Inlägg från: Lilla vi |Visa alla inlägg
  • Lilla vi

    Någon runt Östersund med BF i februari?

    Jag har gått upp ungefär 7 kilo kanske. Jag vet inte på vilken vikt jag började. Vi fick inte reda på att jag var gravid förrän i vecka 10 ungefär :0) Alla symptom trodde jag berodde på dåliga bröllopsnerver (gifte oss i midsommar). Men det visade sig vara en liten bäbis istället!
    Min kilon syns mest på dagen och kanske lite runt höfterna, annars har jag inte gått upp nåt så det syns nåt anmärkningsvärt.

    Jag började med stödstrumpor för bra många veckor sen. Jobbar inom hemtjänsten lite, så benen sväller lätt och det känns som jag bär omkring på timmerstockar. Har dom också för att ite få lika mycket åderbråck. Har börjat och få lite, men mest på ena benet. Ni då, har ni fått några?
    Än så länge har jag lyckars hålla mig i från bristningarna på magen, jag köpte nån kräm som tydigen ska vara bra. Smörjer 2 ggr/dag och så länge jag inte får några hävdar jag att det är krämen :0)

    Vi har bara införskaffat kläder till bebben, ska börja kolla efter barnvagnar nu när dom annonserar ut 09s årsmodel.
    Ajje: vart har ni beställt eran ifrån? har också kollat på nätet.
    Vi ska få ärva lite andra saker som skötbord, babysitter och en babybjörn. Som sagt, inte billigt att skaffa barn!

    Tiger: vilken MVC går du på? jag är på z-gränd.

    Kakdeg: blev det mycket shoppning i london?

    Har ni förresten vaccinerat er? jag gjorde det förra fredagen, lever och mår bra än så...ska iväg efter vecka 47 igen för andra sprutan och då får maken följa med. Jag fick lite förkylningssymptom och ont i armen, men de gick över på en dag.

  • Lilla vi

    det är lätt att köpa saker som är rätt onödiga till bebisen, speciellt kläder. Men det är ju så himmla roligt att gå runt och kolla och handla till det lilla livet.

    Gjorde nåt som kändes lite halv konstigt förra måndagen, jag var och skaffade en gravidförsäkring. Bra att ha, men känns konstigt att försäkra nån man inte har träffat. Det kändes ungefär som "jag ska köpa en bil om 3 månader, men jag vill försökra den redan nu!" Skämt å sido, så är det bra att ha en iallafall. har ni skaffat nån?

    Var och hämtade hem lite saker igår, så nu finns babylift, babysitter, babygym, bärsele och en lära-gå-stol (lite tidigt än, men dom ville bli av med den) här hemma och trängs. ska börja kolla lite mer efter barnvagnar också.

    Kakdeg: fick ni lägenheten på körfältet? eller var det nån som bjöd över er som vanligt? :0)

    Tiger: har du hört när föräldragruppen ska börja? ska till MVC imorgon, så jag kan ju alltid höra.

  • Lilla vi

    Vad skönt att ni fick lägenheten! Vart på körfältet kommer ni bo då? Vi kommer nääästan bli grannar då, vi bor vid blåcenter. Så med norrländska mått mätt så blir vi det :0)

    Vi har den försäkringen på länets som kostade 650:-, då var ju de 6 första månaderna gratis också sen när barnet är född.

    Har ni valt ut något namn än till bebisen? Vi har börjat kolla, men vi kan inte bestämma oss. Det finns ju ett par namn att välja mellan. Är det nån av er som har nåt släktnamn som ni kommer att använda?

    Kan tänka mig att man blir ännu mer förvirrad av att vara på FK, jag är noll insatt i såna saker. Har aldrig behövt stämpla elle så, så jag har aldrig hållit på att skicka in en massa papper hit och dit. Men det lär väl klarna så småningom.

    Åker till Härnösandden här veckan för att gå skolan, känns så där att vara borta från varandra. Speciellt när man har en liten en i magen. Nästa termin får den lill* och maken följa med så jag kan fortsätta skolan.

  • Lilla vi

    Kakdeg: ha ha ha! ja jag får komma över och låna socker eftersom det blir nästgårds!
    Jag pluggar till förskolelärare på distans i h-sand.Det var lite drygt den här gången. Det blir fort obekvämt att sitta still i samma ställning hela dagarna. Men mitt mål är att fortsätta plugga även när bebisen kommit.

    Det är alltid ett virr varr med alla papper, FK, försäkringar osv. Fick hem papper från FK här i veckan som min arbetsgivare ska fylla i. Är det då min senaste där jag jobbade heltid eller är det min nuvarande där jag jobbar typ 4 daar per månad?! Måste nog ringa och höra. SGI??? vad är det? som sagt, har noll koll på detta!

  • Lilla vi

    mitt mål från början var att ha så mycket smärtstillande som möjligt. Men nu när jag faktiskt ska ha barn så vill jag prova utan till att börja med, lustgas och ackupunktur har jag tänkt mig. Blir det riktigt fördjävligt så kan jag självklart tänka mig annan bedövning.

    Kakdeg: när är det som ni flyttar hem igen?

