• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Enniie skrev 2012-02-29 11:01:56 följande:
    Jag har haft funderingar på KBT, men vågar inte riktigt? Inte för att jag vet vad jag är rädd över. Igår släppte det vid 02 inatt, och jag somnade gott. Det är väl det enda jag har kvar, sömnen! Jag kan somna väldigt sent, men jag skulle kunna sova hur mycket som helst. Hade jag inte haft det så hade väggen inte vart långt ifrån. Jovisst, jag förstod hur du menade. Klart att de är mycke praktiskt runt om barnen, och så känner man ju en viss press på sig att ens mående inte ska gå ut över resten av familjen. Jag har haft fundering på att köpa självhjälpsböcker om ångest och läsa på lite. Just för att skaffa lite kunskap om varför huvudet reagerar som den gör, och hur man själv kanske kan bryta den onda spiralen. Under dagarna mår jag helt ok. Med tanke på att jag inte äter så är jag ganska matt och så, men jag mår bra. Det är under kvällarna, när det är lugnt och tyst som skiten kommer igång. Men ikväll ska jag hålla igång in i det sista då vi flyttar imorgon. Jag håller tummarna på att ångesten håller sig borta. Det skulle ju va skönt med en lugn kväll någon gång ibland.
    Det är ju ganska typiskt att det kommer när man lugnar ner sig.. Det gör det för mig åxå! Kan gå runt en hel dag, pula runt med barnen, handla och göra saker och tycka att jag mår toppen, sen på kvällen smäller det!
    Vet inte heller om det är så bra att hålla igång för att slippa symptomen, de kommer ju av en anledning.. Även om det kanske inte är en farlig anledning som en dödssjukdom men något är ju knas.

    Tycker verkligen du ska kontakta någon som har kbt, du förlorar ju inget på det! Möjligtvis någon krona men du kan ha mer att vinna på det. Jag går hos en terapeut, det innebär att han är omskolad läkare så han kunde ju förklara allt åt mig när det gäller symptomen i kroppen och han skriver även ut medicin åt mig om jag behöver. Jag hade ju mycket skakningar i händer och sånt, var som en Parkinsons sjuk människa, mina vänner har kallat mig för bricanylen i flera år. Började strax efter att jag fick min dotter så i ca 8,5 år har jag skakat till och från. Så jag pratade med min terapeut om att äta magnesium och han sa att han brukar ge det rådet åt personer med ångest. Just för mig har det varit toppen! 2 dagar så var mina skakningar borta och hjärtrusningarna med! Läste på om magnesium och då står det att det är det första mineralen som kroppen utvinner när man blir stressad och går det långt så tar det mycket att återställa det. Hade en hemsk period efter dottern föddes och det har jag kommit på nu! Nu växer till och med mitt hår!

    Äter du nå vitaminer annars? Tänkte när du inte får i dig mat.. Jag rekomenderar att du äter omega 3 för du hade väl nå känningar i hjärtat? Fick själv det rådet av en som tränar elit skidåkare och det tog inte lång stund förrän jag märkte skillnaden på hjärtslagen. Äter även d-vitamin nu på vintern och ibland har jag ätit berocca för att få ork.
  • MizzTez
    Enniie skrev 2012-02-29 18:29:43 följande:
    MizzTez. Nej, jag äter inga vitaminer med tanke på att det kan ha en förstoppade effekt. Jag är redan hård i magen så det räcker och blir över eftersom jag inte käkar en varierad kost och rör mig så mycket. Men nu tappar jag hår som en katt, naglarna är torra och fnasiga, och minnet är väldigt dåligt. Väldigt dåligt...

    Hm.. Tycker du ska prova magnesium!! Helt seriöst och gå in på en stor dos! Där är biverkningen lös mage så tar du för mycket blir det löst. Men jag fattar inte varför inte läkarna reagerar på dina andra symptom, tappar hår, torra naglar och dåligt minne de är klassiska tecken på stress, utbränd men även på fel i sköldkörteln. Har de kollat det på dig? Brukar iof var det första de kollar men man vet ju aldrig! Kan ju vara det att du inte äter åxå och det blir faktiskt stressande för kroppen.
    Din mage där.. Har du fått det kollat? Jag har haft jättestrul med magen tills den dagen jag träffade en läkare som konstaterade att jag åt alldeles för lite fett och för mycket light produkter. Kroniskt förstoppad, kunde ha kramper i magen åxå och vet du, jag mådde jävligt illa till och från!! Fick order om att dricka matolja för att smörja upp mina tarmar igen eftersom de helt enkelt torkat ut. Men alltså, det går inte att dricka matolja så jag bytte ut allt i min kost till mer fettiga saker, ordentligt smör, grädde i kaffet osv. Fibrer kan jag inte äta nästan nått av, 2 hårtbröd så är det kris. Har du funderat på att prova med det? Kan du så drick olivolja! En matsked morgon och kväll..
    Men vitaminer behöver du ju få i dig! Speciellt du som inte får i dig ordentligt med mat.. Alla vitaminer kan ju inte vara förstoppande. 
  • MizzTez
    Enniie skrev 2012-02-29 21:40:18 följande:
    Hua, olja?! Hur tusan lyckades du få ner det? usch... Ja, köldkörteln har dom kollat, det vet jag. Läkarn skrev ut lyckopiller till mig och antog väl sen att min ätstörning skulle försvinna. Men icke. Maj förra året åt jag senast ett varmt mål mat. Nu får jag vara glad om jag iallafall kan smaka (och spotta ut) maten jag lagar till resten av familjen. Man jag småäter ju, ganska ofta. Detta småätande och sen graviditeten har ju gjort så jag ökat från 49kg till 54. Gissa om jag vart glad? Idag har jag mått bra. Ätit lite hela tiden. Det är nog knepet. Att alltid ha något i magen. Annars kommer ju hungern/illamåendet som ett brev på posten. Magnesium har mamma sagt funkar på henne. Hon menade på att om hon inte hade det hemma, så kunde det gå flera dagar och ibland en vecka innan hon kunde göra nummer två, så det kanske är värt att prova?! Finns det på apoteket då eller?

    Jag köper mitt på hälsokost, tar 375mg x 2 i tablettform. Jag vet att det finns att köpa som brustablett på matvaruaffärer men det är alldeles för låg dos för mig. Kostar ca 100:- men för mig har det varit så värt det! de räcker ganska länge faktiskt.
  • MizzTez
    Tinusen skrev 2012-03-01 15:39:38 följande:
    Jag har ångest och lider av bl.a. yrsel, jättejobbigt eftersom jag får ångest av det. Finns det någon här som har blivit hjälpt av massage? En läkare förklarade för länge sedan att man kunde få yrsel av stelhet i nacke och tyckte att jag skulle pröva med massage, men jag har inte kommit mig för det ännu. Finns någon med erfarenhet av det?
    jag går på massage! Helt underbart och jag har massor med spänningar i nacke, axlar, rygg..
  • MizzTez
    Tinusen skrev 2012-03-01 19:11:28 följande:
    Ska boka tid hos en massör snart, hoppas hoppas min yrsel kan bli bättre, känner mig stel som en pinne och känner hur jag spänner mig bara jag står rakt upp och ner, precis som att jag skulle rasa ihop om jag slappnar av. :)
    Vilken sorts magnesium äter ni som äter det? vet att det finns både bra och dåliga sorter.
    Ja jag är lika spänd.. Kan ibland komma på mig själv bara när jag ligger i soffan så är tårna rakt ner, som att jag skulle gå på tå, helt spänd i hela kroppen! då tar jag ett djupt andetag och känner hur hela kroppen sjunker ihop. Axlarna är alltid vid öronen
    Det är som att jag är beredd på att värsta faran lurar bakom ryggen på mig! Alltid.. Massage är toppen! Tar ett tag innan man kan slappna av men när man kommer på det så är det härligt. Kolla på nätet efter stretch övningar till nacken åxå, brukar göra det när jag duschar, när musklerna blivit varma. Har du kollat med tandläkare om du spänner käkarna när du sover? Det kan åxå ge konstiga symptom upp i huvudet. Mina käkar är hopplösa och nu när jag är förkyld måste jag äta alvedon för att det nästan krampar i käken så mycket har jag bitit ihop! På onsdag ska jag få en bettskena! Skönt..
  • MizzTez
    Tinusen skrev 2012-03-02 09:12:27 följande:
    Nej, jag har inte kollat med tandläkare om jag biter ihop på nätterna. Men då tycker jag att jag borde känt nån form av ömhet i käken? Man önskar ju nästan att det va så, för då skulle jag ju veta Varför jag har så konstigt ont i huvudet, det kan sticka till ibland, domning på halva ansiktet osv.. Men jag brukar försöka tänka såhär: har det inte hänt något allvarligt på de tre åren jag haft såhär, då kan det inte va livshotande.. fast en gnutta oro över att det faktiskt Är det finns ju alltid och den tar såklart över de realistiska tankarna. :(
    Ja du, jag har aldrig kännt eller tänkt på att jag kan pressa tänder när jag sover. Inte förrän tandis sa det åt mig så började jag verkligen fundera och så känner jag det! Det var helt klart värt att besöka tandläkare för min del!
  • MizzTez
    Jonssons skrev 2012-03-02 13:24:55 följande:
    Ingen som känner igen detta?
    Inte direkt, kan däremot få en slags yrsel när jag ligger ner.. ungefär som att jag är lite småfull. Blir bättre när jag blundar.
    Kroppen ger ju ifrån sig mängder med dumma symptom och jag brukar försöka tänka "Har jag haft det här förr? Försvann det då? Dog jag av det?" Då brukar det mesta lugna sig..
  • MizzTez
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2012-03-03 14:45:42 följande:
    Ja, det är konstigt vad mycket skit kroppen hittar på. Det känns ibland som hela min kropp vibrerar och nästan gungar, det känns mest om jag ligger ner. Jag känner mig inte spänd, men det är jag säkert, men tanke på alla mina symptom, med muskelryckningarna, darrigheten och inre vibrationer, det låter ju faktiskt som kroppen är helspänd, fast man inte förstår det. Då får jag alltid ångest för att den är någon sjukdom jag drabbats av.
    Wohoo!! Det där känner jag igen!!! Försökte beskriva en del av det tidigare i nått inlägg men kom bara fram till att jag "gungade" när jag låg ner. Men både de där darrningarna och vibrationerna känner jag igen, känns skumt ibland för jag tror det är någon annan i sängen som skakar. Men som med alla andra mina konstiga symptom kopplar jag bort dem och så försvinner de..
    markbon skrev 2012-03-04 15:44:35 följande:
    Nu märkte jag att min huvud "guppar" i takt med pulsen, jag lider av MKT hårda pulsslag, vilket resulterar i att huvudet "guppar" undrar om det kan vara jobbigt för ögonen?
    Menar du som att det känns inne i huvudet?? Som att det är pulsen som slår hårt i huvudet?
    Tinusen skrev 2012-03-08 09:43:17 följande:
    Igår och idag rycker det ovanför örat, lite mot tinningen, obehagligt då det känns som pulsslag. Kan det ha att göra med spänd hals-sena eller att man biter ihop käkarna. Igår började det direkt efter att jag hade tuggat för fort och ansträngt käken men idag börjar det lite hur som.. Kan man inte få va symtomfri en endaste dag??? Detta gör att ångesten sätter igång och dagen är förstörd. Såklart står MS först i listan på Google... Blir så trött!
    Jepp, så kan det vara.. Brukar åxå få liknande.. Ska på måndag till tandis och få en skena till natten och vet du, jag längtar så fruktansvärt mycket för jag har så ont i käften till och från så jag vill bara ta och kapa av den! detta medför att jag får huvudvärk, spänningar i nacken och axlar och min sömn är skit!
    veon skrev 2012-03-09 08:00:53 följande:
    Hej!

    Har följt den här tråden ett tag och tänkte dela med mig av de symtom jag upplevt under tiden med stress/ångest/panikångest.

    - Avdomnande känsla i huvudet
    - Som ett hårt "band" runt huvudet
    - Sockerdricka i huvudet
    - Brännande/stickande känsla på höger sida av huvudet, eller skalp
    - Yrsel
    - Lock för örat, låter som det är "fullt" när man andas och hör sig själv
    - Synen på främst höger öga, glansig, suddig
    - Ont/Spänd nacke, rygg, skuldror
    - Stickande känsla i armar, delar av handflator
    - "Jobbig" pirrande, vibrerande, spänd känsla runt vänster bröstmuskel, hjärta
    - Hjärtklappning
    - Känns som om hjärta slår "hårt"
    - Känner och tänker, fokuserar på pulsen ... håller hand på hals/hjärta
    - Ont i mellangärdet
    - Ont i magen, främst nedtill
    - Spänd, bubblig, gasig mage. Jobbig känsla i magen, som om något lurar därinne. Ett tryck, reflux, halsbränna, som om maten inte går ner ibland.
    - Gurglande, poppande ljud från näsa/hals
    - Svårt att djupandas
    - När man andas känns det inte som om jag får tillräckligt med luft, alt. känns den väldigt kall (eller som när jag är förkyld)
    - Stickande, brännande känsla i tunga och näsa
    - Overklighetskänslor, känns inte som jag är i min kropp utan att jag tittar på mig utifrån
    - Varma/Kalla sensationer i kroppen
    - Kalla händer/fötter, fryser
    - Som "blixtar" i huvudet
    - Nerver som sprattlar
    - Spända halsmuskler
    - Svullen lymfkörtel på hals
    - Trött
    - Sockersug
    - Ibland hungrig ibland helt aptitlös
    - Inte så intresserad av sex heller

    Tja ... det var väl lite av det jag upplevt. Jag har gjort i princip alla tester man kan göra inom sjukvården, enda är väl att ingen gastroskopi eller "röntgen" på huvud har gjorts men troligtvis (säger troligtvis då hypokondrikern i mig fortfarande till viss del påtalar att det är något annat fel) ... är det "bara" ångest/stress. Har även tagit hjälp av alternativmedicin och har börjat tagit vissa tillskott (bla. c-vitamin, järn, kalcium/magnesium, omega 3) samt Papaya/Lactiplus för matsmältning/mage.

    Jag har gått hos KBT'are och Kommunikolog och tycker det har hjälpt mycket ... men fortfarande finns en del kvar som det känns. Jag vet i det stora hela vad jag behöver jobba med och förhoppningsvis kommer det ge med sig mer och mer ... dock är det upp och ner.

    Någon annan som upplevt lite som jag nämner?

    /andreas
    Brukar du få tvärt om åxå? Att luften känns varm?
    Så kan jag få ibland men jag har inte hittat någon annan som beskriver förändrad luft vid andning, varken varm eller kall, tidigare!

    Annars kan jag säga att jag har nog i princip samma symptom dom du! Låt mig gissa, de pendlar åxå? Aldrig samma symptom från dag till dag och heller aldrig alla samtidigt? Däremot så kan ett eller flera symptom hålla i sig dagar innan de släpper..
  • MizzTez
    veon skrev 2012-03-15 12:19:51 följande:
    Hej!

    Ja, ibland känns det som om jag andas kall luft (inte riktigt får luft samtidigt) eller så som det känns i näsan när man är sjuk och näsan är svid/bränn ... alternativt varm, precis som du.

    Det pendlar, ibland kan det gå dagar (veckor) utan någon som helst känning ... men sen plötsligt! Just nu är magen väldigt spänd, känns inte som jag får tillräckligt med luft och så detta enormt irriterande "squeezande" i bröstkorgen och locket för örat (vilket gör att jag hör varje andetag). Sedan har vi det spännande poppande/klickande ljudet från näsan ... som jag förstår antingen kan vara stora slemansamlingar eller reflux som orsakar men det är inget som är konstaterat. Jag spelar upp mig, blir yrslig, känner på pulsen (löjligt beteende ...).
    Men gud, jag blev förkyld här för två veckor sedan och tappade hörseln på höger öra.. Hade sånt lock så jag hörde ingenting, det bara susade i huvudet!
    Har du varit förkyld nyss?? Det låter ju som att du har en förkylning, att det squeezar i bröst korgen och det där klickandet i näsan! Min syster har samma sak, fick det efter en bihåleinflammation! Piper det i dina luftrör eller är det bara svårt att få in luft?

    Alltså, det är väl inte ett löjligt beteende, du är ju rädd om dig själv, jag gjorde exakt samma sak! Men fundera på det, exakt vad hjälper det dig att kolla din puls? Blir du bättre? Blir du oroligare? Vad exakt tillför det dig att kolla pulsen?
    Så får jag göra med mig själv hela tiden, jag får ju jättemycket symptom så fort jag blir stressad, men nu bryter de inte ut i panik nå mer utan jag kan hålla den borta genom att tänka logiskt. "Har jag haft så här förr? Dog jag av det?" osv. Sluta kolla pulsen, nästa gång du tänker göra det så slå dig med en hammare på fingrarna! Nää, men gå och diska, sortera tvätt, gå ut och promenera, sortera 500 pärlor efter färg eller vad som helst som är viktigt eller som bryter av ditt tankemönster. Jättejobbigt i början men efter några gånger så struntar man i pulsen och vet du, jag mår ju verkligen inte sämre av det!
  • MizzTez
    My01 skrev 2012-03-15 15:44:13 följande:
    Glömde fråga, någon mer som är ständigt trött och utan energi och man mår konstigt i kroppen, ångest känslor som sitter i hela dagarna? Funderar verkligen om jag är sjuk på riktigt eller om det verkligen tillhör strss ångest och depression? Som läkarn säger att jag har! Men man blir ändå fundersam när man mår så här dag ut och dag in. Vissa dagar kan kännas bättre men dom är få!
    För mig går det ju i perioder, men under de perioderna hinner jag ha en massa sjukdomar i huvudet och jag har helt enkelt väldigt lite energi, är inne i en sån nu efter en förkylning.. Min kropp mår alltid knas efter en förkylning och jag är trött, trött och tappar lusten för allt faktiskt. Känner mig konstig i kroppen på nått sätt. Svårt att förklara. Men förkylningskänsla är bra beskrivning..
    veon skrev 2012-03-15 14:00:16 följande:
    Hej!

    Grejjen är att det känns som jag varit förkyld jättelänge nu. Har gjort allergitester som inte påvisat något (dock inga matallergitester ... ja förutom gluten och laktos då). Gluten vad negativt enligt blodprov, men det känns ändå som kroppen går loss när jag käkar spannmål. Av laktos blir jag "slajmig" i hals/näsa så håller mig ifrån. I mitt svalg är jag nu röd, som fläckar där det ser blodigt (eller irriterat ut) ... samtidigt ser det ut som det rinner slem från näsan. Läkaren ansåg inte att det var någon bakterie, inte heller svamp. Det var för ca 1 månad sedan, ska åter till en annan vårdcentral imorgon för att få ett andra utlåtande.

    Grejjen är att jag inte riktigt kan släppa att jag t.ex. har kronisk körtelfeber (har en extremt hård lymfkörtel på halsen som har funnits med sedan allt startade för över ett år sedan ... har provat för cancer vilket var negativt). Anledningen till att jag tror det kan gälla körtelfeber är pga. av epstein-barr viruset som kan ge precis sådana här symtom jag går runt med, ångest/stress/utmattning kommer i och med det.

    Jag har gjort en "kroppsscanning" hos en alt. medicinare där det tydde på att min mjälte samt bräss arbetar med något ... likväl de sitter det ju ihop med lymfsystemet). Har dock inte tagit något blodprov för ovanstående, vilket jag naturligtvis borde göra iom att jag oroar mig.

    Kan absolut vara bihålorna det sitter i också, får ju ibland tryck/brännande känsla över ansikte/sida av huvud.

    Enda som gör att jag inte riktigt köper att det endast är stress/ångest, beror på att tjejen har precis likadant. Förvisso "kraschade" hon i somras, jag långt dessförinnan, men vi har liksom så pass lika symtom när det kommer till förkyldkänsla, ont i hals, reflux, slem mm.
    Ja jag var förkyld från 28 oktober och 12 veckor fram, friskare en eller två dagar, sen sjuk igen, olika virus i flera veckor! Trodde faktiskt jag var döende.. Det där med snor/slem från näsan heter baksnor och kan komma från att dina slemhinnor i näsan är uttorkade, hade det själv i flera veckor! Köpte nosoil och det försvann på en vecka eller två!
    Haft problem med bihålorna i över 5 års tid, det kommer hela tiden när jag blir förkyld och sitter i hur länge som helst! Höll verkligen på att bli galen i höstas! Får ett tryck i näsan som är svårt att bli av med, känns verkligen som att näsan ska lossna och huvudvärk nå jävulst men det kommer från två olika ställen för mig, nacken och bihålorna.
    I början innan och när jag kraschade så var jag förkyld jämt, samma med två vänner till mig! Vi hade i princip samma "förkylnings symptom" men jag tycker inte det är så konstigt, kroppen blir ju svag om man är orolig och stressad och bara genom att få ångest så höjer man sin kroppstemperatur 1-3 grader för att kroppen jobbar extra fort och då får man ju en känsla av feber.
    Trodde inte heller på läkarna när de sa åt mig att jag hade panikångest relaterat till stress men efter ett tag så tänkte jag att skitsamma, jag får väl acceptera att jag inte har någon okänd djungelsjukdom utan kört på för hårt. Så jag började läsa på om kroppen och varför man får symptom av diverse slag och sen frågade jag min terapeut en massa och idag kan jag acceptera skiten och kan ju säga att jag mår faktiskt mycket bättre bara av det! Visst har jag dåliga, trötta, konstiga och sega dagar åxå men jag vet att de är övergående och jag har lärt mig att lyssna på min kropp! Inte bara köra på..
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?