Inlägg från: Primrose |Visa alla inlägg
  • Primrose
    Happiness skrev 2010-09-08 18:41:46 följande:
    Japp då var det klart då...THE KUBE-TEST. Samma BM som jag hade förra gången. Då gav hon upp och skickade in mig till spec.läkaren, men denna gången slapp vi det. Skönt!
    Nuffrorna blev:

    Trisomi 21 (Down): 1:1756
    Trisomi 13 och 18 1:20 000
    CRL: 7,6= 13+2
    Nackmåttet: 2,1
    Variabeln 1: 88 (min åldersrisk 39 Down)
    hCG:76 mmol (tror jag enheten är)
    PAPP-a: 2,41 mmol (tror jag det var)

    Vad säger ni? Och nu vill jag verkligen höra, var helt ärliga. Hade ni gått vidare med FVP? Då ska man väga in att FVP har 1:100 MF och KUB kan 10 av 100 vara fel. Frågade honsom gjorde uträknigen om den där en-procentaren av FVP. Omdet kunde bero på läkaren skicklighet med nålen eller en ovan läkare...men nej. På vissa kvinnor startar förlossningen när man tar hål på hinnorna. Precis som när man ska föda i princip.

    Psssst jag tyckte faktiskt jag såg en liten pung, men då sa BM att det lika gärna kunde vara navelsträngen.
    Jättebra nuffror. Nu skulle vi ha gjort FVP utan KUB. Men när vi fick sonen nöjde vi oss med  (Trisomi  21) 1:641 och tyckte att det var bra siffror.
  • Primrose

    Kaakis: Otroligt tråkigt och så slitsamt för er. Klumpiga och okänsliga läkare finns det alltför många av.
    Du är väl bara 38 år? Då borde de verkligen inte bara skylla på åldern (vilket de ju så ofta gör). Som Happiness skrev kan ju t ex små blodproppar bidra till upprepade missfall. Men du kanske redan har tagit Trombyl eller annat blodförtunnande under dina graviditeter. Du har rätt till utredning efter tre missfall. Och du är även tillräckligt ung för att få gratis IVF-försök, om det skulle visa sig att det kunde höja era chanser. Stor kram!

  • Primrose
    annbom skrev 2010-09-09 16:20:49 följande:
    Det är jättetråkigt att det är känsligt mrd ÄD, men det är inte så kul när det finns personer som talar om för en att man inte ska ha barn efter 40 och i samma veva frågar vad det kostade, Jag blev väldigt tillplattad och hade inget att komma med. Jag tycker att ÄD är bra, men troligtvis har vi inte vant oss än. Trots allt så har det ju inte funnits så länge
    Nej, det är sant. Jag har, tack och lov, ännu aldrig fått någon negativ reaktion uttalad angående min ålder.
  • Primrose

    Mamsie: Jag förstår att du går och grunnar på hur du ska göra, speciellt som du har jobbiga erfarenheter sedan tidigare. Jag har inte heller något råd, men att du kan föda vaginalt är ju jättebra. Vanligen kortare återhämtning, och eftersom du redan har din "toddler" att ta hand om är det en stor fördel.

    TinaLill: Jag tror att v. 39 är det vanligaste för planerat snitt (dvs. 38+några dagar), eftersom de vill att barnet ska vara så fullgånget som möjligt. MItt planerade snitt gjordes i v. 39 (38+4, har jag för mig). 10-11 dagar före BF.

  • Primrose

    Ett jättestort GRATTIS, Anetha! Han hade litet brådis m a o. Vad skönt att allt gick bra i alla fall.{#emotions_dlg.flower}

    onskeglittra: En sådan sötnos!

  • Primrose

    Åh, vad spännande, ChippiChoppi! Så klart du ska ha två pre-embryon tillbaka om det går - the more the merrier.
    Vilken klinik är ni på? Håller tummarna hårt inför morgondagen.{#emotions_dlg.flower}

  • Primrose

    ChippiChoppi: Skönt att det finns kliniker som är litet mer öppna och flexibla nu. Jag fick kalla handen på Sophiahemmet redan två månader innan jag fyllde 43 år. De trodde inte att de skulle hinna med under julledigheten (då jag fyller år)! De verkar livrädda för att deras statistik ska se för dålig ut och de var väldigt inflexibla där.

    Nu håller vi tummarna så att de blir blåa!

  • Primrose
    mariatösen skrev 2010-09-12 18:44:37 följande:
    primrose, vi som är nästan lika gamla.. hur går det för dig? Är dina blödningar borta nu? Jag har fortf. brunt gammalt äckelblod som kommer, nu 3 veckor sedan MF och cytotec. Ska ni göra nytt IVF? Eller vill du bara låta det gå lite tid och landa igen? Tänker på dig. Massor kram
    Vi har inte gjort IVF. Det var snart tre år sedan. Hoppas att du mår bättre snart.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5