Inlägg från: Primrose |Visa alla inlägg
  • Primrose

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Usch, vad det regnar...! Ja, det är väl bra för något - men trist att inte kunna sitta ute och njuta i solen. Jag tror att jag ger mig ut på en promenad snart. Vi har ju just skaffat stugan och jag vet knappt något om omgivningen.

    Ensamt är det också, när man inte har sin familj omkring sig. Jag saknar min plutt så att jag kan spricka! Jag har inte sett honom sedan i tisdags! Meningen är att jag ska jobba med ett examensarbete, men det går trögt.... Just nu känns det som att jag ska somna sittande (det är väl pricken i magen som gör en sömnig ).

  • Primrose
    hag7 skrev 2010-07-24 18:52:01 följande:

    Primerose : tack för info ! Konstigt igentligen att dom inte ordinerade det till mig efter vara MF/MA efter IVF fick vid 1:a IVF MF i v 9 o sen vid nästa IVF graviditet MA i v 19 blev ju sen gravid med våran lillflicka o det gick ju bra men då hade jag ju vaggisar men ingen Trombyl.
    Va bra att det har funkat för er!


    En del blodprover som de har tagit har de säkert kollat hur ditt blod koagulerar etc. När man har fått ett sådan sent MA som i v. 19 brukar man ju verkligen kolla att man inte har förhöjd blodproppstendens. Eftersom sena missfall/MA inte sällan beror på blodproppar i navelsträng eller moderkaka. Då behöver man dock oftast något starkare än Trombyl. Fragmin t ex.

    Det är med TNF-alpha är litet kontroversiellt. Inte minst för att det handlar om "äldre" kvinnor - vi är inte så intressanta i fertilitetsvärlden. Dr Björk hade åsikter som inte alla håller med om. Om du får missfall och du är 40+, ja, då är det dina "skruttägg" det beror på. Punkt slut. IVF-läkarna på t ex Sophiahemmet har definitivt den åsikten. De gav upp och ville inte göra fler försök på mig efter mitt första IVF-försök, vid 42-års ålder. De ville väl inte förstöra sin statistik.

    Och så funkade det!
  • Primrose

    Här sitter jag och oroar mig, trots molvärk och illamående, att det ska gå åt skogen redan! Jag ska försöka få en tid för VUL redan i nästa vecka, för jag fick höra att min gyn är tillbaka från semestern i en vecka och jag går hellre till henne än den andra läkaren, som jag inte känner. Det känns bättre att gå till henne, om beskedet skulle vara dåligt. Hoppas att jag kan få en tid....

  • Primrose
    Lemoni skrev 2010-07-24 18:51:28 följande:
    Tack så mycket Primrose för din fina hälsning! Glad
    Njuter och gläds för fullt för det allra mesta, men emellanåt nojar jag till det.
    Längtar väldigt mycket efter den lill* i magen och ser fram emot att bebisen äntligen kommer ut.
    Och snart är h*n faktiskt ute. Vilket trevligt BF datum!
    bojji07 skrev 2010-07-25 08:50:07 följande:
    Denna hemska oro känner jag igen, har haft den med...
    Håller tummarna för att du får en tid och då bra besked. Kramar!
    Mamsie skrev 2010-07-25 10:08:43 följande:
    Kram!
    Hoppas du nojjar i onödan
    Tack! Det hoppas jag med.

    Susanne N: Ja, det låter onekligen litet trångt. Varför inte boka in på ett hotell i närheten där ni bor - då slipper det bli ett "resa-bort-projekt". Sedan vår pojke föddes har vi vid ett par tillfällen tagit in på hotell i Stockholm, där vi bor (visserligen har vi tagit med lillkillen, men vi har sluppit skaffa kattvakt...). Åh, vad skönt det har varit! Första gången tog vi in på ett hotell som hade Spa-behandlingar - så jag tog ansiktsbehandling och ryggmassage, toppen! Och i påskas tog vi in på ett 5-stjärnigt hotell, åt den fantastiska brunchen i lugn och ro (som lillen sov sig igenom), tränade i gymmet och bastade och fick upp room-sevice till sviten på kvällen. Lyx? Ja, men billigare än att kuska iväg någonstans med tåg/flyg.
  • Primrose
    oceanney skrev 2010-07-25 13:24:05 följande:
    Vill också tacka för den fina hälsningen! Missade tyvärr din hälsning tills jag såg Lemonis svar. Det är så mycket aktivitet i denna tråd att det är lätt att missa inlägg. Kram!! 

    {#emotions_dlg.flower}
    Kram! {#emotions_dlg.flower}
  • Primrose
    sassa87 skrev 2010-07-26 14:28:21 följande:
    jag tror jag har + idag. men det är svagt vi ser det. men det går inte att fota man ser inget då.. har bim på onsdag. men jag tog test i alla fall. för jag mår så illa. har kväljningar hela tiden. ska ta nytt på torsdag
    Oj, vad kul! Grattis!
  • Primrose

    Har läst ikapp litet....

    Stort GRATTIS, Ms Kanga. Vad skönt att det gick bra till sist, trots dramatiken.

    Själv går jag omkring och oroar mig, förstås. Jag fick ett par otäcka "frossa"-attacker i går kväll och natt. Det liknade känslan jag hade när jag fick mjölkstockningsfrossa. Jag tänkte i går att "nu gav den lill*" upp" och gick och köpte ett ClearBlue test i dag. Det visade att jag var Gravid, förstås, men sa att jag bara var i v. 4-5 och jag är ju i v. 7. Så nu nojjar jag litet över det. Sedan har mina blodprover på sköldkörteln blivit klara men jag får siffrorna först på måndag (jag litar inte helt på läkare längre, efter så många missar från dem) och då kan jag se om mitt TSH verkligen ligger under 2,0. Gyn sa i ett mail att värdena var normala, men tyvärr går ibland även gyn efter gamla rekommendationer. Jag har också fått en litet tidigare tid för VUL, så det blir redan på måndag.

    Nu börjar min man ta in ordentligt att vi kanske får en liten till - och han är jätteglad, det märker jag.

  • Primrose
    Alicia 72 skrev 2010-07-30 07:26:35 följande:
    Prrimrose; Jag trodde CB-testerna sa 1-2 veckor, 2-3 veckor samt 3+??
    Jo, fast det står också på paketet hur läkaren daterar dvs.: 1-2 v. motsvarar 3-4 v., 2-3 motsvarar 4-5 v. och 3+ motsvarar 5+ veckor. När man får sitt plus på stickan är man ju inte v. 1-2 eftersom graviditeten beräknas starta 2 veckor innan befruktning, hur knasigt det än låter.

    Jag fick alltså v. 2-3 på CB, vilket motsvarar v. 4-5. Men jag är ju i v. 7 och därför var jag orolig att hormonerna började gå tillbaka.
  • Primrose

    Tack, asat.

    Ang. resan så håller jag nog med Alicia. Det skulle kännas litet för riskabelt med en så lång resa sent i graviditeten.

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5