Inlägg från: Primrose |Visa alla inlägg
  • Primrose

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Bossan: Vad härligt med bröllop och semester! Och tack för välkomnandet.{#emotions_dlg.flower}

  • Primrose

    Mitt Hcg verkar gå upp, men det är väl knappast någon garanti för att dert finns ett foster. Jag tog ett nytt ClearBlue i förra veckan och var då litet undrande att det bara stod v. 2-3 (dvs. läkares datering v. 4-5). Nu tog jag om testet i dag och då stod det v. 3+ (vilket jag trodde att det skulle vara redan förra veckan), vilket motsvarar v. 5+ på det sättet vi räknar här. Detta innebär ju att Hcg har gått upp sedan förra veckan, så ännu är inte missfallet på gång. Men det kommer naturligtvis, om det bara är en tom hinnsäck i kroppen.

    Mamsie: Vi kommer att åka ut till landet i dag, trots allt. Det var planen, att jag och lillen skulle mysa på landet tills hösten kommer och att min man kommer ut på helgerna. Om det blir ett negativt besked på måndagens VUL så kanske jag inte åker ut igen, för då blir det garanterad missfall, antar jag. Det finns dusch i alla fall.

  • Primrose
    Alicia 72 skrev 2010-08-04 13:24:38 följande:
    Primrose; såg de inget foster öht?? Jag var ju inne på akuten förra fredagen och de mätte fostret till 6+4. De sa att det inte är alltid man ser ett hjärta så tidigt men själva fostret borde de väl ha sett??

    Håller tummarna att det inte är en ofostrig graviditet, då tickar ju hcgt på, utan att ni ser en sprattlande liten parvel på måndag!

    Alicia
    Om jag var i v. 6+4 borde de nog ha sett ett foster. Som jag skrev tidigare var alltså mitt enda hopp att jag inte var så långt gången och att det därför inte syntes något foster ännu. Det kan hända ... men eftersom jag vanligen har regelbundna cykler så är det ganska osannolikt.

    Inget sprattel behövs, bara en blinkande prick.

    Den stora trösten är ju att man har ett underbart barn redan (som du skrev om din dotter också). Det är, trots allt, en milsvid skillnad mellan när man försöker och försöker och misslyckas gång på  gång och ser det barnlösa livet torna upp sig och att redan ha en liten ljuvlig och fantastisk människa hos sig, när det inte går som man vill med syskonförsöket. Den totala sorgen som man känner inför eventuell barnlöshet var, i alla fall hos mig, något annat.
    mariatösen skrev 2010-08-04 11:20:28 följande:
    Varför går Hcg upp om där inte finns ett foster? Det förstår jag inte....?
    Nej, det kan vara svårt att förstå. Inte minst för den (dvs jag) som går omkring med en kropp (och en hjärna) som tror att den är gravid med ett efterlängtat barn och inte är det. Jag tycker egentligen att det är urjobbigt att tänka på de här sakerna nu, när jag är mitt uppe i det. Men, jo, hcgt kan fortsätta att stiga trots att det inte finns något foster, men det går upp långsammare än vid en normal graviditet. Man kan, för övrigt, ha förhöjt hcg i flera veckor efter ett missfall. Dessa saker har jag googlat, det är ju ofta så man får reda på det man vill veta, inte av sjukvården. En befruktning har skett, (pre-) embryot har fäst, och alla hormonsignaler har slagit larm. Hinnsäcken blidas, gulsäcken osv. Men det blir aldrig något foster av det befruktade ägget (som tillbakabildas). Man är gravid, men ändå inte. Ungefär 50% av alla missfall beror på ofostriga graviditeter.
    Mamsie skrev 2010-08-04 12:35:24 följande:
    Åh, hoppas hoppas hoppas det finns en liten levande luring därinne i alla fall!
    Tack.
  • Primrose
    mariatösen skrev 2010-08-04 18:43:43 följande:
    Fördelen med ett issfall, om det nu ska finnas någon fördel, är ju att du KAN bli gravid (ja det vet du ju, som har barn sedan innan) men kroppen är på g, så att säga. Jag tror (är inte så insatt) att det är lättare att bli gravid igen efter....  Hoppas så för din skull!
    Jo, fast mina tre tidigare missfall, inom loppet av ett år, har liksom redan bekräftat det.... I det här läget finns det ingen fördel med missfall. Det tog tio år att få min son, av olika medicinska anledningar och, så småningom, pga ålder.

    Jag får hoppas på ett positivt besked på måndag, helt enkelt.
  • Primrose

    isabelle: Så oerhört sorgligt. Ta hand om varandra. Varma kramar.{#emotions_dlg.flower}

    Att orka och att våga?  Det kommer ni att komma fram till så småningom, hur ni känner det. Varje situation och människa är unik. Om man orkar eller inte beror inte på att längtan är större eller mindre. Det finns så mycket som spelar in. Vad fint att er pojkes aska läggs i en minneslund.

  • Primrose

    Här siter man och njuter av solen på landstället. Solig Senare ska sonen och jag in till Norrtälje för att gå till apoteket och ta en god fika.Kaffe

  • Primrose
    Hemulan skrev 2010-08-06 10:45:06 följande:
    Låter härligt. Så du åkte?
    Ja, och i kväll kommer maken och kissen.Katt
  • Primrose
    Teskedsmamman skrev 2010-08-06 11:01:04 följande:
    Min bästaste kompis har precis flyttat tillbaka till Halmstad efter 2½ år i Norrtälje

    -------------------------------------------

    Här kan rapporteras om en lugn och lång natt! Har äntligen fått sova nästan 8 timmar på raken och inga sammandragningar osv... Skönt.
    Maken har precis tagit mellankillen med till lokstallet så jag har "bara" 2 barn hemma, och det gör stor skillnad faktiskt...
    Nu ska jag ta och sätta mig i soffan och försöka få ihop en toalettväska till BB, med hjälp av virknål och garn... Jag slängde den förra för den var sönder....
    Ja, det är en mysig liten stad.

    Skönt att få sova!
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5