• Anonym (? 2)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Nån som haft muskelryckningar på samma ställe i flera dagar? Jag har haft iof ryckningar till från typ överallt, men nu har jag ryck i tummen eller snarare i muskeln som går genom hela tummen typ ner till handleden. Haft så i fyra dagar nu. Sjukt jobbigt! 

    Nån som haft så? 

  • Anonym (? 2)

    Ingen som kan svara på min fråga?

  • Anonym (? 2)
    Anonym (stressad mamma) skrev 2013-06-04 09:08:45 följande:
    Inne på denna sidan kan man läsa om massa olika symptom och så här står det om muskelryckningar:
    symptomen.se/symptom/muskelryckningar/
    Jag frågade min läkare om just ALS (eftersom det är en skräck jag har...som jag vet att många här inne delar med mig)  och enstaka muskelryckningar har absolut inget med ALS att göra. Det kan istället börja med att man helt förlorar känsel i en hand och förloppet går ganska fort och man blir hela tiden sämre och sämre...det är alltså inte något som kommer och går... ALS är ju dessutom extremt ovanligt men så grymt att man som hypokondriker ofta har skräck för just detta...jag har dock hört att man börjar närma sig ett botemedel...hoppas!

    Tack snälla du för ditt svar! Jo, jag vet allt det där men som du skriver, det är så skrämmande! Jag har ju haft muskelryckningar överallt, men det är så jobbigt när de kommer på samma ställe länge! Men det går väl över som allat annat Och någon svaghet har jag inte alls, så det borde ju inte vara nåt farligt!
  • Anonym (? 2)
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2013-06-06 13:42:29 följande:
    Jag har i perioder stora problem med muskelryckningar, och det oroar mig svårt. Tankarna far i väg till någon neurologisk sjukdom förstås. Jag gjorde en "enkel" neurologisk test hos min husläkare, men där fanns inget avvikande, så han tyckte inte det fanns anledning att skick iväg mig till neurologen. Vissa perioder så känner jag inte av några muskelryckningar och ibland är det intensivt (kan vara på flera ställen samtidigt och precis var som helst på kroppen), det vanliga är att det rycker till lite i bland, men sedan försvinner det. Nu har det börjat att rycka någonstans inuti en biceps, jag misstänker att något triggades igång när jag körde ett hårt träningspass (biceps) på gymmet, men man blir ändå orolig varje gång, vilket är fruktansvärt jobbigt. Mina muskelryckningar började för ca 4 år sedan, och det var en period då jag mådde mentalt dåligt och hade många av alla andra symptom som man kan ha, men muskelryckningarna och pirrningar i t.ex. benen är det som jag tycker oroar mig mest. När ska man bli av med skiten?
    Ja, superjobbigt! Men jag försöker ändå tänka att om det varit nåt neurologiskt eller allvarligt borde det blivit ännu värre vid det här laget. Jag har ju inga andra symtom. Dessutom har jag förstått att ryckningar är liksom sluttampen av muskelförtvining och dessutom ett ovanligt debutsymtom. Så lite realistisk får man ju vara  
  • Anonym (? 2)
    Anonym (krasch) skrev 2013-06-08 23:06:23 följande:
    När jag gick in i väggen för några månader sen fick jag

    muskelryckningar, (bak vänstra låret samt vänstra biceps) till och med så att det till slut gjorde jätteont i muskeln!
    Klump i svalget,
    jätteont i övre delen av magen,
    hårt tryck över lungorna så jag fick tunnelseende och trodde jag var döende,
    ena foten svullnade,
    starka overklighetskänslor.

    Nu är jag dock på väg tillbaks men jag märker att vid minsta lilla negativa stress svullnar det upp i svalget och det sprids en jätteobehaglig känsla i kroppen. Självklart har jag en lång väg kvar att gå för att komma tillbaks till mitt egna jag, men jag märker att det är på rätt väg och det är jätteskönt!

    Jag har haft depression och ångest tidigare men inte såhär kraftigt som denna gång. Nästan otäckt hur psyke och kropp hänger ihop!
    Hade du muskelryckningar länge i dessa muskler? Jag har haft ryckningar i ena tummen, den muskeln som går ner mot handleden i över en vecka av och an. Ibland har det hållit på hela dan o man får till sist ont som du säger!
  • Anonym (? 2)
    Anonym (krasch) skrev 2013-06-09 12:03:39 följande:
    Ja muskelryckningar hade jag till och från i ca en eller en och en halv månad ungefär... efter kanske en och en halv vecka gjorde det riktigt ont i muskeln baksidan på låret... men det var ganska intensivt i iaf en en och en halv månad... sen när jag började må lite bättre klingade det av... men jag märker att när jag får mer ångest eller stresspåslag så börjar det rycka lite igen. Dock inte så kraftigt som just då vid kraschen...

    Har du haft så mer än en vecka och haft det tidigare eller är det nåt som kommit i samband med nåt stressrelaterat?
    Du kanske har skrivit om det tidigare i tråden, har inte kollat igenom tråden...

