• Kvista

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Hej! Jag har ett par gånger i månaden 1-3 plötsliga blodtryckshöjningar.. Det börjar med att jag känner att jag börjar handsvettas, får värmerusning upp i huvudet och hjärtat rusar. Jag brukar ta blodtrycket och det ligger då runt 180/95 pulsen runt 85-95. Då jag för snart 4 år sedan fick en hjärtinfarkt vid samma symtom ( det va första gången det hände) fast då va pulsen mellan 20-25...så tar jag nästan alltid en stesolid direkt och lägger mig om jag har möjlighet. Jag försöker andas lugnt, hitta på något att koncentrera mig på tills det släpper. Då jag pratat med hjärtläkare om detta ( flera olika ) så får jag bara till svar att man inte kan känna att blodtrycket ökar aaaa blir smått galen för det gör jag! Har gjort alla möjliga undersökningar på hjärtat men dem hittar inga fel.... Kan det va panikångest? Är det någon som har samma?

  • Kvista
    LindaLindaLinda skrev 2013-05-29 00:32:41 följande:
    Ojojojoj.... snacka om att det var en lättnad att hitta denna tråd. Jag har varit sjukskriven sedan i början på mars pga utbrändhet och har haft väldigt svårt att ta till mig att mina symtom skulle bero på stress och ångest, går hela tiden och tror att jag ska dö i cancer eller als (sinnesjuka tankar) Nu har vissa symtom dock försvunnit då det även har berott på B12-brist har det visat sig. Här kommer mina symtom: Yrsel - kommer och går i perioder (snurrar bara jag vänder på huvudet)    Stickningar och domningar i överarmar och händerna (har blivit bättre efter jag börjat äta B12) Håravfall (vi snackar tussar som lossnar och det har också blivit bättre efter intaget av B12) En känsla av att hela kroppen vibrerar (detta när jag gått och lagt mig) Muskelspänningar i nacke, axlar Huvudvärk, oftast bara på en sida Illamående som kommer plötsligt och försvinner snabbt igen Hjärklappning Svettningar    Mun och hals-torrhet!! (fruktansvärt jobbigt) Klump och kramp i halsen. Klickande och knarrande ljud från halsen när man går och lägger sig.... kan tillochmed vakna av ljuden.  Krampen och klumpen jag har i halsen är det absolut värsta.... Nu har jag gjort både ultraljud och skiktröntgen på halsen och där finns inget farligt. De hittade visserligen en liten knöl på 1cm som sitter på sköldkörteln men den är helt ofarlig (har gjort biopsi och det finns heller ingen påverkan på sköldkörteln, en knölstruma helt enkelt). Däremot ger inte denna knölen mig de besvären jag har säger flera läkare utan alla är inne på att det är ångest. Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt och fattar inte hur jag ka bli av med det.                 Känner någon igen det jag beskriver i halsen? Torrheten, krampen och de klickande ljuden? 

    Jag har symtomen från och till med att kroppen vibrerar när jag lägger mig ( hemskt jobbigt) huvudvärk på en punkt har även haft yrsel några gånger....
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?