• MizzTez

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym (Umattning) skrev 2012-02-19 19:00:14 följande:
    MizzTez:
    Hur går det med immunbristproverna - har ni fått nåt svar?
    Åh, förlåt mig!!! Har ju helt glömt bort att skriva åt dig igen.. Skrev ett inlägg men datorn hängde sig och jag fick inte med det då så jag blev sur och tänkte skriva igen men min dementa hjärna är helt lost vissa dagar!

    Vi var på besök hos läkaren och hon tyckte inte att vi skulle ta de proverna ännu utan se hur han är ett tag till, hon trodde att han är sjuk pga sina allergier. Vi misstänker ju att våran lägenhet är mögelskadad så vi försöker ju flytta för att se om det blir bättre för honom. Blir det inte det så ska vi ta proverna iaf. Håller på bråka med både vårat bostadsbolag och miljökontoret ang vårat svartmögel vi har i toaletten och läkaren blev riktigt förbannad över att de inte tar saken på allvar så hon skrev ett intyg i samråd med en överläkare som vi ska ge till bostadsbolaget. Får se vad som händer nu.. Vi har grym bostadsbrist i den här stan och de bygger nya lägenheter men med en hyra på nästan 10.000:- för en 4a och då tillkommer ännu el, vatten och tv. Så vi sitter i en knepig sits.
    Nu har iaf gossen varit på dagis nästan 3 veckor utan sjukdom!! *peppar peppar ta i trä* Så vi ska avvakta ett tag till och så ser vi hur det går.
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-02-19 23:56:36 följande:
    Kära medmänniskor! Hur har ni det nu får tiden? Har inte varit aktiv här på ca 3 veckor nu. Har legat på sjukhus pga. Magsmärtor. Har nu fått diagnosen kraftig IBS! Men ångesten över allt har minskat avsevärt, knappt orolig längre, men blir orolig när det gör ont i rygg och mage.

    Har även fått träffa en överläkare som sa att han hade analyserat mitt 24h ekg och den visade inga avvikelser! :D :)

    Nu skall jag bara undersöka min oarta med ultraljud på fredag då min mage guppar i takt med pulsen.

    Jag börjar nu må bättre och bättre, skall till och med provjobba om 2 veckor för att se hur jag orkar! Lyckligare än någonsin nu!

    Kram på er alla!
    Usch.. har åxå IBS! Haft det sedan jag var 16 men jag tror första gången jag kände av det var när jag var ca 7-8 år och satt på toa och jag var övertygad om att mina tarmar skulle ramla ur kroppen, hade så ont i magen!

    Vet du, du höll på de mig en hjärtinfarkt! Jag som alltid ser min mage guppa i takt med pulsen.. Nu började jag tro att det var nå farligt! Hoff.. Sen såg jag att det var fler! Jag kan känna pulsen jätte tydligt i magen ibland, beroende hur jag ligger. Min mage kan guppa så hårt i takt med pulsen så en kväll när jag låg i badkaret så trodde jag att jag var gravid för det fick hela magen att guppa!

    Skönt att höra att du mår bättre iaf!
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-02-20 11:10:11 följande:
    Beroende på hur smala ni är så är det olika. SMala människor känner det ofta tydligt. Jag har aortabråck i släkten, därför ville doktorn kika så det inte är något. Jag har är inte smal och inte fet, men jag gick ju ner 10 kg när jag var nere i sörjan.

    Därför behöver ni som är normala i kroppsbygnaden inte oroa er.
    Hoff.. Jag är så fluffig man kan bli! Tror det är därför jag kan se det så tydligt för jag har bukfett, det liksom skvalpar. Hahahaha!! Vilken beskrivning.. Men hade jag haft mer muskler så blir det som fastare eller vad jag ska säga.
    Nä, nu ska jag sluta fundera och åka och träna!
  • MizzTez
    Jonssons skrev 2012-02-21 13:52:12 följande:
    Är det bara jag som lider av en massa muskelryckningar? Man ser hur musklerna hoppar och lever under huden. Det flyttar runt i kroppen och sätter sig lite över allt, vissa perioder är det lugnare men just nu så är det ganska mycket. Jag har förstås provat magnesium m.m., men det har inte hjälp, och man blir ju rädd för att det ska vara någon sjukdom som är på gång. Det är svårt att slappna av när detta hela tiden spökar i kroppen och det har hållit på i några år med olika intensitet. När jag gick hos en psykolog förra året så menade han på att detta vara ganska vanligt när man är orolig och lite spänd i kroppen, men man blir ju orolig i alla fall och det är ju hemskt irriterande. Även läkaren jag pratade med verkade inte bekymrad, men jag blir ju inte av med skiten. Är det ingen som känner igen detta?
    Jo jag har haft så, ibland i benen, ibland i armarna och till och med brösten. Men mitt lugnade sig när jag åt magnesium. Nu kan jag få det efter jag tränat men sen släpper det igen.
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-02-20 23:31:21 följande:
    Sorry om jag sa så, men jag läste på 1177 att en pulsering i magen kan i vissa fall bero på aortabråck. Skall defenitivt bättra mig på att skriva!

    Det jävliga är att jag undrar hur kroppen kan tro att man är sjuk? Jag har haft det ena och det andra, som helt plötsligt försvunnit. :s hur gör ni för att inte tänka på att ni känner er sjuka?

    Imorgon skall jag till min doktor igen pga. Starka smärtor i ländryggen ( det är inte hypokondri) jag tror att det har ett samband med min IBS.

    Ber om ursäkt igen! Och tack för alla är alltid hjälpsamma här!
    Det där med smärtor i ländryggen kan visst vara ett symptom på ångest/stress.. jag fick en hiskelig smärta och den började sedan stråla ut mot ljumsken och ner på höger sida i magen, ömmade mest hela tiden och jag åkte från jobbet en kväll rakt ner på akuten för jag trodde jag skulle gå av! Där trodde de att jag fått cystor på äggledaren och jag fick en akutremiss till grannstaden för att kollas ordentligt. Fick även morfin suppar som jag skulle ta.. Gissa vad, låg en hel dag på sjukan och de hittade ingenting! Nada! Fick åka hem igen och de kollade med ul på tarmar, njure, rygg, mage, livmoder rubbet där inne! Fick göra njur röntgen och det kollades om mitt muskelfäste var av i ländryggen.
    Det här försvann i december när jag fick min första panikattack och nu i oktober fick jag det igen! Men jag kände igen det och jag visste ju att jag var stressad, så det försvann igen.
  • MizzTez
    markbon skrev 2012-02-22 18:26:40 följande:
    Visst är det jobbigt att nästan alltid ha ont alla stans? Just med käken kan vara att du biter ihop häkarna mycket på nätterna, jag köpte en bettskena och då så har jag inte ont längre.

    Nu är jag inne i en period där jag är mycket rädd för att dö! Tittar på 112 sos, och då blir man ännu räddare, jag klarar inte ens av att se en ambulans innan jag blir rädd och ser mig själv ligga på akutrummet på lasarettet.

    Även idag bråkar tjocktarmen med mig, det gör ont! Ps: snart skall jag börja jobba, skänns skönt nu att få in pengar då det är knapert nu när man har varit hemma i 2 månader..
    Jo, jag vet att jag pressar ihop käkarna, tandis sa det åt mig och det förklarade min huvudvärk som jag hade i somras! Varit okej ett tag men nu kommer det igen.. har en massa prov som ska göras och jag blir så stressad av dem! Men det är okej när jag vet vart det kommer ifrån..
    Jag kan inte ens kolla sånna program, nu kollade jag House igår och det har jag inte klarat tidigare så det är ett framsteg för mig! Älskar sjukhus serier annars men det går inte längre, kan inte kolla action filmer heller, blir så stressad! Så för mig är det bara komedier och nu är jag inne i någon hemsk period vart jag bara ska kolla romantiska komedier!! Vad är det för fel på mig?? jag som alltid gillat skräck! Blev lite mesig med den här skiten tror jag..

    Hur är det om du provar äta mer fett? med magen alltså? jag har tex grädde i mitt kaffe och min mage är mycket bättre sedan jag tog bort alla light produkter. Mer fett så slutade magen bråka jämt! Samma var det för min kompis.

    Vad kul att du ska börja jobba, hoppas det går jättebra och framförallt att det känns bra!
  • MizzTez
    Enniie skrev 2012-02-26 16:48:48 följande:
    Mina fysiska symtom har blitt värre senaste året. Har konstant illamående (mest kvällar), har fått stora problem att svälja mat, vilket har resulterat i -23kg på några månader då flytande kost funkar bäst. (har inte ätit ett varmt mål mat på snart ett år), hjärtklappning och svimmningskänslor. Dock så kommer allt på en och samma gång, flera gånger om dagen, och ibland håller det i sig i fleeera timmar. Skitkul, verkligen. (är 23 år)
    Får du panikattacker? Tänkte om det är det som kommer och håller i sig för dig? När jag fick dem så kunde jag få flera på en dag men där emellan så höll det i sig en diffus känsla, svår att beskriva men jag kände mig inte frisk helt enkelt. Sen kom det i vågor yrsel, hjärtklappning och en massa andra symptom. Nu får jag inte dem längre, inte de där topparna av hemskheter, har mest en ihållande oroskänsla och minsta lilla stress så börjar jag må riktigt dåligt. Det håller i sig flera dagar och tar jättelång tid att komma ikapp igen, krävs i princip att jag inte gör nånting i flera veckor för att repa upp en stressig vecka.

    Har du någon aning i var det grundar sig? Hur har det börjat? Kommer det alltid, varje kväll?

    Vette sjutton om jag kan se det som konstigt att du mår så här, jag vet ju inte hur dina dagar ser ut faktiskt men med 3 små barn och ett till på väg så kan jag tänka mig att stressnivån är relativt hög. Med tanke på att du själv inte är så gammal så kan jag inte tänka mig att barnen är så stora heller.
    Nu menar jag psykisk stress, man tänker på allt som småbarns förälder och man slutar ju inte bara för att barnen sover heller. Hur ser dina dagar ut? Om du har psykisk ohälsa i släkten så är det inte konstigt att det är där det tar på dig. Att du mår mer illa på kvällen tror jag har med att du gått hela dagen och haft ångest och det pikar på kvällen. Som med feber ungefär, den är ju alltid högre på kvällen för att kroppen varit igång hela dagen. Förstod du vad jag tänkte?
    Du verkar ju ändå ganska medveten om att det är psykisk ohälsa så du har ju kommit långt och förstår att du måste ta tag i det som ger dig ångest istället för symptomen. Det är ju superbra!

    Oj, ska sluta nu för det blev långt det här och då är det så jobbigt att läsa! Läste dina inlägg i tråden och hade massor på hjärnan som jag ville skriva åt dig men är grymt förkyld nu så min hjärna funkar inte riktigt, alldeles för mycket snor i huvudet!
    Hoppas iaf att du får någon lugn dag/kväll.
  • MizzTez
    Enniie skrev 2012-02-29 00:53:27 följande:
    MizzTez: Barnen är 6.5år, 4, och 20 månader. Jag har väldigt snälla barn, så jag kan faktiskt Inge säga att det är pga det som jag mår som jag mår. Jag älskar att ha mycket att göra, och det är väl för att jag inte tänker lika mycket då. Jag har en överdriven spyfobi, och nu varje kväll kommer "illamåendeattackerna" och dom håller i sig i fleeeera timmar. Igår från ca 18-03. Idag från ca 22, och jag känner mig fortfarande inte återställd. Jag har fått ta Lergigan efter Lergigan, och jag börjar mer och mer känna att jag inte orkar med att leva såhär längre, ärligt. Jag har ingen aning om varför det kommer. Jag får ångest av att gå ut, jag får ångest av att jag inte kan äta, jag får ångest över att jag konstant är hård i magen, jag får ångestattack när jag gör nr 2 på toan. Jag har ångest konstant. Jag har mått väldigt dåligt som senaste 6åren med dagligt illamående, men det var inte fören i oktober förra året som jag mer eller mindre erkände för mig själv att det är psykiskt mina problem sitter, inte fysiskt. Har har bara spenderat dom senaste kvällarna med att gråta, för jag orkar inte mer. Jag är så less på att aldrig få leva. Aldrig få njuta över det liv jag har. Det senaste året har vart ett helvete. Jag kan inte äta mat (har enligt läkaren en omedveten ätstörning) alltså min ångest som yttrar sig så. Huvudet tillåter inte att jag äter helt enkelt. På det så har man illamående till och från konstant känns det som. Nä, jag pallar inte mer. Tack för dina fina ord. Jag ska få i mig lite fil och hoppas på att illamåendet och den värsta ångesten/oron håller sig borta...
    Nä usch, det låter verkligen inge vidare! Förstår verkligen om du är less på skiten!
    Jag menade verkligen inte att det är på grund av barnen du mår dåligt, inte så alls! Däremot så tänkte jag på allt runt om kring. Jag har själv två barn och även om dem i sig inte stressar mig så är det saker runt om som gör det. Föra och hämta från dagis, matlagning, läkarbesök, badning, läxor, kompisar, aktiviteter och sånt. Mycket att tänka på tror jag bara.. Min äldsta är 9 och yngsta är 4 och det var efter yngsta som det blev kaos i min kropp men jag förnekade det, länge! Tillslut så tappade jag bort mig själv där bland barn, jobb, hem, vänner.. Eller jag hade nog inte tid att tänka på mig själv för jag var alltid mitt uppe i något. Tillslut så var jag så uppe i allt att när jag stannade av så visste inte kroppen vad den skulle göra, den fortsatte rusa när jag stod still helt enkelt och då sa det totalt stopp! Min första lediga helg på jättelänge som jag skulle spendera med barn och gubbe men istället så låg jag på akuten med ekg. Det är som du säger, har man mycket att göra så känner man inte efter och jag mådde jättebra, trivdes som fisken i vattnet med att alltid ha nått att göra. Men man kan inte köra en bil i 150km i timmen på 2ans växel och tro att den ska hålla för det, speciellt om man inte kan tanka den heller.
    Det hela blir ju en ond cirkel, du får ångest (och det kan triggas igång av bara en tanke) sen mår du illa av ångesten och så får du mer ångest av det och så mår du illa igen.. Så går det bara runt runt. Men du vet ju att det är ångest! Har du provat med KBT-terapi? Tänkte när du haft det så pass länge så borde du ju testat en massa men jag tycker KBT är toppen, fått lära mig en hel del om hur kroppen funkar, vart vissa symptom kommer ifrån, varför man reagerar som man gör men främst hur man ska tänka för att bryta av skiten! Där sitter det viktigaste, i tankarna..
    Du säger att du aldrig får leva men vad är det du vill göra?

