Inlägg från: 2små2stora |Visa alla inlägg
  • 2små2stora

    Vi som har prematura sammandragningar

    jmynt skrev 2010-08-09 19:54:09 följande:
    Nu har vi kommit hem från bb. Lille elton föddes kl00:17 inatt. Vi mår alla bra men är lite trötta. Återkommer med förlossningsberättelsen senare.

    Lycka till alla ni andra!!!
    Grattis till Elton
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Happyme: man får gnälla och klaga även om man får vara hemma hos familjen och inte behöver ligga 24/7.

    Jag håller på att bli tokless på detta med sammandragningar nu. Ska till BM i morgon och klaga lite. 
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Happyme skrev 2010-08-09 20:50:19 följande:
    Tack för förståelsen {#emotions_dlg.flower} Känns bara som jag vill ta mig till fulla 35 veckor och kunna köra på utan oro. Ibland tänker jag att det jag sörjer är att jag inte kunnat njuta många dagar av denna graviditet utan det har pumpat oro hela tiden när det krånglat. Har det inte varit livmodern så har det varit min egen mage eller det ena eller det andra. Vill ha henne på utsidan snart *suck*

    Klaga ordentligt 3 busfrön!! Min bm är helt iskall och tycker jag borde kunna hantera allt utan oro då det är rmin tredje och har jobbat i branschen. Men hon glömmer att det är 14 år sen sist jag födde barn ..
    Jag ska iofs träffa en annan BM i morgon men ska träffa min vanliga om 2 veckor tänker klaga allt jag kan, vill ha en planerad igångsättning i 37+0 

    Mina SD har börjat göra ont i ryggen också nu så vi får väl se hur det går.  Är i 31+6 i morgon. 
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Happyme skrev 2010-08-09 21:00:44 följande:
    Om jag går tiden ut kommer jag nog bli tokig, har planerat att så fort jag känner mig redo så kan jag starta förlossningen själv med promenader o sex...jaaa jag behöver ju förstås sambons hjälp  men det slutar väl med att man går 42 veckor bara för det. Är så otålig nu!!

    32 fulla veckor, grattis då börjar du också vara på den lite mer "trygga" sidan även om man aldrig vågar ropa hej ens i en "normal" graviditet. Tycker nog att det började bli plågsamt segt där runt, kanske för att värsta oron börjar släppa då. På 35+6 ska det drickas te, hallonbladste. Och sexas för första gånge på lääänge.
    Jag är inte orolig för att få en premmis. Har nog sett och varit med om allt som kan inträffa. Men han kan gott stanna till 36+0 eller nåt för då slipper jag neo.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    mammsilon skrev 2010-08-09 21:59:05 följande:
    jag har privat BM men på huset så har dom gynekologer som är specialister och även läkare. Många gånger har jag upplevt att några av gynekoloerna eller läkarnas svenska tal är så dåligt så att dom knappt förstår mig och jag dom...ska verkligen prata med min BM...blir bara sjukskriven 3-4 veckor i taget..sen vill dom att jag ska pröva jobba 50% och det gör jag men då börjar jag blöda och får ont..förstår inte vad som är problemet...alla läkare tjatar om att FK har någon slags lag att man inte får sjukskriva länge? förvirrad....
    Jag blir också sjukskriven 4 veckor åtgången men det är inte tal om att jag ska börja jobba utan den bara förlängs hela tiden. 
    Jag har nog haft tur för jag har bara träffat 2 olika läkare under min sjukskrivning. 
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Jag kommer att få min sjukskrivning förlängd tom 36+6 sedan tänker jag ta semester till den 24/9 och efter det FP.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Nu struntar jag i att ta det jättelugnt, mår pest av att inte kunna göra någonting. Så i dag har jag städat vårt rum inte i någon större hastighet men i alla fall har faktiskt tom tvättat av fönstret. Kan inte påstå att jag har mer sammandragningar eller att de gör ondare däremot så känner jag av foglossningen. 
    Tittade fel i almanackan så det är i morgon som jag ska till BM. 


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny skrev 2010-08-10 20:30:28 följande:
    Usch, låter jobbigt! Mina sd har nästan helt försvunnit de senaste dagarna. Det är jätteskönt men gör mig samtidigt lite konfunderad, man funderar ju på om de försvunnit så mkt pga att hålet i livmodern blivit större eller om det bara lugnat sig av sig själv... Får nog ta upp det med dr imorgon.
    Mina  SD varierar från dag till dag. 
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    t0va skrev 2010-08-10 20:50:23 följande:
    Hemkommen från läkarbesöket, blir tredje läkaren på mvc... men han hade verkligen läst på, vi fick vänta 15-20minuter innan vi fick komma in för han läste allt som stod i journalen. 

    En sån trevlig äldre man helt sjukt så bra läkare de har på mvc där jag går, ni andra som råkat ut för "häxor" borde få låna mina lite. Han pratade om igångsättning som var våran plan, och att göra det rätt så snart. Men sen kollade han tappen och den vill inte alls vara med nu så då fick vi lite mer info om riskerna att sätta igång. Så mina sammandragningar har inte påverkat tappen villket är skönt på sitt sätt.

    Sen frågade han hur jag kände och jag sa att min kropp faller isär, att jag har mer och mer ont och nu ännufler smärtsamma sammandraningar. Låg i morses i sängen och kved och sambon fick värma vetepåsen och ordna med tensen. Förklarade att jag inte vill ha snitt men att det nog är det bästa för min kropp, och det höll han med om. Så på tisdag skulle han boka in det, han gick iväg direkt med mina papper till den som sköter sånt för personen svarade inte i telefon.

    Känns så skönt men samtidigt chockartat och lite ångestladdat att det snart är över, han frågade om jag tror att jag står ut en vecka och jag hoppas jag gör det och att bebis håller sig lugn. Har så ont i kroppen idag så det är sjukt, men även denhär läkaren såg hur ont jag hade. Sambon fick återigen hjälpa mig upp på britsen och på och av med kläderna. Men nu vet jag att detta helvetet snart är slut, och hoppas att kroppen mår bättre när bebis är ute, även om jag nog kommer ha mycket ont sen med.

    Träffade föräldrastödsgruppen sen också, och de verkar också jättevettiga. Så jag ska få hjälp att knyta an till bebisen och allt sånt som kan vara svårt. Har mått så dåligt nu en tid och känt att jag ångrar allt och någon gärna får komma och ta bebisen bara jag slipper all smärta. Så det känns skönt att få stöd i den biten också om det blir jobbigt. De sa att ibland så kan en jobbig graviditet sluta med förlosningsdepression och nu har vi redan kontakt ordnad om det sker. :)

    Var en givande dag med många tankar.  
    Vad skönt att du fick träffa en bra läkaren och att det snart är över till en viss del.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Nu har jag varit hos BM är i 32+0 och lillkillen ligger djupt i bäckenet och är ruckbar. Hjärtljuden var 130. Ska på TUL nästa vecka.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar