Inlägg från: Anonym (Hypokondriker?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hypokondriker?)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Jag har de flesta av symptomen som beskrivs här, och jag är också rädda för MS, ALS etc.

    Jag fick precis reda på att min barndomskamrat fått diagnosen MS, och gissa om mina symptom satt fart.
    Han berättade lite om vilka symptom han haft innan han besökte läkare, och jag känder ju igen dem på mig själv. Nu är man ju helnojjig igen, det verka fan som MS är en folksjukdom. Jag känner personligen 3 st, och vet om ytterligare 5 st (som jag inte känner personligen). MS ska ju vara en relativt ovanlig sjukdom, och den drabbar kanske 1 st på 500 personer eller ännu färre, så risken att få cancer, hjärtinfarkt etc. är otroligt mycket högre, men så tänker man ju inte. Ser man på detta rent statistiskt, så förefaller det osanolikt att även jag skulle få MS som min barndomsvän.

    Jag har mycket krypningar, muskel/nervryckningar, känselnedsättningar (kommer och går), sedan har jag en massa annat som kommer och går, hjärtklappning, skakningar, kolsyrekänningar, domningar, stickningar, känsla av värme och kyla på kroppsdelar, ledvärk m.m. Alla dessa symptom kan man ju även ha vid stress och oro/ångest.

    Jag har pratat med läkare och tagit lite blodprover men ingen läkare verkar tror att det är något annat än ångestsymptom, vilket det "förhoppningsvis" är, så jag har inte varit på neurologen.

    Nu vill jag inte ha något "svar" där någon rekomenderar mig att besöka neurologen, men detta verkar vara ett stort ångestproblem för många, som går omkring och tolkar sina symptom som tecken på neurologiska sjukdomar..

  • Anonym (Hypokondriker?)

    Jag vill bara ge en allmän uppmaning till dem som vill ge råd, att INTE (omedvetet) skrämma upp personer med att deras symptom kan vara tecken på sjukdom och bör undersökas av läkare (inte för att många gör det) för de flesta som skriver här mår dåligt och är oroliga och har tendenser av hypokondri, och de mår bara ännu sämmre om någon amatör ska ge utlåtanden om att symptom kan vara tecken på sjukdom. Jag kan lova att 99,9% av oss på detta forum lider av olika ångestbesvär och INTE av MS etc.

    Börjar man googla på många av ångestsymptomen så kommer alltid MS och andra sjukdomar upp, så man ska vara försiktig med det, och istället prata med sin läkare om man är orolig, och detta känner man oftast själv. Vilket "oskyldigt" symptom som helst kan även uppstå vid allvarlig sjukdom. Har du ont i ett ben så "kan" det vara cancer, men till 99,999% är det INTE det etc. Tryck och hugg i bröstet, hjärtklappning etc. är oftast INTE ett tecken på en hjärtinfarkt, men det är de allvarliga sjudkomarna som ger flest träffar på google, för ångest/ stressymptom m.m. är inte lika intressant att skriva om.

  • Anonym (Hypokondriker?)

    Alla mina symptom började med en 40-års kris (tror jag, eller så blev jag "sjuk" då) Jag tyckte det kändes mycket jobbigt att i rask takt närma mig 40, så jag blev lite deprimerad och hade mycket negativa tankar (inte så många kroppsliga symptom). Sedan har åren gått, och de senaste åren har jag inte varit så deprimerad, utan mått ganska bra, men jag har alla möjliga kroppsliga symptom, de vill liksom inte ge med sig. Detta har ju i sin tur gjort mig hypokondrisk, och det gör ju inte saken bättre. Vissa dagar känner jag inte av någonting och vips så är allt jättebra för att nästa dag känna mig skakig, muskelryckningar, domningar, ja allt möjligt skit. Jag har provat terapi, men jag har ju inte blivit av med mina symptom för det. (jag har nog de flesta symptomen på listan, fast inte samtidigt, det växlar och kommer periodvis). Jag har käkat diverse kosttillskott, men tycker inte det hjälper. När började era symptom?

  • Anonym (Hypokondriker?)

    Jag har ätit magnesium och B12 ett bra tag, men det gör dessvärre ingen skillnad på mig. Jag har ganska mycket muskel/nervryckningar, men det verkar snarare vara "slumpen" än kosttillskotten som avgör om jag får mindre besvär.

    Det är ju så jävla frustrerande att alla symptom verkar gå runt i kroppen och aldrig helt försvinna. För någon månad sedan tänkte jag  - Vad skönt, jag har inte känt mig skakig/darrig på flera månader, och det var nog ett halvår sedan jag hade någon hjärtklappning (den senaste tiden har präglats av muskel/ nervryckningar, samt myrkrypningar och en brännande känsla på låren, som efter man bränt sig rejät i solen). Efter ca en vecka så började jag få hjärtklappning och senare började darrningarna komma tillbaka. Det kändes som hela kroppen vibrerade (en motor som konstant brummar i kroppen). Då blir man bara så förbannad. Jag som mått ganska bra och haft betydligt färre symptom än vanligt den senaste tiden. Nu hade det börjat om igen utan synbar anledning. Då är det lätt att de negativa tankarna tar överhand och att man börjar tänka, att jag kanske har någon neurologisk sjukdom i alla fall, för dessa kan gå i skov..

    Jag har gått hos en psykoterapeut, men jag tycker inte det hjälpte mig så mycket och läkarna hittar inga fel (Jag har inte gått igenom någon fullständig utredning med hjärnscanning etc., för läkarna misstänker inte något fel och de har säkert rätt). Men hur fan ska man bli av med detta? Jag vill inte gå omkring resten av livet med 10 symptom som vandrar runt i kroppen. Jag mår ju psykiskt ganska bra men oron över alla symptom verkar inte försvinna.

  • Anonym (Hypokondriker?)

    Är det ingen som lyckats bli av med sina kroppsliga ångestsymptom? I sådana fall, hur gick det till? Jag blir fan galen på allt skit som går runt i kroppen. Skakig/ darrig, muskel/ nervryckningar, yrsel, stickningar, domningar, värk, hjärtklappning, m.m.  KBT-terapi hjälpte inte mycket, litteratur om ångest funkar inte nämnvärt, kosttillskott har ingen effekt, så vad fan gör man?

  • Anonym (Hypokondriker?)

    Som sagt, man ska inte Googla på denna typ av symptom, då det kan finnas så många olika förklaringar till symptomen. På Google kommer bara de "farliga" sjukdomarna upp, fast det vanligaste är att andra orsaker ligger till grund för symptomen. Jag brottas också med denna oro, så hypokondrin kommer som ett brev på posten när man väl börjat uppmärksamma alla kroppssignaler. Har man väl börjat oroa sig för ett kroppsligt symptom (liknande dem vi diskuterar här) så kommer snart fler och vips så har man 10-20 symptom som vandrar runt i kroppen. Då tänker man direkt på MS eller den ännu ovanliga sjukdomen ALS, eller eventuellt någon annan neurologisk sjukdom. Jag har en kompis som fick diagnosen MS vid 38 års ålder (hans farsa fick också MS i 40-års åldern, vilket innebär en förhöjd risk för sina barn trots att sjukdomen inte är direkt ärftligt) han hade några av mina symptom, men inte alla som jag har, vilket nog talar för att mina är ångestrelaterade, snarare än medicinska. Detta till trots, så är jag också väldigt orolig för att ha drabbats av neurologisk sjukdom. Skit jobbigt, och terapi hjälpte mig inte mycket..

  • Anonym (Hypokondriker?)

    Jag har nästan alla tidigare nämnda symptom (i omgångar) och nu har jag börjat känna irritation i ett öga, som att jag hade ett hårstrå som irriterar under ögonlocket. Har sköljt och tittat men hittar inget. Då börjar man bli lite orolig och vips som började det i andra ögat också. När man väl börjat känna av något så tänker man ju på det hela tiden och då känns det bara värre i ögonen. Jävligt irriterande. Är det denna oro och fokus på detta "symptom" som dragit i gång detta i ögonen tro?

  • Anonym (Hypokondriker?)
    Anonym (rosa) skrev 2011-11-11 02:24:48 följande:
    Är de flesta som är här inne sjukskrivna? Undrar bara hur man får till det, har gått och pratat nu och hon som jag pratar med säger att jag bara ska ta det lugnt. Lättare sagt än gjort, eftersom mitt problem är att jag inte kan ta det lugnt. Vet inte hur jag ska kunna vila upp när man inte har en krona, ingen utbildning eller jobb osv. Det är ju en jättestor stress.. Vet inte hur jag ska hantera allting =S
    Jag tror inte att de som skriver här är sjukskrivna i någon större omfattning (någon finns det alltid förstås). Jag lider av all möjlig skit, men jag är inte sjukskriven för det, och så är det nog för de flesta.
  • Anonym (Hypokondriker?)

    Jag har så mycket muskel/nervryckningar (man ser hur musklerna rör sig under huden) och detta gör mig galen. Det dyker upp precis överallt i kroppen och i bland på flera ställen samtidigt. Jag har förstås provat magnesium, kalcium m.m. men det hjälper inte. Vissa perioder är det lite lugnare, men sedan drar det igång igen (tillsammans med alla andra besvär, som hjärtklappning, värk, darrig, ont i magen, m.m.) och läkarna hittar inget fel. Någon mer som lider av dessa muskelryckningar?

  • Anonym (Hypokondriker?)

    Jag har nu fått en massa obehagliga krypningar/ inre darrningar i låren. I bland känns det som det pulserar och ibland som det skakar/ vibrerar (fast det syns inte utanpå). Någon som känt något liknande?

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?