• Anonym (MM73)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Mina symtom är

    Skakig/ darrig
    Trött ingen energi
    Ont här och där i kroppen
    Spänningar
    Ont i öronen ibland
    Illamående
    ostadighets yrsel
    Feberkänsla
    sjukdoms känsla
    olustig känsla i kroppen
    Ont i magen ena stunden nedre och andra över
    Kvävnings känsla
    Tungt att andas tycker jag inte får tillräckligt med luft
    Hjärtat slår fortare 
    Glömmer saker
    orolig/nervös
    svårt att koppla av
    Svårt att somna, kan sova oroligt annars sover jag som en stock och lite för länge
    Spännings huvudvärk
    Spänningar i käkarna
    Kalla händer fötter
    ont mitt i bröstet
    Ljus och ljud känslig

    Man tror verkligen man har något fel eftersom man har så mycket symtom utvecklat hypokondri inte konstigt.
    Hur känner ni andra som skrivit i denna tråd? Känner ni av nånting varje dag, jag gör det oftast ,alltid nånting, ibland kan man ha en bra dag men inte ofta.
     
    Har fått diagnosen GAD, Oro och stress fasst jag inte tycker jag stressar så mycket men man kan väll tydligen få en inre stress av oro och för lite att göra och ständigt gå och oroa sig.

  • Anonym (MM73)

    Jag har inte lyckats med att förändra mycket jag inte, finns ingen motivation till nånting, men nu tar jag mig i kragen och går ut och tar en promenad och hoppas på att jag inte svimmar :)  Hatar att må så här och inte lär det ju bli bättre av att jag inte gör något och stänger in mig! Fast det är väldigt svårt eftersom det tar emot så mycket och mina dumma känslor och tankar förstör mitt liv! Men nu ska jag minsan försöka komma ut! Är så otroligt glad att jag fann denna tråd och ser att jag inte är ensam och att man verkligen kan må så uselt av ångest oro och stress! En sak i taget nu då så man inte tar ut sig! Bara å kämpa vidare med denna skit! Att till lägga så äter jag ej medeciner tycker ej om sånt! Måste gå att klara på egen hand bara man hittar lusten och motivationen igen och inser att man inte är dödligt sjuk!

    Ha det bra alla så gott det går! 

  • Anonym (MM73)

    Hej! Ett tag sen jag skrev nått men brukar läsa vad ni skriver och mycket stämmer in på mig här! Har diagnosen GAD, depression, PTSD. Började med panikångest när jag var 16 år och nu är jag 38, men nu har jag mer moland Ångest och oro och en massa kroppsliga symtom så man blir hypokondriker!! Jag har en lite fråga till er! Hur många av er har katastrof tankar om er hälsa? Jag själv kan oroa mig i veckor och tro att jag ska dö av det ena och det andra! Räcker tex att jag får ont i en tand eller ont i magen så börjar mina tankar direkt att fara iväg tänk om och tänk om! 

  • Anonym (MM73)
    Anonym (Stressad?) skrev 2013-03-19 22:19:21 följande:
    Jag fastnar ofta i såna där tankebanor. Ibland går det över om jag går till läkare och han/hon inte hittar nåt fel. Ibland kan jag resonera med mig själv och övertyga mig om att jag förmodligen inte ändå är döende. Jag har så länge jag minns varit övertygad om att jag kommer få cancer. Kan ha att göra med att man pappa dog i cancer då jag var 17. Då jag för en tid sedan fick en massa stressrelaterade problem var jag helt säker på att jag hade hjärntumör. Läkaren hittade inga fel på mig och jag kunde själv inse att det var mycket sannolikare att det faktiskt var stress, inte tumör. Men otroligt jobbigt är det då jag är mitt inne i ett "anfall".
    Skönt att höra att man inte är helt ensam om sina tankebanor och som du säger så är det otroligt jobbigt när man är inne i dessa tankar! Men jag tycker att det ena problemet löst sig så kommer nästa!  Man tycks aldrig få må bra! 

    Just nu har  jag ont i nedre delen av magen och det kan också oroa mig fast jag varit på kontroller och dom hittar inga fel säger dom, men har ej fått någon diagnos så, bara fått höra att det kan vara stress och oro som gör det! Fler här inne som har molande eller magknip i nedre deleln av magen på grund av oro! Det kan vara bra i veckor eller månader sen dyker det upp i 1-10 dagar och ibland sitter det i från morgon till kväll kan även känna mig illamående!
  • Anonym (MM73)

    Hej alla! Länge sen jag var in här!
    Men undrar ifall någon kan få en sån här konstig känsla i kroppen så den känns alldeles tung som en blylump i både armar och ben och huve och trött till på det! En riktigt skum känsla så man nästan blir rädd! Har hålt i sig nu i 2 dagar och börjar tro att jag lider av en allvarlig sjukdom eller att jag ska dö!

  • Anonym (MM73)

    Hejsan på er alla!

    Måste bara höra ifall någon haft dessa symtom efter ni haft väldigt mycket att göra fast ni ej haft jobb!

    1. Trött absolut ingen energi alls till nånting inte ens vardags sysslor.
    2. Känner sig som en bly klump i armar och ben
    3. Sjukdomskänsla
    4. Feberkänslor
    5. svårt att beskriva men totalt slutkörd och mår inte bra alls känner sig sjuk på nått sett.

    Så här har jag haft det i 5 dagar nu och har funderat på om jag är förkyld eller om det är för att jag haft en period med otroligt mycket att göra och under dessa dagar kände jag mig rätt okej men sen blev det totalt platt fall, och jag får lite små panik av denna känsla i kroppen och tror ungefär att jag aldrig mer ska bli okej!

    Har lidit av panikångest, gad, ångest, hypokpndri och depression i 20 år och vissa dagar är bättre och vissa sämre, men nu vet jag inte om det är nån slags ME eller om jag gått in i väggen totalt bara för att jag kört på så hårt i 2 veckors tid, kanske dumt jag vet, men mådde ju bra och så och då vill man göra en massa!

    Så jag undrar om man kan bli så dålig av för mycket stress eller är jag sjuk?  Jag har då ingen aning, men denna sjukdomskänsla som sitter i ansikte och huvud blir jag galen på! Någon mera?

  • Anonym (MM73)
    Anonym (gad) skrev 2014-03-21 11:06:44 följande:
    Känner igen...låter som när jag får ångestpåslag. För mig är det pga stress.

    Men visst kan man också hålla på att bli sjuk, förkyld eller influensa. Men för MIG är det ångest!

    kram
    Tack så mycket för svar! Jag vet inte vad det kan vara, det ända jag kan tänka mig är att jag kört på för hårt, men att man ska bli så dålig av det och i flera dagar! För känner mig inte så speciellt förkyld heller förutom denna sjukdomskänsla som verkar ta all min energi just nu! Känns som jag bara vill ligga ner!
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?