Inlägg från: Anonym (Rädd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rädd)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Clara: känner igen mig i precis allt du skriver!! Och just det där att händer det någonting så kan man. Har en liten son på ett år och det är likadant här; är det någonting med honom så är jag där direkt. Har som du skriver också bra och dåliga dagar och det kan variera väldigt från timme till timme Och från förmiddag till eftermiddag. Vad har de haft för frågeställning i din utredning? Tror de att det är psykisk stress?

  • Anonym (Rädd)

    I mitt fall ville de direkt avfärda det med psykisk stress (då hade jag massa mer symptom -dubbelseende, koordinationsstörning, myskelsvaghet, domningar, pirrningar, muskelryckningar.. M.m.) Men gjorde en MR hjärna och senare även en LP, frågeställning MS. Har nu även varit hos ögonläkaren. Har även tagits en massa blodprov såklart. Inget särskilt hittas. Jag kan inte förstå det..

  • Anonym (Rädd)

    Mitt började i början på maj och jag blev jättedålig! Sen har det successivt blivit lite lite bättre på vissa plan men går upp och ner på vissa plan. Jag har känt mig sjuk. Yr och konstig i huvudet på något sätt. Precis som jag inte hängt med på något otäckt sätt. Varit svimmig och mått illa tidigare. Nu lite bättre. Har varit svag i armar och ben på så sätt att jag fått mjölksyra direkt!! Bara av att gå upp för trappan här hemma eller av att borsta håret eller hålla sonen en liten liten stund. Var sjukskriven en kort period bara annars är jag mammaledig.. Men det har varit nästintill ohållbart.

  • Anonym (Rädd)

    Har dock haft en del symptom tidigare som jag skulle kunna koppla till detta.. Förresten så har jag mycket känselnedsättningar också. Det är väldigt otäckt.

  • Anonym (Rädd)

    Clara: När de kontaktade mig så sa läkaren bara lite snabbt att det inte var någon brist eller så men jag vet ju inte specifikt vad de kollat efter! Borde göra det! Tack! Hoppas levaxinet hjälper dig! Har också funderat mycket kring ifall det är det som felar hos mig men då hade det väl visat sig på proverna antar jag..

  • Anonym (Rädd)
    Mammatilltretroll skrev 2011-08-25 11:30:44 följande:
    Rädd: Har du beställt hem journalkopior? Du får gärna skriva provsvar så kan jag hjälpa dig tolka!

    Vanadiz: Är du säker på att du "bara" har psykiska bakomliggande orsaker och ingen B12/Järn/Kalium/Kortisol/T4 brist?

    Känner du igen känslan av att det är jobbigt att bara andas..?
    Jag har gjort en lungröntgen och en spiromitri som såg helt bra ut men ändå känns det som att jag inte kan andas.. :(
    Eller..jag kan andas, men det är fysiskt utmattande att överhuvudtaget andas..
    Hej! Tack snälla! Ska göra det, vi har lite semester men så fort vi kommer hem ska jag ta tag i det tänkte jag.. Går ju inte att fortsätta ha det så här.,Gråter Just nu är det dock lite bättre (peppar peppar) Men jag har fortfarande jättemycket symptom. Mest känselnedsättningar, myrkrypningar, lite stickningar och sån huvudvärk emellanåt.. på vänster sida av huvudet..

    Snäll du är som kan hjälpa mig tolka. Är väl förmodligen grekiska för mig. Jobbar du inom vården?
  • Anonym (Rädd)

    Jag har skrivit om alla mina tusen symptom som de tror beror på psykisk stress här innan. Nu på grund av allt jag varit igenom de senaste fyra månaderna håller min relation på att gå i tusen bitar. Min sambos förståelse är nådd. Vi har en son på ett år. Jag är så ledsen så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Gör så ont i mig. Men jag ska ta mig samman så jag kan ge all kärlek i världen till min son.

  • Anonym (Rädd)

    Blev tipsad här i forumet om boken Befriad från ångest av Lucinda Bassett och vill verkligen rekommendera den vidare. Håller på och läser den nu och det är helt sjukt. Som att läsa om sig själv. Hoppas och tror verkligen att det på sikt kommer hjälpa mig. Har det ganska jobbigt just nu dock. Min mage beter sig väldigt konstigt och har gjort rätt länge. Och har rejält ont när jag trycker på ett ställe i högersidan, (längre ner än gallan).. Får plötslig magknip och riktiga anfall av diarré. Har haft stressmage i många år och känner inte igen detta. Är väldigt rädd..

  • Anonym (Rädd)

    pilot93: Tack snälla för ditt svar! Det var längesen jag skrev i tråden.. Vissa saker är lite bättre för mig. Men ja, det kändes sådär fumligt och skumt i fingrarna och gör lite fortfarande ibland. Svagheten i armar och ben kommer och går lite. Är fortfarande orolig för vad allt beror på... Men är fortfarande lite halvt "under utredning" så sjukvården har inte helt släppt mig. Det gör det svårt att förhålla sig till det. Ha en härlig Jul!! Tack igen för svar!

  • Anonym (Rädd)

    Vanadiz: nej, äter inte magnesium! Har extremt mycket problem med min mage också nu tillsammans med alla neurologiska symptom. :( Är under utredning för det också. Finns spår av inflammation. Suck. Så jag vågar inte stoppa i mig särskilt mycket alls skulle jag komma till.. Men har förstått att magnesiumbrist kan ställa till det!!

  • Anonym (Rädd)

    Anonym hypo och hypokondra: Jag har problem med urinvägarna på exakt samma vis som du beskriver!! Det där var som att läsa om mig, läskigt! Trodde inte man kunde få den typen av problem kopplat till stress och ångest.. Får även rysningar i hårbotten OCH är torr och kliig. :/

  • Anonym (Rädd)

    Anonym hypo: jag tyckte också det var så otroligt skönt att läsa att jag inte var ensam. Det kommer lite då och då. Sen kan det vara bättre någon dag eller två. Sen kommer det tillbaka. Jag har varit hos doktorn och det har gjorts odling men de hittar inget trots mina stora besvär. Har även ont upp över ryggen och ner i magen ofta. Och såklart sveda ner i urinröret. Är så less på det. :( känner också någon slags trötthet i ryggen ofta.. Har du blivit utredd på grund av detta? Kan du se ngn koppling till att du blivit kall eller liknande i samband med ontet? Det fick jag för mig ett tag..!!

  • Anonym (Rädd)

    Så trött på mina urinvägsbesvär. Ont upp i ryggen och mot njurarna idag. Problem med magen. Tappar vikt. Jag är så rädd för vad som är fel på mig. Och så alla neurologiska besvär. Snart klappar jag ihop..

  • Anonym (Rädd)

    Jag känner igen mig i nästan allt som skrivs! Jag verkar ha haft varenda symptom man kan få i kroppen av psykisk stress... Eller vad det är. Jag är hela tiden övertygad om att jag är sjuk "på riktigt".. Något jag upplever då och då är konstiga saker i huvudet. Händer på nätterna när jag är riktigt trött. Får som stötar och blixtar i huvudet då och då.. :( Detta tillsammans med en nästan daglig huvudvärk på ena sidan.. Någon som känner igen sig? Sjukdomar jag lider av just nu: ms OCH cancer.. Jag tror

    på allvar att jag har båda. Är under utredning...

  • Anonym (Rädd)

    Hej!

    Jag har så mkt kroppsliga grejer hela tiden.. Jag är så himla rädd. :( Jag tror just nu att jag har cancer.. Läser en massa på nätet vilket jag vet är idiotiskt.. Och just nu har nojan över att vara riktigt sjuk tagit överhanden igen.. Jag har det senaste året i min hjärna lidit av:
    - hjärtinfarkt
    - hjärnblödning
    - hjärntumör
    - ms
    - cancer

