• Anonym (rosa)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Det enda kanske är verk i ryggen, dessutom har jag haft eksem men den är i stort sätt borta. Annars är det mest en slags klump i halsen, känns som uppstoppat i halsen och än väldigt jobbig känsla i magen. Typ en slags tomhet som bara finns där. Ångest gör ju inte ont men det får ju en ändå att känna att man inte orkar mer.. Vad är det egentligen som är så jobbigt med den när man känner så?

    Stress kan jag märka när jag lever flera år i förväg, alla tankar snurrar, jag gör flera saker samtidigt och blir trött.. Växer en jobbig känsla i magen. Befiinner mig inte i nuet utan är någon annanstans hela tiden, stressen likosm maler på.

  • Anonym (rosa)
    Pelle 136 skrev 2011-10-01 14:22:55 följande:
    Kan inte fokusera på något, suddig syn, mental (fullt i huvudet) och fysisk trötthet, tankar som känns osammanhängande och röriga, kognitiva problem som arbetsminnet, svårt att ta in vad folk säger, problem med att återberätta saker, inlärnig, hjärndimma, ostadighet, balansen påverkad, desorienterad, känner mig "space'ad", får inget grepp (klar bild) om saker som händer runt mig (dålig rumsuppfattning), sexuella problem, svårt att somna (kan inte slappna av), vaknar lätt och har ibland svårt att somna om 

    Har haft dessa och fler symptom i flera år, finns det någon hjälp?? Går inte att prata bort, sitter isolerad i en lägenhet oftast bara, lider av social fobi och depp på det här med.
    Låter precis som mig. Precis faktiskt. Jag har sökt mig till psyk, gått hos en terapeut men tyvärr är det lång väntetid och får inte gå så ofta. Men det är värt väntan, och besväret. Jag ringde alltså psykakuten. Har du jobb? Eller vad gör du på dagarna?
  • Anonym (rosa)
    Anonym skrev 2011-10-01 14:46:02 följande:
    Jag förlorade sväljreflexen en gång.
    Så får jag också i pricip alltid när den är som värst..
  • Anonym (rosa)
    Pelle 136 skrev 2011-10-05 21:40:09 följande:
    Hej, nej jag kan inte jobba pga min sociala fobi och nedstämdhet...försöker gå till gymmet på morgonen men känner mig som en alien, orkar inte ta kontakt med folk...gör inte så mycket annars, sitter hemma själv och slösurfar och försöker få tiden att gå bara....jag har gått i terapi men det har inte hjälpt mot det här
    Jag har gått hos kurator i flera år, flera olika.. Men inte heller hjälpt egentligen. Vet inte om den hjälper som jag går nu för är så ny, men känns bra. Är du sjukskriven nu? Vad för sorts terapi har du gått? Har spenderat senaste tiden på samma sätt.. =/
  • Anonym (rosa)
    Pelle 136 skrev 2011-10-06 12:45:09 följande:
    Japp, är sjukskriven och vet inte hur jag ska komma tillbaka till något arbete då all social kontakt känns jobbig. Har gått i KBT enskilt, KBT i grupp, psykodynamisk terapi....nu har jag precis påbörjat mindfulness i grupp eller fridans där man "går in i kroppen" och gör lite rörelser men vet inte om jag fixar gå kvar eftersom det känns så jobbigt.
    Ja, du har kämpat på iallafall. Min terapeut nu har pratat om att hon tycker jag ska gå på mindfulness i grupp, tycker det känns ganska jobbigt också. Fridans? Har aldrig hört talas om men gillar att dansa men kan tyvärr inte göra det på grund av en skada. Hur va psykodynamisk terapi? Har du provat mediciner någon gång?
  • Anonym (rosa)

    Nu efter att ha kommit ur min intensiva stressperiod så kan jag se symptomen lättare:

    dålig i magen, magkatarr, ångest, social ångest - bedömningskänsla - att jag kontrollerar varenda rörelse jag gör/tar och saker jag säger, tankar som snurrar runt hela tiden, sover dåligt och vaknar flera gånger på nätterna, vaknar vid 3-4 varje natt, vaknar med ångestkänsla och meningslöshetskänsla, vill inte leva, dimmig i huvudet, svårt att sova, känner ingen trötthet, ont i huvudet, tryck i bröstkorgen/halsen, svårt att svälja, irriterad och arg, bitter, allergi/eksem, vaknar av att jag ligger och kliar mig, tappar livslusten, ser inget hopp och inget känns kul, blir helt paralyserad och klarar inte av gå upp ur sängen till slut, får inget gjort och känns som tiden går så snabbt, extrem beslutsångest.

    jag verkar reagera på stress på det sättet att jag blir deprimerad.

  • Anonym (rosa)

    Pilot93:
    Jag har ockås myrkrypningar och de kommer i samband med stress, jättekonstigt. Eller i samband med frustration snarare.. Men då har jag myrkrypningar i hela benen och armarna. Ingen annanstans.

    Jag tror din ångest annars är rätt vanlig, min syster låter som dig. Förstorar upp saker och blir orlig, dödsångest osv. Men det betyder ju inte att man ska behöva leva med det. Hon sökte hjälp och fick prata med kurator, annars föreslogs det medicin. Idag lider hon inte alls av det på samma sätt, trots att hon alrig började med medicin, utan hon läste massa böcker om ångest och fick hjälp av att prata om det med någon. Hon förstod sig själv mer då.

    Varför ska du vara orolig om din framtid, vad menar du? Du kanske ska kolla upp det ytterligare men om det bara tsicker lite låter det ju itne så farligt. Har osm sagt så själv över hela kroppen, vet inte om det är inbillning eller va det är.. Men kolla upp det igen annars!

  • Anonym (rosa)
    Computerworld skrev 2011-11-11 01:28:20 följande:
    För ca 10 år sedan hade jag en stressig period i livet med skilsmässa, vantrivsel på jobbet, m.m.

    Jag fick eksem i knäveck och andra böjveck, som kliade och till slut blödde. Decimeterstora hudytor utan ytterhud, som vätskade! Ögonlocken blev likadana och pulsen sällan under 100. Panikångest och begynnande utbrändhet.

    Fick vila när jag blev arbetslös och då sökte jag hjälp hos psykolog och med hjälp av KBT hittade jag sakta tillbaka till livet igen.
    Precis så fick jag också, var hemskt. Rann fårn ögonen, såg ut som en tant i ansiktet helt fnasig och röd av allt kli, samma med armarna.
  • Anonym (rosa)

    Är de flesta som är här inne sjukskrivna? Undrar bara hur man får till det, har gått och pratat nu och hon som jag pratar med säger att jag bara ska ta det lugnt. Lättare sagt än gjort, eftersom mitt problem är att jag inte kan ta det lugnt. Vet inte hur jag ska kunna vila upp när man inte har en krona, ingen utbildning eller jobb osv. Det är ju en jättestor stress.. Vet inte hur jag ska hantera allting =S

  • Anonym (rosa)

    Tror någon här att det kan vara dåligt ta medicin när man har ångest? För jag själv ser det lite som att ångest är symptom och kroppens sätt att säga till mig att jag gör något "fel", t ex när jag inte vill kännas vid känslor och vill fly iväg. Då uppstår ångesten oftast. Att ta medicin då kan jag känna för mig skulle vara att sätta lock på det. Någon annan som känner samma? Jag är rädd att om jag tar medicin mot ångest så förlitar jag mig för mycket på medicinen och lär mig inte att hantera situationen själv.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?