Inlägg från: Primrose |Visa alla inlägg
  • Primrose

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Grattis till plus, kaakis!

  • Primrose
    hag7 skrev 2010-08-30 14:46:24 följande:

    Hej tjejer ! Det var som vi trodde MA ..... ska in på skrapning på onsdag o jag fattar inte hur vi ska orka , hade faktiskt börjat tro på den här graviditeten. Allt känns bara så jobbigt just nu .


    Väldigt, väldigt sorgligt. Många kramar.
  • Primrose
    mammastitch skrev 2010-09-01 11:38:20 följande:

    Hej Alla kloka kvinnor där ute.


     Lägesrapport. Jo jag plussade för någon tid sedan men med två mA i bagaget har jag inte direkt tagit ut någon glädje i förskott. Har haft bruna flytningar vid ett par tillfällen vilket naturligtvis oroade mig. Igår fick jag en rosa spotting i kombination med mensvärk. Men när jag idag var på VUL, så såg de ett konstant och rytmiskt pulserande litet hjärta men även en liten blödning i livmodern. Läkaren menade att den var så liten att det inte var något att oroa sig för men vad säger ni????


     Är i v 5+5 och vid min förra MA, så såg de ingenting levande alls, bara en hinnsäck vid ungefär samma tid.


    Grattis till det pulserande lilla hjärtat - det betyder liv.Hjärta Håller tummarna för att allt går bra.
  • Primrose
    Hemulan skrev 2010-09-02 12:44:11 följande:
    På jobbet har vi muggpapper som är värdelöst för TPA (toapappersanalys). Vitt med röda blommor. Who knows om det blir rosa på pappret liksom.
    TPA - !

    Jag håller alla tummar för dig, Hemulan!
  • Primrose

    Pila: Jag gjorde mitt KUB (NUPP ingår ju i KUB s a s), då jag var 43,5 år och jag fick resultatet (på DS) 1:641. Vi nöjde oss med det, men hade kunnat få FVP om vi hade velat. Efter tre missfall var vi livrädda för att det skulle gå åt skogen och därför ville vi inte riskera någonting i den vägen. Men om jag blir gravid igen och det blir aktuellt, då har vi bestämt att vi kommer att gå direkt på MKP eller FVP. Nu när vi redan har vår son vill vi minimera risken att han både får gamla föräldrar och ett sjukt syskon med stora omvårdnadsbehov. Det skulle inte kännas rätt mot honom.

  • Primrose

    Ett litet förtydligande: KUB betyder Kombinerat Ultraljud och Blodprov. Så om man har gjort NUPP kan man gå vidare med att bara ta ett blodprov och då har man, sammanslaget, gått igenom ett KUB-test.

  • Primrose
    Igor skrev 2010-09-05 16:21:57 följande:
    Måste höra om alla ni i denna grupp blivit gravid spontant ? Inga som gjort ÄD eller FET?
    Det var väl någon som lade in sig på listan som hade gjort ÄD, har jag för mig. Var det du?
    Om det var fler 45+ på listan skulle nog flera av dem ha gjort ÄD. Många av de, trots allt relativt få kvinnor, som blir mammor vid 45+ i Sverige i dag har ju blivit gravida via ÄD utomlands.
  • Primrose
    annbom skrev 2010-09-06 15:26:25 följande:
    Fast här i tråden så är vi ju 2 som varit 45+ och blivit gravida på naturlig väg. Jag tror faktiskt inte att övervägande 45+ mammor har blivit gravida genom ÄD.
    Jo, fast 45+ betyder inte bara 45-46 åringar utan alla över 45 år och då är det många av dem som har lyckats som har genomgått  ÄD. Det finns ju speciella ÄD-trådar här på FL och då har det ofta (men inte bara) varit kvinnor över 45 som har fått barn via ÄD. Jag betonade också att de har blivit mammor och inte "bara" gravida. Undantag finns, naturligtvis, det är ju både du och Mamsie bevis för. Men det finns också de som "ute i verkliga livet" håller det faktum att de har fått barn via ÄD hemligt (osäkra på vilka reaktioner de ska få etc.) och därför ska man inte tro att alla de som är 45+ (eller 40+) och blir mammor har blivit det på egna ägg. Det är fortfarande litet tabu med ÄD bland vissa människor. Är man 47+ och blir mamma är sannolikheten, idag, mycket stor att det har skett via ÄD eller IVF (med tidigare frysta ägg/embryon, när man var litet yngre).
    Hinos skrev 2010-09-06 13:10:34 följande:
    Primrose; både jag och Igor har gjort ÄD
    Ja, just det, så var det. Stort grattis! Vi var själva i RIga och fick info om det, men det ville göra en IVF till först (som misslyckades). Jag ställde mig också i kö för ÄD på en klinik i Tjeckien. Sedan blev jag gravid ändå en dryg månad senare, så det blev aldrig aktuellt att gå vidare.
  • Primrose
    annbom skrev 2010-09-06 21:57:26 följande:
    Jag är väl lite känslig för att det är så många som förutsätter att det är ÄD som jag jort när de får höra min ålder. Det är som om man inte kan bli gravid efter 42-43 och faktiskt få ett barn också. Jag har ju varit gravid 3 gånger efter 44 men bara fått ett barn så mf-risken är ju betydligt större.
    Ja, och det visar också att det är litet känsligt med ÄD. Det borde ju egentligen inte spela någon roll för omgivningen för hur man har fått barn. När jag kom till min gyn nu sa hon på en gång "äggdonation?" och sedan "pergotime ?", trots att jag inte gjort något av det. Jag blev dock inte förvånad eller missnöjd över hennes fråga eftersom jag vet, precis som hon, att det är ovanligt att bli gravid utan sådan hjälp om man är 45+, det är ju inget som kan förnekas. Och ännu mer ovanligt är det att barnet överlever, så är det bara. Sedan finns det undantag, och det är ju kul.

    1-2% chans att få ett barn - det var oddsen för mig när jag konsulterade IVF-kliniker i Sverige då jag var 42 år. Så man får alltid ta statistik med en nypa salt.Flört Vi är individer, trots allt. Jag blev gravid första gången vid 41,5 år och fick tre missfall inom 10 månader, så att bli gravid var då inget större problem. Tre månader innan jag blev 43 gjorde jag mitt första IVF-försök (som jag betalade för, förstås), som misslyckades och sedan nekades jag fler försök på den kliniken eftersom de tyckte att oddsen var så små. Äggdonation utomlands var deras råd. I Riga blev det ett misslyckat IVF-försök till och sedan blev jag straxt naturligt gravid och fick min son då jag var nästan 44 år. Två månader efter att jag nu slutade amma helt så blev jag gravid igen, vid 45 år. Så, visst, det går ju - men för andra går det inte och många får bara missfall på missfall, tyvärr. ÄD är för många det enda realistiska alternativet  och den enda chansen att få ett barn, inte minst vid 45+ (men även tidigare).
  • Primrose
    talamod skrev 2010-09-06 20:06:48 följande:
    Jag blev gravid på "old fashion way" när jag var 44,5+ och fick min Miriam när jag var 45. Tror inte heller majoriteten här i tråden blivit gravida gm ÄD. Vet att vi haft ÄD-tjejer här i tråden som åkt utomlands. Eller hur?
    Nej, det stämmer. Många av de som har gjort ÄD skriver i andra trådar i stället.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5