• 060810

    Vi som har prematura sammandragningar

    Uppdatering:
    Lillan klarade av operationen bra och mår efter omständigheterna mycket bra. Hon har tarmar som hon ska och det var något med magsäcken som snurrat sig eller nåt så det vart stopp.
    Hennes bråck var betydligt större än vad de trodde och hon hade förutom tarmar och magsäck även mjälten uppe i bröstkorgen. Så hennes vänstra lunga är väldigt liten, men de hoppas den växer lite nu. Hon lär ha bestående men på den vänstra lungan i form av nedsatt lungfunktion, men det kan jag ta.
    Hon är så tapper och kämpar på. Har ingen dränering alls utan klarar sig utan (i a f när jag gick vid kl 20).

    Har vi tur så kan de koppla bort respiratorn redan imorgon!! Jag fattar ingenting, men de snackade om det så vi får se. Men jag vågar inte hoppas utan tar varje dag som den kommer och ser vad som händer. 
  • 060810

    Penny:
    Japp det är underbara nyheter! Gårdagen var en ren plåga för mig och idag var en plåga fram tills jag pratade med läkaren och fick så bra nyheter.
    Vad har hänt med din blogg förresten? Det står att den inte finns längre...
    Hoppas du har det bra nere på 6.an. Jag blir inte klar att komma ner till dig.. för när jag varit på neo eller biva så är jag så slut att jag bara ligger i sängen o har ont typ...  sen flyttar jag kanske från bb till ronald huset imorgon (idag)... Hoppas ni får plats på ronald sen när bebis väl tittat ut. 


  • 060810

    GRATTIS PennyJenny!! Jag såg din gubbe i korridoren strax innan ditt snitt!! :p Haha! Jag lämnade bygget i torsdags efter lunch. Orkade inte va kvar längre.. Ronald är trevligare! och rum finns nog så säg ifrån att ni vill ner hit!! Rätt kul att det inte skiljer många minuter mellan våra bebbar! 10.18 och 10.37! Jasså du hade med fru skrik vägg i vägg?? fan vad jobbig hon var!! skönt när hon flyttades till förlossningen! Här går det som på räls! Respiratorn försvann redan i torsdags vid kl 10.15, så inte ens 1 dygn efter operationen försvann den!! Lite syrgas fick hon ha på mask som låg brevid henne och imorse hade hon fått grimma istället för det var lättare för henne. Hon kämpar på bra och är sedan kl 14 idag nere på kirurgen!! Fattar inte att det går så fort och det gör inte läkarna heller!! Hennes bråck var stort och hon borde inte må så bra som hon gör! De är förvånade! Hon har ju endast 1 lunga att andas med och den är mindre än den ska den med ju.. Snacka om att jag är stolt över min kämpe!! Hon fick även mat idag i sonden. :) Bara 2 ml första 2 målen och 5 ml sen, men ändå, det är stort!!


  • 060810

    Happyme:
    En tvärbebis är inget roligt!! Jonalie låg i tvär/sätesläge ända fram till snittet då hon vände sig med huvudet före. Helt galet vart det för mig när de sa att huvudet var först för så har hon aldrig legat tror jag.. Kanske tidigt, men från v .30 var det säte/tvärläge som gällde...
    Hoppas din busbebis med vänder sig och du slipper snitt om du inte vill ha det.

    3bus:
    Håller tummarna för dig! :) 


  • 060810

    3bus:
    GRATTIS till sonen!!! :)
    Klarade ni er från neo?

    Jonalie har fått en bukett rosor av bröderna Rongedal ikväll!! Hon var så stolt och låg och tittade på dem i vagnen! Haha undrade nog om hon såg dubbelt eller vad det var frågan om! :p *haha*
    Snacka om att de gjorde våran kväll idag!! Helt galet att det finns människor som ställer upp så för barnen på sjukan! De lite äldre barnen vart ju så glada och det lös i ögonen på dem! Jonalie skelade mest... *haha* 


  • 060810

    GRATTIS till sonen Bohman!! Jag hade rätt om att det var en kille i din mage! :p
    Han var knubbigare än min plutt fast 3 cm kortare.. :p

    Fast Jonalie väger nu 3290 (inte uppe i födelsevikten än)! Är så glad att hon går upp sakta men säkert..

    Hon fick komma hem igår efter 19 dagar på sjukhus!! Helt galet skönt att få komma hem!! Det roliga är att vi fick inte ens va hemma i 12 timmar innan hon slet ut sonden och vi fick åka in!! kl 01 inatt gjorde hon det (så när du födde Bohman så satt jag i bilen på väg till sjukhuset) och jag hade inte ens sovit en sekund innan dess! Halv 4 kom jag till ro och kunde sova! Kl 5 var det dags för mat o sömnen fick ge vika... jaja sånt får man ta! 


  • 060810
    2små2stora skrev 2010-09-11 20:24:06 följande:
    Äter hon någonting själv, eller är det bara pytte mängder?
    Det är egentligen pyttemängder hon äter själv. Väldigt blandat. Ibland äter hon 40 ml själv (innan idag klämde hon 60 ml själv!!) och ibland ingenting. Beror helt på vad hon vill och orkar. Jag är glad för varje gång jag slipper sonda alla 75 ml. Sen kräker hon ju en del med.. inte så roligt men det hör liksom till... :s  man är kräkberedd hela tiden!
  • 060810

    Tova:
    Mycket busig tjej är det!! Hon tror sonden är hennes personliga leksak! Hon drar i den hela tiden, så att den inte åker ut en gång i timmen är ett mirakel typ!
    Hoppas han gått upp i vikt trots att han kräker. Jag får ju svar 2 gånger i veckan tack vare att vi är inskrivna i hemsjukvården. De kommer söndagar och onsdagar. Skönt att de har koll på vikt och allt och läkarna kan snabbt agera om något händer.. Dietisten har med fulll koll på henne tack vare detta och vi kan kolla om hon får rätt mängd mat och kalorier och annat. Tänk vilken tur man har ibland! 


Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar