• dawkins

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym skrev 2011-12-06 08:45:10 följande:
    Vanadiz: Visst var det du som tipsade om boken Fri från ångest?
    Jag är inne på andra vändan på boken och den är toppen.
    jag äter även magnesium och andra vitaminer och mineraler.
    Det hjälper verkligen... Tack för tipsen!!!
    "Befriad från ångest" ska det väl vara?
  • dawkins
    MizzTez skrev 2012-01-10 11:21:35 följande:
    Jag har en fundering.. När ni får era symptom vet ni om att det är ångesten då??

    När jag mår dåligt så fastnar jag som och är orolig och det tar lång tid innan jag fattar att det är ångest symptom. När jag väl går ut ur det igen så är det som klart och tydligt men inte när jag sitter i smeten. Är jag bara korkad eller??
    Jag tror alltid att det är någon sjukdom, även fast jag haft ett symptom åtskilliga gånger tidigare. Anledningen till detta tror jag beror på att symptomen slår till när man minst förväntar sig det. Om jag skulle känna mig väldigt stressad och/ eller varit med om något jobbigt och sedan få ett eller flera av alla mina sympton, så skulle man kanske lättare kunna tänka att det är ångestsymptom p.g.a. av ....  Nu slår ett symptom till med full kraft när man mår som bäst, och då blir man lika orolig varje gång att detta kan inte vara ångest, utan det måste vara en neurologisk sjukdom eller något "passande". Detta är min teori..
  • dawkins
    Anonym (H) skrev 2012-01-14 16:08:27 följande:
    Det här är verkligen en tråd för mig! Jag har efter en längre tids psykisk påfrestning (vill flytta m.m.) utvecklat någon form av ångest, hypokondri och katastroftankar.
    Jag har lite kroppsliga symptom ibland och jag vet inte om de beror på stress men i vilket fall så blir jag ofta rädd och får ångest när jag känner någonting. Mitt "favoritområde" är det som har med hjärta och hjärna att göra -jag går inte in på exakt vilka sjukdomar eftersom jag tycker det är jobbigt att skriva det. Jag känner ett symptom eller en kroppslig sensation och sedan kommer ångesten direkt med svettningar, magont, darrningar och ev. lite gråt.

    Jag har börjat tänka mkt på döden och jag har katastroftankar om att dö själv hemma med barnen osv. All denna skit har börjat det senaste året efter att jag mått dåligt en längre tid.

    Är det någo mer än jag som ständigt misstolkar kroppen och får ångest av minsta lilla? Ibland "dör " jag flera gånger om dagen och det är ju minst sagt jobbigt.
    Jag tänker inte så mycket på att jag ska dö så där plötsligt, utan det är mer oron över att ha drabbats av en allvarlig sjukdom, typ något nervlogiskt eller cancer som sakta bryter ner en till ett hjälplöst skakande kolli med smärta och förtidig död som följd. Det spelar ingen roll hur många gånger jag fått samma symptom, jag blir lika orolig varje gång. Just nu har jag mest problem med muskelryckningar och en obehaglig pirrande känsla i lår och knän, typ väldigt intensiva myrkrypningar som kommer och går i intervall. Genast är detta ett tecken på att det är något neurologiskt fel som bara kommer att bli värre. Skitjobbiga tankar och symptom.
  • dawkins
    markbon skrev 2012-01-18 18:46:17 följande:
    Hej alla!

    är en kille på 18 som har haft massor med besvär i 1 månad nu. det började med dubbelslag som höll på i 3 timmar, besökte akuten och där visade EKG inget. efter det har det eskalerat.

    Jag har haft en tuff uppväxt (mamma var alkolist, vräkt 2 gånger) vet ej om det kan göra så man mår dåligt?

    jag har följande symptomer:

    + yrsel, kommer och går

    +oro för sjukdomar

    + KRAFTIG puls i mage och bröst.

    + konstig känsla i händer/fötter.

    + ont i magen

    + problem med magen, förstoppning, diarre.

    så fort jag får något nytt så är jag rädd för att det är något allvarligt. Skulle ni klassa dessa symptomer som stres/oro/ångest?

    tacksam för hjälp!

    // Kristoffer            

                                 
    Alla dina symptom är klassiska ångestsymptom, så det är med största sannolikhet inget medicinskt fel på dig. Kolla med din vårdcentral om möjligheten att prata med någon (KBT-terapi).
  • dawkins
    markbon skrev 2012-01-19 15:32:31 följande:
    Ni är för snälla!!

    Att ständigt känna oro/rädslan för sjukdommar är hur jobbigt som helst. jag har till och med slutat jobba (slutade 12/12) då det blev för jobbigt.

    Min läkare säger att stress och oro gör att man får konstiga saker som kan hända. Jag bad han att känna på min mage då jag tror på starkaste allvar att jag har bråck på magoratan! Han vägrar och säger att det hjälper inte om jag känner på din mage.

    Jag fick atarax 25ml som jag får ta, tycker inte det funkar så jätte bra, får massor med biverkningar.
    läkaren skulle skicka remiss till en person där jag kan prata ut, vilket jag är glad över. (men vem vet hur långt tid det tar att få komma dit?!?)

    Just idag ringde jag en sjuksköterska på VC och berättade, hon sa att jag skulle få ett 24 h EKG under nästa vecka, så kan vi utesluta hjärtat. Jag är mycket räddare för magen, ont när pulsen slår hårt, strålar ner till jumsken.

    jag känner mig som en person som läkarna ignonerar och att jag kommer dö för att ingen hjälper mig. Jag börjar till och med gråta nu när jag skriver detta, jag är så rädd!

    Tack igen!!!                
    Jag tycker det låter konstigt att du helt plötsligt ska genomföra ett 24h EKG om din läkares bedömning är ångestsymptom. De har väl tagit några blodprov antar jag. Med tanke på min egen hälsoångest och alla mina symptom, så har ett EKG aldrig varit på tal. Jag tar förvisso EKG varje år när vi har hälsokontroll på jobbet och det har inte visat något, men det har inte de andra läkarna (som jag diskuterat mina konstig symptom med) vetat om. Lider du av extrem hjärtklappning eller varför ska du göra detta tror du?
  • dawkins
    MizzTez skrev 2012-01-19 16:43:52 följande:
    nej du, det är inte konstigt alls! de tar det för att utesluta och uteslutnings metoden är viktig för en som har stark ångest. Jag har själv tagit 5 EKG, varav ett är långtids på ett dygn.
    Det är nog som du säger, men det har aldrig varit på tal i mitt fall och jag har en himla massa jobbiga symptom, så därför tyckte jag att det verkade lite konstigt. Jag känner även andra som lider av denna problematik, men de har heller aldrig tagit EKG, men det är säkert ett bra beslut, fast det är säkert inget fel på hjärtat..
  • dawkins
    markbon skrev 2012-02-20 11:10:11 följande:
    Beroende på hur smala ni är så är det olika. SMala människor känner det ofta tydligt. Jag har aortabråck i släkten, därför ville doktorn kika så det inte är något. Jag har är inte smal och inte fet, men jag gick ju ner 10 kg när jag var nere i sörjan.

    Därför behöver ni som är normala i kroppsbygnaden inte oroa er.
    Har du aortabråck i familjen, så bör det förstås kollas. 99% av oss som bl.a. följer denna tråd är också hypokondriska (som jag själv) så det är vanskligt att skriva om aortabråck p.g.a. att pulsen guppar i takt med magen, för detta är väldigt vanligt på smal som tjock utan att detta har något samband med detta bråck. När man skriver så är det lätt att ge intrycket av att detta har ett samband, vilket är fel. När du förklarar din familjehistorik så förklarar det saken, men det gjorde du inte i ditt första inlägg. Detta kan göra många oroliga och då tro sig ha detta bråck. Det är säkert inget fel på din aorta heller, men du ska förstås kolla.
  • dawkins
    markbon skrev 2012-02-24 13:22:32 följande:
    Jippi jippi! Idag är lyckans dag! Jag hade inget bråck på oartan, den var som max 1,8 cm och var absolut inte farligt. Han förklarade pulsationerna är pga. Min viktnedgång! :D
    Du ser, men det var ju konstigt att du hade läst om detta samband på 1177, då detta måste vara det minst troliga scenario vid detta symptom. Jävligt korkat av 1177 att skriva så, skrämma skiten ur folk för ett symptom som inte alls behöver ha något med aortan att göra.
  • dawkins
    ALEXANDER78 skrev 2012-02-25 10:35:15 följande:
    Jo, jag känner igen dina problem. Jag övertalade till slut min husläkare att skriva ut lyckopiller nästan allt försvann på nån timme. Brutalt skön upplevelse men glöm inte att ta tag i huvudproblemet. Häls K
    Har också problem med dessa muskelryckningar. Vad var det för "lyckopiller" som verkade på 1 timma?
  • dawkins
    Idun84 skrev 2012-03-22 00:44:57 följande:
    Jäkla läkare jag träffade btw. Han kan inte ha varit van vid hypokondriker. Jag sa att jag var en. Grät dessutom hysteriskt. Men jag klarar inte av att höra "jaså, du har migrän, det är ju tyvärr ett symptom för ALS". Jag hade inte ens tänkt på att migrän kunde vara kopplat till ALS. Jag var mer rädd efter att jag gick därifrån. Orkar inte med denna konstanta ångest.. jäkla skit.
    Menar du allvar, sa verkligen en läkare att migrän är ett symptom för ALS och dessutom berättade du att du var hypokondriskt? Det kanske är lätt att säga, men jag hade fan anmält svinet, även om det förmodligen inte leder någonstans. Detta var det mest idiotiska uttalande jag hört. Risken att drabbas av ALS är mycket, mycket liten (som tur är) och det finns säkert 100 st troligare scenarier till dina (våra) symptom än ALS och har 5 st andra läkare inte haft den misstanken, så måste den 6:e vara fullständigt inkompetent. Innan ens en läkare antyder neurologisk sjukdom, så måste man efter stark misstanke genom en komplett undersökning, så detta är inget man häver ur sig till en orolig patient.
  • dawkins
    Anonym skrev 2012-04-15 10:31:45 följande:
    Hej, hittade denna tråd o tänkte att jag kanske kan ställa lite frågor. Det gäller min sambo, vi befinner oss i en komplicerad situation. Jag vet att hon har haft det svårt under sin uppväxt men stränga föräldrar och dåligt umgänge, alkohol och droger. Vi har vart tillsammans nästan 6år och under hela tiden har hon vart frånvarande typ, aldrig engagerat sig i varken relationen eller familjen. Visst har det funnits stunder då hon gjort det. Sen har hon alltid gått iväg/ åkt iväg rent spontant många gånger, det ska varas mycket med vänner och gå ut hit och dit. Flera tillfällen har hon gjort slut korta stunder, träffat andra sedan kommit tillbaka. Nu fick jag reda på att hon varit otrogen nästan hela detta året. Anledningen till att det är svårt att bara packa och lämna hux flux är för att jag tror att det ligger något annat bakom, typ ångest eller något liknande. Hon har jätteproblem med sin mage, vi trodde det var laktosintolerans först men detta händer även när hon inte äter laktos, Huvudvärk som nästan aldrig ger med sig, alltid trött och sover halva dagarna. Hon har heller aldrig velat prata någon gång, asså ett riktigt samtal. Och då jag sagt att du kanske prata med någon så har hon alltid sagt att hon inte är sån och aldrig skulle göra det. kan detta vara ångest? hittade ingen annan tråd och visst jag skulle kunna göra en egen men såg att det var "liv" i denna. Tack på förhand.
    Det var ju lite krångligt, men din sambo är inte ditt ansvar (i denna situation). Om ni haft barn tillsammans hade det varit knepigare. Hon mår säkert dåligt, men att vara notorisk otrogen och ljuga är inget att bygga en relation på, och jag kan inte se hennes beteende som någon förmildrande omständighet. Jag tycker gott att du kan tipsa henne om, att hon kanske borde "prata" med någon (terapeut) om du nu kan göra det på ett sätt som hon inte feltolkar. Sedan ska du tacka för kaffet och inte se tillbaka, du förnedrar dig själv genom att vara kvar..
  • dawkins
    tobbe0150 skrev 2012-04-25 14:01:58 följande:
    Hej!
    jag är en kille på 38år med sambo och barn.jag har varit med om en livskris kan man säga där jag hade all anledning att vara rädd att ha fått en svår sjukdom.Rädslan för detta gav sig vissa symptom som jag skriver nedan och är nu nyfiken på att se om andra kan känna igen sig i vad jag förklarar då jag alldrig tidigare varit i en sån här och är i en sån situation fortfarande.