    Hoppas du fick äta lite iaf och att du mår bättre i morgon!
  • MizzTez
    Enniie skrev 2012-02-29 00:53:27 följande:
    MizzTez: Barnen är 6.5år, 4, och 20 månader. Jag har väldigt snälla barn, så jag kan faktiskt Inge säga att det är pga det som jag mår som jag mår. Jag älskar att ha mycket att göra, och det är väl för att jag inte tänker lika mycket då. Jag har en överdriven spyfobi, och nu varje kväll kommer "illamåendeattackerna" och dom håller i sig i fleeeera timmar. Igår från ca 18-03. Idag från ca 22, och jag känner mig fortfarande inte återställd. Jag har fått ta Lergigan efter Lergigan, och jag börjar mer och mer känna att jag inte orkar med att leva såhär längre, ärligt. Jag har ingen aning om varför det kommer. Jag får ångest av att gå ut, jag får ångest av att jag inte kan äta, jag får ångest över att jag konstant är hård i magen, jag får ångestattack när jag gör nr 2 på toan. Jag har ångest konstant. Jag har mått väldigt dåligt som senaste 6åren med dagligt illamående, men det var inte fören i oktober förra året som jag mer eller mindre erkände för mig själv att det är psykiskt mina problem sitter, inte fysiskt. Har har bara spenderat dom senaste kvällarna med att gråta, för jag orkar inte mer. Jag är så less på att aldrig få leva. Aldrig få njuta över det liv jag har. Det senaste året har vart ett helvete. Jag kan inte äta mat (har enligt läkaren en omedveten ätstörning) alltså min ångest som yttrar sig så. Huvudet tillåter inte att jag äter helt enkelt. På det så har man illamående till och från konstant känns det som. Nä, jag pallar inte mer. Tack för dina fina ord. Jag ska få i mig lite fil och hoppas på att illamåendet och den värsta ångesten/oron håller sig borta...
    www.familjeliv.se/Forum-11-308/m53348286.html

    Tycker du ska kolla in den här tråden! Det är flera som sitter här inne och diskuterar psykisk ohälsa men jag vet att det finns en tjej där inne som åxå har någon slags ofrivillig ätstörning som du. Nu kommer jag inte ihåg vem det är men jag vet att jag pratat mycket med henne tidigare om just det. Folk kommer och går i den tråden ganska mycket, beroende på hur man mår, men det är bara att skriva där så ser du om hon svarar. Vet iaf att du inte är ensam om att ha sånna problem.
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?