Inlägg från: Primrose |Visa alla inlägg
  • Primrose

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    stjärnklar skrev 2010-09-25 23:23:55 följande:
    Jag tror att man inte ska stirra sig blind på siffror. Du har ägglossning. Om ett ok ägg möter en spermie blir det en bebis. Det är mao bara att vänta på guldägget och hoppas så klart!

    Mamsie, se fram emot en livlig bebis! När jag väntade sonen så sparkade han så mycket inne i magen så det kändes som ett enda gigantiskt blåmärke inuti magen! När han kom ut var han likadan. Men nu 16 år gammal är han en cool kille  ; 0 )
    Jag håller med. Om man inte har extremt dåliga värden så är det nog egentligen "bara" att vänta på guldägget och hoppas. När jag tog mitt AMH-test 2007 låg jag på den nedre delen av skala av vad som var normalt för min ålder (minns tyvärr inte siffran) och när jag tog mitt FSH 2008, precis innan jag blev gravid med min son, så låg det ganska högt (19). Dvs det kan gå bra, trots relativt dåliga siffror. Mamsie är ju ännu ett bra exempel på det. Och ditt värde, tro hopp och kärlek, är inte jättedåligt.

    Ang. TSH -  där kan det dock vara idé att tala med din fertitlitetsläkare/gyn om Levaxin. Om de inte gör det självmant. Jag tror dock att man främst tar Levaxin om värdet ligger för högt och ditt ligger lågt, så det är kanske inte lösningen för dig. För höga TSH-värden orsakar missfall och kan göra det svårare att bli gravid. Sedan ska man ju oftast ta andra värden i samband med sköldkörtelprover (T3 och T4, har jag för mig är några, men det få du kolla upp). Någon annan här kanske kommer ihåg vilka de är. Jag tog dem i somras, men har kort minne. Men, som sagt, låga värden kanske inte orsakar problem på samma sätt som höga.
  • Primrose
    Kaka skrev 2010-09-26 09:42:20 följande:
    TAck för tipsen. Hon har fått Kåvepenin fruk och sen smaken verkar tränga igenom allt. Lyckades igår med att dölja det i en blandning av juce och cocacola. Idag va det tvärstopp. Har provat att snapsa idag och det funkade sådär (alltså vi tar ett lite glas och hon får ett litet och så skålar vi. Får nog ringa idag och fråga om det finns något alternativ som inte har så dominant smak.
    Hej vännen!{#emotions_dlg.flower}

    Kåvepenin smakar tydligen pyton - det var jättesvårt att få O att svälja det. Så kuren gjorde honom inte frisk från den öroninflammation och han fick en annan sort, som han gillade bättre och blev frisk av. Kommer inte ihåg vilken sort det var, på rak arm. Men jag kan försöka kolla upp det.

    Men gumman - lunginflammation! Hur mår du?!
  • Primrose

    Nu såg jag att du hade lyckats med russin - toppen!


    mariatösen skrev 2010-09-26 13:12:21 följande:
    Primrose, härligt se dig på listan igen. hade missat det. Vi hade BF ungefär samma datum och fick missfall i samma veva. Hoppas du snabbt får ett plus nu igen, kroppen är ju igång!
    Tack! Hjärta

    Jag kan lungt påstå att september 2010, på många sätt, har varit en tung, ledsam och stressig månad. Men nu är den snart slut.

    Även här är det håriga ben, otränad kropp och fett hår som gäller.
  • Primrose
    Anyah skrev 2010-09-28 13:41:59 följande:
    Du får ta mig som ett gott exempel. Jag är 42 år, fyller 43 i år och blev mormor förra året och min dotter är återigen gravid med beräknad BF i mars -201, ca två veckor efter mig.  Skrattande
    Vad coolt! Grattis till er båda!Cool
  • Primrose

    ChippiChoppi: Jag håller tummarna för att dina spottings är ett gott tecken och inget annat! Jag fick spottings då jag plussade med min son, och jag brukar inte heller ha det.

  • Primrose

    Inanna: Jag håller tummarna!

    PS. Min mans ålder? Han fyller 40 två veckor innan jag fyller 46, i december. Vi har varit tillsammans i drygt 15 år.

  • Primrose

    Här har är det värsta PMS som gäller - jätteblödig hela dagen och stark värk i rygg och mage. Jag måste nog chansa och lägga mig på spikmattan ett tag. Det är ju ändå högst osannolikt att jag skulle få ett plus i morgon, så jag kan lika gärna ta litet smärtlindring i form av "spikar". Drömmer

  • Primrose

    Oceannney: Grattis till att ha kommit drygt halvvägs!

    Happyme: Oj, vad spännande - hoppas att det kommer igång fort.

    bojji: Nej, spikmatta rekommenderas inte under de första fyra månaderna av graviditeten (det ökar blodcirkulationen litet för mycket, tror jag). Därefter ska man kunna ligga där igen och "mysa".

    Tack för tummar, ChippiChoppi och Schäfer! Fast jag tror nog att "tanten" kommer med dunder och brak, det känns så i alla fall. Men "it ain't over 'til the fat lady sings".Drömmer

    -------------------------------------------------------------------

    Jättetråkigt, ChippiChoppi. Bra att ni sätter igång med hemmaförsöken igen. {#emotions_dlg.flower}

  • Primrose

    Spännande Lemoni - nu är bebisen snart här!{#emotions_dlg.flower}

    Jag snittades också en onsdag i oktober. Och snart blir mitt lilla mirakel två år.

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5