    Jag började ta magnesium iaf... vet inte om det var det som hjälpte eller det faktum att jag så sakta började ta nmig uppåt igen... kanske en kombination... man kan ta magnesium och kalcium ihop... vet inte riktigt säkert men har för mig att kacium gör att magnesiumet tas upp bättre... någon får rätta mig om jag har fel nu... man blir tydligen dränerad på magnesium vid långvarig stress, vilket jag var under i ungefär ett halvår...
    Tack för svar! Ja, jag dalade sakta men säkert utför i samband med vårt 3:dje barn, påbyggnad av huset samt körkort. Allt på samma gång. Jag mådde som sämst för ca 1,5 år sedan, men det har varit väldigt jobbigt i perioder sen dess. Som bäst är det hyfsat. Jag känner enorm stress i vardagen med 3 små barn, alla under 6 år. Jag tror det är därför det tagit sån tid att komma igen, det är svårt att hämta energi när man ständigt måste vara till för andra.

    Jag har också tagit magensium och det hjälpte, sen fick jag hybris och slutade. Började precis igen och får hoppas att det blir bättre igen. 
  • Anonym (? 2)
    Anonym (krasch) skrev 2013-06-09 13:22:51 följande:
    Oj ja det förstår jag! Ja för mig var det också så att många saker hände samtidigt och jag pallade helt enkelt inte det... ja hoppas det blir bättre med lite magnesium för dig också Och att du får möjlighet till egentid också. Det är skitviktigt just för att kunna ladda...
    Tack fina du! Ja, egentid är nog bra... Försöker bara få min man att förstå det. Han är snäll men ganska oförstående. Han är en sådan där stressbefriad människa. Jag märker också att ryckningarna mycket går igång på adrenalin, även om de kan komma ändå.

    Hoppas bara att det går över snart! 
  • Anonym (? 2)
    Anonym (Hypokondriker?) skrev 2013-06-10 16:35:29 följande:
    Magnesium har dessvärre aldrig funkat för mig, jag har provat olika doser. Jag tror att det är placebo som gör att vissa upplever förbättringar, men man vet aldrig
    Nja, till viss del kanske. Men vitaminer är väl alltid bra och det finns ju kopplingar som är fullt rimliga mellan stressade muskler och magnesuimbrist.
     
  • Anonym (? 2)
    Mizzii skrev 2013-06-11 11:16:40 följande:
    KAn man ta mgnesium utöver om man tar en sån där brustablett multivitamin kvinna?
    Jag tror man kan överdosera magnesium, så du kanske ska kolla med vc om de kan kolla dina värden först.
  • Anonym (? 2)
    Mizzii skrev 2013-06-12 18:10:55 följande:
    Känner ni också ibland kännslan av att ni kommer på att ni inte andas? Skitläbbigt, men man andas iallfall va trots det bara känns som man inte gör det? Blir ju orolig 
    Sålänge du inte är en Zombie förstås!
  • Anonym (? 2)

    S


    Anonym (Inte igen) skrev 2013-08-04 20:32:13 följande:
    Hade mycket ångest och panikattacker förut. När det var som värst var jag helt säker på att jag hade en hjärntumör och skulle dö. Hade hjärtklappning varje natt när jag skulle sova i ca 1 ½ år. Domningar, stickningar och myrkrypningar i händer, fötter och även ansiktet och huvudet.
    Stel som bara den i axlar nacke...  Det började när jag gick i 2:an på gymnasiet. Tog 1½ - 2 år innan jag kunde leva normalt igen.

    Är 22 år nu har varit ett ganska jobbigt sista år. Mycket jag inte bearbetat riktigt. Utan jag tränger undan det så det känns bättre för stunden. Ska flytta och byta program till hösten vilket går och gnager inom mej om jag gör rätt lr inte och hur det kommer bli med allt. Om jag kommer trivas med skola, kompisar osv.

    Har jobbat nu under sommaren och har väl inte hunnit fundera så mkt över hösten. Men nu sista 2 veckorna har jag väl börjat fundera mer och mer på det och även börjat känna av min kropp Rynkar på näsan
    Känner en svaghetskänsla i armarna och kan även ha molande värk i handlederna. Även att det kan domna lite i händer och fötter. Men tkr inte att det riktigt är på samma sätt som för flera år sen när det var som värst...

    Så mina tankar går ju först att det är något annat fel, googlar man symptom kan man ju få upp ganska många mindre roliga sjukdomar. Kan ångesten bara "byta" symptom ?

    Har mer lr mindre varit helt fri från konstiga kroppsliga symptom i 2 år och sen kommer det nåt igen.
    Vägrar att det ska bli som det var förut igen!
    Har ju hellre bara ångest än nån annan mysko sjukdom. Men orkar fan inte med hela den där resan att bli bra igen Skrikandes

    Så ja min fråga är väl för att förhoppningsvis kunna lugna mej själv, är det vanligt med värk i leder/muskler vid ångest/oro ?
     
    Svar: Ja! Ångest kan byta symtom! För mig har det varit både det ena med det andra. O googlar man är man dödssjuk. Värk i leder o muskler är inte alls ovanligt vid psykiskt dåligt mående.
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?