hela tiden och får samtidigt panik över alla symptom. Har så svårt att tro att det är psykisk stress när jag inte känner mig stressad...
    Har också haft skit ont i vänster käke och ont när jag trycker på en punkt under örat...
    Det låter som att du har stress symptom! Saken är den att jag är inte heller stressad, utåt, men jag har brottats med psykiskstress sedan tonåren! Jag är skitlugn utåt, fått höra flera gånger "men du kan väl inte ha panikångest, du som är så lugn..." Men någongång kommer det upp till ytan och kroppen säger stopp! Då har man inga alternativ mer än att lyssna.. tycker du ska ringa en tandläkare åxå och be dem kolla ifall du pressar tänderna när du sover. det kan vara en stor del av smärtan i käken nämligen. Jag har märkt att jag gör så.. Kan vara helt stel i käken när jag vaknar! Jag tror att det sitter i min hypokondri och dödsångest, jag är så rädd för att dö när jag sover! GAHHHAA!! Jag blir tokig på mig själv!! Sen drömmer jag väldigt mycket åxå, det är ett tag sedan jag sovit bra en hel natt. Innan jag klappade ihop så sov jag inte ordentligt på 1,5 år!! Och innan det så hade jag fått barn ganska nyligen och då sover man ju inte heller. Men sömnen är viktig..

    Jag tror att allt hänger ihop, sömnlösheten, hypokondrin, panikångesten och oron. Får man något där löst så bryter man den onda cirkeln man är fast i. 
    När jag får mina konstiga krämpor så brukar jag tänka "känner jag igen det här?" "har jag haft så förr?" och är det något jag känner igen så brukar jag övertala mig själv om att jag överlevde då och kommer göra det nu!    jag har sänkt kraven på mig själv åxå, fattar inte meningen längre med att göra allt och göra det bra om man inte mår bra själv?!? idioti på hög nivå.. Bara en sån liten sak som att strunta i disken en dag, fan, den springer inte iväg! Nä, jag har med allt annat gått och blivit egoist men jag mår bra av det åxå!
  • MizzTez
    Mille101 skrev 2011-09-30 17:52:00 följande:
    Jag undrar om någon har haft isande ilningar i benen eller i huden? Jag har fått en slags isande känsla över benen och en del av armen...en ny symtom, allt detta gör mig så rädd.

    Jag brukar få "kalla fläckar" på armarna.. freeky!!
  • MizzTez
    Rainbow brite skrev 2011-09-30 17:57:11 följande:

    Det bästa man kan göra är att sita i att googla om massa symtom för det skrämmer bara upp dig i onödan.

    Låter ju jätte lätt men försök iaf.

    Hoppas du mår bättre nu iaf   

    Heeelt sant!!!
    Däremot ska man gå in på panikångest trådar och info sidor om det, speciellt när man mår som sämst och tror man ska dö för läser man där så lugnar man ner sig betydligt när man inser att de symptomen man här är de för ångest/paniksyndrom. 
  • MizzTez
    Anonym (Lilla mig) skrev 2011-10-05 16:56:01 följande:
    Hej på er

    Känner igen mig i mkt av det ni skriver... skönt att hittat denna tråden. Har varit hos läkaren flera gånger, ska dit imon igen, men ingen hittar något

    Symtom jag haft/har är:
    ' Hjärtklappning
    ' Yrsel/ svimmningskänsla
    *Domning i ansiktet
    'Bränande känsla i ansiktet
    'Kallsvettas
    'Kall känsla i magen
    'Trötthet/orkeslöshet
    'Klump/ont i halsen
    'Bröstmuskelinflammation
    'Sväljsvårigheter
    'Illamående
    'Darriga händer & ben

    Dr har tagit ett antal blodprover men inget visar något. Legat inne uppkopplad på EKG över natt men det visade inget heller, fick dock medicin utskriven jag kunde ta ifall det skulle komma tillbaka.

    Senaste veckorna har jag besvärats av ont i halsen, känns som en klump/bubbla som inte vill försvinna, ibland gör den ont och jag har svårt för att svälja.
    Var hos läkaren igår och kollade halsen men han sa att det var spända halsmuskler det berodde på, troligtvis för att jag gnisslar tänder.. Tycker det känns knepigt att få ont i halsen av det.

    Någon annan som har problem med just obehaglig känsla i halsen? som en klump som sitter i vägen typ vid struphuvudet..???

    känns som jag är sjuk men är säkert bara psykiska åkommer..  Nogon som känner igen sig i mina problem??
    Hej Lilla du!