    *ont i hela kroppen
    *muskelvärk
    *spänningshuvudvärk
    *nerv/muskelryckningar
    *strålande värme i speciellt axlar,hals och kinder
    *fotsvett/handsvett
    *svårt att koncetrera sig
    *trötta ögon, kan nästan vara lite dimmig syn
    *Man känner inte igen sig i sitt egna ser allt annat som man inte gjort tidigare, känns som det är en ny värld,eller som jag ser med andra ögon i vart fall.
    *orolig
    *känns som myror i kroppen och huvudet
    *dommnar bort i knän och smalben
    *liksom strålar i kroppen
    *får som attacker med kraftig spänning i bröstet

    Mår idag mycket bättre då jag fått ett svar som talar för att det inte är något fel på mig.har så svårt att förstå att jag inte kan bli bra då på en gång. mår mycket bättre idag men har ständig som spänning i bakhuvudet villket jag vill ha bort.känns som det bara ligger bomull i hela huvudet. nån som känner igen sig i detta och tror att det kan ha med min psykiska hälsa att göra.nån som få det bättre har nåt tips på vad man kan göra för att
    må bättre ? . jag har så svårt att förstå att man kan må så här rent psykiskt.tillägga kan göra att jag har haft 2st riktiga gånger när jag bröt ihop för ca en vecka sedan, ALLDRIG varit nere i en sån dal tidigare.

    Mår som sagt mycket bättre idag men har kvar spänningshuvudvärk,trött i kroppen och lätt sveda i kinderna hela tiden högt upp vid kindbenen ungefär och är väldigt
    irriterad i ögonen när jag ex går ut, som en dimmig overklighetskänsla.

    Mvh
    Kan du inte först berätta vad det är för sjukdom som du var/ är rädd för?
  • dawkins
    tobbe0150 skrev 2012-04-25 14:01:58 följande:
    Hej!
    jag är en kille på 38år med sambo och barn.jag har varit med om en livskris kan man säga där jag hade all anledning att vara rädd att ha fått en svår sjukdom.Rädslan för detta gav sig vissa symptom som jag skriver nedan och är nu nyfiken på att se om andra kan känna igen sig i vad jag förklarar då jag alldrig tidigare varit i en sån här och är i en sån situation fortfarande.

    *ont i hela kroppen
    *muskelvärk
    *spänningshuvudvärk
    *nerv/muskelryckningar
    *strålande värme i speciellt axlar,hals och kinder
    *fotsvett/handsvett
    *svårt att koncetrera sig
    *trötta ögon, kan nästan vara lite dimmig syn
    *Man känner inte igen sig i sitt egna ser allt annat som man inte gjort tidigare, känns som det är en ny värld,eller som jag ser med andra ögon i vart fall.
    *orolig
    *känns som myror i kroppen och huvudet
    *dommnar bort i knän och smalben
    *liksom strålar i kroppen
    *får som attacker med kraftig spänning i bröstet

    Mår idag mycket bättre då jag fått ett svar som talar för att det inte är något fel på mig.har så svårt att förstå att jag inte kan bli bra då på en gång. mår mycket bättre idag men har ständig som spänning i bakhuvudet villket jag vill ha bort.känns som det bara ligger bomull i hela huvudet. nån som känner igen sig i detta och tror att det kan ha med min psykiska hälsa att göra.nån som få det bättre har nåt tips på vad man kan göra för att
    må bättre ? . jag har så svårt att förstå att man kan må så här rent psykiskt.tillägga kan göra att jag har haft 2st riktiga gånger när jag bröt ihop för ca en vecka sedan, ALLDRIG varit nere i en sån dal tidigare.

    Mår som sagt mycket bättre idag men har kvar spänningshuvudvärk,trött i kroppen och lätt sveda i kinderna hela tiden högt upp vid kindbenen ungefär och är väldigt
    irriterad i ögonen när jag ex går ut, som en dimmig overklighetskänsla.

    Mvh
    Jag tror att mina besvär började när jag var 38 år, för 4-5 år sedan. Jag har inte tidigare haft några direkta psykiska besvär, fast om jag inte missminner mig så hade jag faktiskt en period i 9:an, där jag fick hjärtklappning i vissa situationer, öronsus och lite dimsyn. Sedan har jag inte haft några liknande problem på över 20 år. När jag började närma mig 40, så drabbades jag av en "livskris" och började inse att jag faktiskt står närmare döden än födseln. Jag börjar bli gammal, tänk om mina barn mister sin far, tänk om jag får en allvarlig sjukdom som bryter ner mig, eller åker på en massiv hjärtinfarkt? Sedan har jag dragit på mig fler och fler kroppsliga symptom.

    Det började med:
    Domningar
    Stickningar
    Spänningshuvudvärk
    Darrighet

    Sedan har fler och fler symptom tillkommit:
    Stelhet
    Ledvärk
    Kolsyrekänningar
    Pirrningar
    Muskelryckningar (ibland känns det som det kryper och rör sig under huden, det känner man om man ligger på rygg eller sitter mot ett ryggstöd, ibland är det små distinkta ryckningar och ibland känns det som nypningar m.m. så de har lite olika karaktär). Dessa uppträder överallt på kroppen och ibland på flera ställen samtidigt.
    Brännande känsla på huden
    Myrkrypningar
    Hjärtklappning (ibland rejält, så det riktigt bultar i bröstet)
    Muskelvärk
    Etc.

    Jag tycker muskelryckningarna är värst och de har jag haft i ca 2 år. Jag har taget en massa prover, men de har inte hittat något som kan förklara dessa. Detta har gjort mig hypokondrisk, så jag är jämt orolig över att ha eller att jag ska drabbas av en allvarlig sjukdom.

    Jag har gått hos en KBT-terapeut , provat olika mediciner och kosttillskott, men symptomen är svåra att få bukt med. Så hur ska man bli av med detta och leva mer normalt, utan denna oro och alla jävla symptom, det är frågan vi alla vill ha svar på.
  • dawkins
    markbon skrev 2012-05-26 21:11:38 följande:
    Hej hej!

    Har varit aktiv här mkt förut, men nu mår jag MYCKET bättre. Jag ska om 2 månader åka på semester till grekland och oroar mig för att jag ska få någon panikångest på flyget eller på resemålet. Hur gör man om man får hjärtklappning på flyget? Usch vill resa men oroar mig för att göra det. Jag som älskar att resa!
    Prova "inderal" det får du säkert utskrivet om du ber om det..
  • dawkins

    Jag, som de flesta i denna tråd, lider till och från av diverse symptom, men nu vill jag fråga om ett speciellt symptom. Jag känner på huden (lite över allt) ömsom sveda/värme och kyla, samt lite klåda och lite stickningar. Jag har känt detta tidigare, och det brukar komma på sommarhalvåret. Är det något jag är känslig emot, eller är det ett i mägnden av konstiga stress/ångest-symptom, någon som känner igen detta?

  • dawkins
    dawkins skrev 2013-07-01 11:18:56 följande:
    Jag, som de flesta i denna tråd, lider till och från av diverse symptom, men nu vill jag fråga om ett speciellt symptom. Jag känner på huden (lite över allt) ömsom sveda/värme och kyla, samt lite klåda och lite stickningar. Jag har känt detta tidigare, och det brukar komma på sommarhalvåret. Är det något jag är känslig emot, eller är det ett i mägnden av konstiga stress/ångest-symptom, någon som känner igen detta?
    Ingen som känner igen detta?
  • dawkins
    Trilsk skrev 2013-07-02 23:01:23 följande:
    Dawkins: Jag känner igen det. Fick precis det du beskriver. Sökte läkare som sa att det var rosacea (stavning??). Vet inte om det var det. Fick små, små varfyllda prickar också. Inga läkemedel hjälpte men jag fick tipps om att exivience produkter kunde hjälpa och det gjorde de ( och jag är inte försäljare av produkten..:)

    Det var två år sedan och jag fick mitt första stress/psykbryt. Nu är jag där igen med samma symtom och samma klåda i ansiktet. Sjukskriven..

    För att svara på frågan om andra symtom: Yrsel, klumpiga rörelser ( känner mig faktiskt berusad ibland), ena dagen tyst och blyg nästa hur pratig som helst. Pirrande känsla i käkarna, en motor i kroppen som är omöjlig att stänga av, ont i hjärtat, svårt att andas, mm mm..

    Har gått på stresshantering på samrehab och fått svaret att alla dessa symtom är vanliga när man förlorar kontakten mellan kropp och själ.. Kör stenhårt med avslappning och mindfullness och det hjälper faktiskt en hel del..
    Är inte rosacea i ansiktet, runt näsa, kinder och panna? Jag har aldrig blivit diagnostiserad med rosacea, men jag har haft det i mildare form (på ovannämnda ställen) i 25 år. Jag brukar bli lite röd och torr och jag blossar upp lite efter stark mat och alkohol. Man blir då lite varm i ansiktet. Men det jag beskriver är en brännande känsla,/ sveda på armar, ben, ja överallt som växlar till köldkänsla, och ibland lätt klåda, men jag är inte direkt rödflammig någonstans. Så har jag aldrig känt i ansiktet, utan där blir jag lite varm och rödlätt i bland, så är detta inte snarare ett stressymptom, eller kan rosacea yttra sig på detta vis?
  • dawkins
    Anonym (Yrsel) skrev 2014-02-09 22:11:13 följande:
    Muskelryckningar! Är det fler än jag som har det? Och i sådant fall på vilket sätt?
    Det finns många som har skrivit om muskelryckningar i tråden, jag med, så du får bläddra lite Glad
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?