    Alla mina symptom är så spridda så det måste vara en spridd cancer jag har.. Eller i bästa fall ms. Är under utredning för både det ena och det andra så det är inte det att de inte hittar något heller.... Dock tror jag ju såklart det värsta. Men jag har varit dålig i snart ett år och vissa saker har blivit bättre... Och det verkar som det blir bättre när jag inte oroar mig så mkt. Då borde det ju inte vara cancer kan man tycka.,, Jag har nog haft hundra olika grejer men det som oroar mig mest just nu är mina neurologiska symptom tillsammans med mina urinvägsbesvär och att min mage är dålig.. Och min huvudvärk och att jag ibland har som konstiga blixtar och stötar i hjärnan.. Herregud, vad är det för fel på mig?? Åh. Jag vill inte mer.. Vill ha mitt liv tillbaka.. :(

  • Anonym (Rädd)

    Jag tycker allt med ME ställer in på mig.. Har också haft mina symptom länge och de började väldigt kraftigt..

    Hela dagen igår och idag har jag haft ett surr i vänsterfoten som vägrar gå bort.. Obehagligt. Är lite mer utbrett idag än igår och går fram i tån.. Nästan upp i benet och knät.. Och domnar lite i underlivet.. Ngn som känner igen sig?

  • Anonym (Rädd)

    Ingen diagnos! De har väl dock inte helt släppt det från sjukvårdens sida. Går och pratar med en psykolog men har haft symptomen kraftigt sen maj förra året och verkar inte bli så mkt bättre.. Lite kanske sen det var som värst men jag orkar inte en hel dag utan att vila tex och jag är 30 år?! Inte normalt.. Värst just nu är min huvudvärk och mina problem med magen.. Ska göra en umdersökning av tarmen snart, får väl se vad den visar.. Vad har de gjort för fysiska undersökningar på dig?

  • Anonym (Rädd)

    Jag har varit mammaledig under hela den här tiden vilket har varit både bra och dåligt.. Hemskt för att jag inte blev sjukskriven när jag var som sämst för att det väl inte ansågs nödvändigt och också hemskt för jag har ju inte kunnat göra grejer på ett bra sätt med min son men bra för att jag var tvungen att försöka klara dagarna på ett bra sätt och inte kunde tänka bara dåliga tankar och förvärra min oro över vad mina symptom berodde på.. Nu pluggar jag heltid på distans.. Eftersom jag inte har någon diagnos så blir det ju väldigt klurigt att bli sjukskriven!! Det är jobbigt vissa dagar då jag knappt orkar läsa på grund av huvudvärken eller jag har mycket ont i magen eller oro för den delen. Återstår väl att se hur det går...

    Måste säga att jag tycker att de har tagit lite lite prover på dig? Men å andra sidan ska jag inte spä på någon oro utan du ska naturligtvis se det positivt att de inte misstänker något annat eftersom dina prover var så bra! Jag har haft så mycket kroppsliga symptom så jag har gjort två MR på hjärna och halsrygg och ska nu göra koloskopi.. Har även varit hos ögonläkare.. Kommer göra en tredje MR om några månader.. Fortsättning följer..

  • Anonym (Rädd)

    Det låter ju lite som du har ngt underliggande med tanke på din värk och så men inget jättealarmerande då antagligen! Fast man får ju värk även av psykisk stress. Kroppen är verkligen svår.. Och det är ju sjukt att man kan få så mkt fysiska problem av "bara" psykisk stress.. Jag hoppas också jag får ngn klarhet i detta snart.. Jag har ju även problem med ångest och oro men svårt att veta vad som är hönan och vad som är ägget här, är ju rädd för mina symptom och vad dom står för?! Dock har jag inte alltid haft det så lätt så har väl en del gammalt som ligger och skaver kanske..

    Tack för tips, det där måste jag kolla upp!!!

  • Anonym (Rädd)

    Hej på er. Har haft i princip alla de besvär som räknas upp här. Men jag utreds för sjukdomar så är rädd att det är det jag har. Ganska säker nu men fysiska och psykiska besvär går ju hand i hand. Har haft ont i bröstet hela veckan. Det moler och värker på vänstersidan. Får jag bara fråga om ngn som haft värk i bröstet baserat på ångest skulle kunna beskriva hur det känts? Mitt är så ihållande nu och tycker det blir värre när jag tar djupa andetag och rör på mig. Det får mig att tro att det rör sig om något annat. Det och att det hållt i sig hela veckan. Tack på förhand!

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?