Inlägg från: Anonym (Rädd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rädd)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Hej! Det var längesen det skrevs i tråden.. Tänkte se om jag kan få lite svar ändå?! Jag är så väldigt rädd och orolig. Jag har de senaste månaderna haft så extremt mycket konstiga symtom och har genomgått en utredning hos neurologen som inte visade på något speciellt. Jag kan dock fortfarande inte släppa tanken på att det kan vara ms eller ALS. Jag har haft/har domningar, stickningar, känselnedsättning, problem med synen, ont i huvudet- både i hela huvudet och liksom konsig värk bara på vänster sida, muskelryckningar, helt försvagad i armar och ben, mjölksyra, hjärtklappning, magproblem, yr, illamående, svimmig, konstig känsla av att jag är off i huvudet på något sätt. Jag inser att mycket av detta kommer av stressen och rädslan över vissa symptom. Men allt detta????? Just i skrivande stund är mina armar och ben väldigt svaga och jag får ont i musklerna av att bara skriva detta. Har små ryckningar i fingrar och tår då och då (även på andra ställen) och när jag sover så rycker det i armar och ben så jag vaknar ibland. Det surrar i fötterna och händerna och vibrerar ibland. Finns det någon som känner igen sig i att ha blivit så här försvagad i armar och ben????? //Ledsen

  • Anonym (Rädd)

    Jag får också väldigt ont i armar och ben av att vara uppe och försöka då musklerna är så svaga!!.. :(

  • Anonym (Rädd)

    Vanadiz: Ja, jag har blivit utredd till viss del och de säger att jag inte har ms. Men jag själv kan inte förstå att det inte är det. Mina symptom är så väldigt många.. Denna svaghet i musklerna och att det verkligen gör ont efter att jag försöker fungera som vanligt, mina muskler 7 armar och ben klarar inte av det.. Har inte hört någon annan med psykiska besvär som haft det så riktigt.. Och jag har besvär med mitt ena öga. Det suddigt och det gör ont?! Men jag hoppas ju naturligtvis att det bara är psykiskt... Men jag tycker det är lite för konstiga saker för det. Myrkrypningarna, surrandet lite överallt och vibrationerna i armar och ben kanske skulle kunna vara det??.. Oavsett vad så är jag helt i obalans fysiskt.. Psykiskt tycker jag att jag inte är så påverkad längre men det är jag kanske.. Jag har varit hos en paykolog men efter en gång gick hon på semester så min terapi fick liksom vänta.... Pratade med henne om eventuell medicinering men hon sa att kbt fungerar så bra.. Och visst, men kanske inte är så bra att jag bara får vänta nu i fyra veckor. Tyckte dock om henne och kände att det nog kan hjälpa mig oavsett vad detta nu är... Det är så otäckt med alla konstiga saker som händer i kroppen.. Det känns som jag måste ta bort ett hårstrå typ lite då och då.. Som att ett har lossnat och liksom hänger och snirklar på armen tex.. Men när jag ska ta bort det så är det inget där.. Någon som känner igen det?

  • Anonym (Rädd)

    Ska stå mina muskler i armar och ben.. Inte 7 armar och ben :) och psykolog. Gick lite fort...

  • Anonym (Rädd)

    Min svaghet i armar och ben blir inte bättre.. Och ont i musklerna. Tror inte det bara kommer av psykisk stress. Det kan det inte göra. :( jag är så rädd. Ledsen. Förtvivlad. Har även känselnedsättning på flera ställen, pirrningar, domningar, stickningar, myrkrypningar, vibrationer, ont i ögat, ser dimmigt ibland, muskelryckningar, yrsel.. Jag är verkligen så rädd. Någon som haft svaghet/muskelvärk i armar och ben i flera veckor av psykisk stress?

  • Anonym (Rädd)

    Hyperduttan: tack snälla för ditt svar! Jag har varit i kontakt med läkare och blivit utredd.. De tycker det är psykisk stress.. Jag tror det är ms. Värsta sorten. Man ska lita på läkarna, jag vet. Men jag vet också att de inte kan veta på de tester de gjort att det inte är ms. Jag drar mig verkligen för att kontakta sjukvården igen men jag blir verkligen inte bättre. Usch. Jag är så otroligt ledsen och orolig och fy fan. Vill bara ut ur denna mardröm!!!!! Vill ha tillbaka mitt liv. Har en underbar liten son på snart ett år som jag vill kunna ge allt i livet och lite till. Och en sambo som jag älskar.

  • Anonym (Rädd)

    Hyperduttan: domningar kan ju bero på så mycket andra saker och behöver inte alls vara ms!! Jag har ju dock alla symptom man kan ha, typ. :( Borde kontakta en annan VC men luften har bara gått ur mig just nu. Jag trodde aldrig innan jag blev sjuk att man skulle få kämpa så själv för att få hjälp och för att bli tagen på allvar. Är besviken på sjukvården.. Men visst, de har gjort en utredning på mig men inte i den utsträckningen de hade kunnat. Men oroar du dig för att det är något galet så sök nu, innan det eskalerar! Så du kan bli lugnad.. Vanadiz: har kontakt med en psykolog som jag verkligen tror kan hjälpa mig! Bara varit där en gång (hon har semester passande nog) men känns bra. Oavsett vad detta är så behöver jag ju hjälp att bearbeta det. Just nu har jag ju svårt att se ifall jag är i den situationen du beskriver.. Men jag hoppas ju det.. Dock har jag haft mina symptom i tre och en halv månad och det hjälper inte om jag djupandas eller inte oroar mig. :( Tack för era svar. Kram till alla som kämpar på!

  • Anonym (Rädd)

    dawkins: tack snälla för ditt svar! Har också hjärtklappning och typiska ångestsymptom tillsammans med allt annat! Hoppas kunna komma ut på rått sida snart och bearbeta det på ett bra sätt.. Kram!

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?