    Jo jag känner igen mig i dina symptom.. I princip alla! Pendlar de för dig??
    Är det betablockerare du får?? Om inte så tycker jag du ska prata med läkaren om det och så ska du prova med magnesium, d-vitamin och omega 3! De löser jag det med och sen gym 2-3 gånger i veckan och 30 min promenad varje dag! Speciellt när jag mår som sämst.. då går jag oftast en timme tills det släpper..
  • MizzTez

    Den där klumpen som man dras med har jag fått förklarat som så att det kan vara muskler som man spänner på och kring halsen och som följd kommer den där klumpen. Ni som får den pressar ni ihop käkarna eller gnisslar tänder? Spänd i nacken och axlar?
    Tyvärr funkar ju jag som så att får jag ett symptom så måste jag veta varför!! Skitjobbigt men samtidigt bra för jag kan lugna ner mig själv med att andas rätt tex vid domningar, massera nacken vid klumpen i halsen, sova med bettskena osv.. Så mycket lättare!  

  • MizzTez
    Anonym (Hypokondra) skrev 2011-10-15 13:56:59 följande:
    Är det nån mer som upplever att man inte kan forma ord ibland,alt sluddrar.Tappar ord osv?För tyvärr gör jag det ofta och tyvärr så är det ju ett stroke symptom.............ååååh så trött jag blir!
    Jo jag gör det! Sen kan jag till och med säga fel saker, glömma vad jag gör på en affär eller vad jag snarare skulle göra där.. tappar bort mig i samtal, tappar koncentrationen när jag pratar med folk. Helt förvirrad med andra ord! Iof så är det inte så konstigt eftersom jag koncentrerar mig så hårt på mig själv så jag kopplar som bort allt. Men det är i perioder allt, när jag mår dåligt är jag helt lost och de bra dagarna har jag full koll på allt!
    Är det så att du tappar ord vaje dag? Hela tiden? Eller är det bara ibland? Jag har varit med om folk som fått stroke och då har det inte varit tal om IBLAND utan de har varit värre, konstant.
  • MizzTez
    Anonym (Hypokondra) skrev 2011-10-15 17:28:59 följande:
    Ja alltså ibland,jag har varit sjuk nu ett tag..förkyld och febrig så säkert därför också :) Men iaf!Nu är jag helt inne på stroke tanakarna igen..la märge till att jag har lättare att dra upp mungipan mer på högra sidan och när jag pratar rör jag mer på högra sidan!Men det kanske är normalt??Att vissa har så?Tror ju knappast jag fårtt stroke nu bara för jag läste om det i Aftonbladet :)

    Hahahaha!! Nu ska jag ge ett råd.. Sluta läs!!! Jag har lagt ner aftonbladet för flera månader sedan! Vet många som gör så när de är ostabila enbart för att det inte kommer nått gott ur det. Jag ställer mig frågan "måste jag veta det här?" måste jag verkligen veta att folk svälter på andra sidan jorden? Måste jag veta vad våra politiker gör? Måste jag veta alla hälsotips och hälso-fel man gör? Nopps.. Inget jag behöver veta något om! Blir jag sjuk så finns det sjukhus.. Man blir bara skadad av att sitta och läsa saker om vad man ska göra och inte ska göra. Speciellt genom sånna sidor som AB. Är det något jag vill veta om sjukdommar så går jag in på 1177 eller netdoktorn, mer seriöst så.
    Prova en dag, en vecka, en månad att inte läsa eller googla symptom så får du se skillnaden. 
  • MizzTez
    Anonym (hypo) skrev 2011-10-17 19:51:07 följande:
    Är det någon som har urinträngningar eller ont i bäcken pga stress. Jag lider dessutom av ordentlig ryggvärk som flyttar runt. Jag börjar verkligen bli trött på det här. /uppgiven
    Förra hösten åkte jag in akut för jag hade så sjukt ont i korsryggen! Hade så ont så jag fick morfin för det.. De gjorde alla undersökningar de kunde men hittade ingenting! Då blir man orolig.. Det släppte när jag blev sjukskriven och fick mina panikattacker! Idag kan jag inse att det var nog psykiskt, då trodde jag att läkarna var helt inkompetenta!
  • MizzTez
    Rainbow brite skrev 2011-10-19 18:02:02 följande:
    Upplever ni smärta i bröstet? Alltså hjärttrakten?

    Vad gör ni när ni får detta för att lugna er själva?  

    Hur är din smärta?? Får du stickningar? Eller håller det i sig? Ilningar?
  • MizzTez
    Rainbow brite skrev 2011-10-20 06:54:35 följande:
    Stickningar,Hugg,som el stötar

    Men jag svarade på ditt inlägg tidigare men det kom inte med..
    Jag har haft de där huggen i perioder sedan jag var ett litet barn egentligen, i tonåren var de hemska, speciellt gymnasietiden. Idag kan jag förknippa det med stress, speciellt psykisk stress. Mådde pyton på gymnasiet så det är inte konstigt. Hoppade av efter halva tiden.. sen har det hållt sig borta tills förra året, men då var det stress på hög nivå igen. 
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?