    Det känns roligt att vi börjar bli ett par stycken som ska ha i februari, känner ingen annan som ska ha då. Bara en hel drös som ska ha nu i december. Drömde jag var ute och gick med bäbbisen i barnvagn i natt, mysigt :0)

  • Lilla vi

    jag har inte drömmt om bebisen tidigare, men inatt så var vi ute och gick på frösön. Konstigt nog!

    På mig syns det att jag är gravid. Det gick rätt fort när det väl började synas. Det var ungefär så att ena dagen syntes det inget ochnästa dag så gjorde det de. Jag känner mig rätt otymplig, tycker inte om att sitta, utan vill helst sitta i en halv liggande ställning. Då trycks inte magen ihop. Hur länge till kommer bäbisen att flytta runt, eller tummla och slå kullerbyttor? :0) Börjar å mer och längre sammandragningar nu, Vaknar ofta på nätterna av att jag har det. Vad tycker ni är den största omställningen rent fysiskt och psykist att vara gravid? det jobbigast för mig är att jag gråter i tid och otid. Har blivit så grymt känslig, på både gott och ont :0) Ibland räcker det med att nån säger halv sju till mig så börjar jag pipa...! fysiskt är nog att jag blivit rätt otyplig, har alltid varit liten och helt plötsligt känner jag mig som barbapappa! Igår fic jag hör en sån "snäll" kommentar från min man "nu har ju baken blivit större också, så nu syns det där också att du ska ha barn". han menade ju inget ont med det, men tro inte det var roligt att höra! :0)

  • Lilla vi

    ja man har verkligen fått dålig, eller sämre kanske man ska säga, kondis av att vara gravid. Jag kände av det rätt så tidigt och det blir inte bättre ju större magen blir.

    Jag kan oxå känna mig hög gravid ibland, undra hur vi kommer att känna oss i februari?!

    det låter ju som det skulle kunna vara foglossning som du har. Men allt är ju så svårt eftersom man inte gått igenom det här tidigare, så man har ju inga referat direkt. Vad säger BM då? Känner av nåt som jag tror kan vara foglossning när jag varit ute och gått, det gör så jä*la ont i ryggslutet och höfterna då...

    Har nån av er förresten fått några konstiga cravings? typ tegelstenar eller så?! Har inte fått nåt speciellt, mer än att jag inte klarar av kaffe längre. Kan nästan spy av doften. Hoppas det går över sen!

  • Lilla vi

    En söndags fika låter toppen! Funderade just på det imorse att det börjar bli dags att träffas snart så man får se vilka alla är!

    Man kommer säkert att känna sig som en flodhäst gånger 15 när man är i februari då man känner sig höggravid redan nu. Känner igen det du TIGER säger om att klä på sig på morgon, jag tycker det är bökigt att bara böja sig framåt, oavsätt vad man ska göra. Ibland på jobbet är det ritkgit tugnt när man ska hjälpa nån på med typ stödstrumpor. Känns nästan som ett helt gympapass bara det!

    TIGER: har du/ni börjat i nån föräldragrupp än? BM pratade om en som skulle börja typ den här veckan, men hon var osäker på om vi skulle få vara med i den eller den andra som börjar. Eftersom vi inte fått nån inbjudan till den här så drar jag slutsattsen att vi kommer vara med på nästa istället.

  • Lilla vi

    Vi har fått datum till den 8 Februari, så jag hoppas det inte går över tiden så värst mycket om det nu måste göra det. Vi får väl slå vad vem som ploppar sin unge först! :0) Eller så får vi se till att vi blir BB-kompisar!

    Vi bor uppe vid Blå-center, mellan tegelbruksvägen och fagerbacken. flyttade in i en 3a där i sommras.

    Jag antar att även barnenshus och babyproffsen brukar ha nån form av mellandagsrea. Annars får vi hoppas på en mild vinter så lill*n inte fryser om rumpan ;0)

    Då kommer vi nog att hamna i samma föräldragrupp om ni heller inte fått börjat i den som började den här veckan. Skoj skoj!!

    Jag tror nog också som dig "Tiger" att man tillåter sig sukta efter nåt extra nu när man är gravid. Jag försöker att äta precis som jag gjorde tidigare, men det slinker gärna ner en extra bit gott nu..oj! Vi får ta långa promenader sen så vi får bort alla överflödiga kilon. Vi ska till USA i sommar så man måste ju redan nu börja tänka på beach 2010!

  • Lilla vi

    Tiger: det låter bra, då får vi peppa varandra till att gå ut och gå! Väntar på vår inbjudan till föräldragruppen. Vi borde ju vara i samma eftersom vi har bara ett par dagar mellan datumen.

    Jag har jobbat i två dagar nu, och känner av mina krämpor more than ever. Får jätte ont i fötterna och bäckenet när jag går, plus att jag får sammandragningar. Om jag är ute och går bara så där och får ta det lugnt så kännerj ag mindre av det. Så jag tror inte det blir så mycket mer jobb nu fram över, om dom inte kan göra ett guls schema till mig :0)

    än så länge sover jag okej, vaknar nån gång per natt för att jag har sammandragningar eller måste kissa. Men Skrutten sover iallafall hela nätterna. Hoppas det håller i sig även utanför magen. Dagtid när jag ska vila är det dock mer liv och rörelse där inne.

    Ska ni förresten döpa eller ska ni ha namngivningsfest, eller inget dera?

Svar på tråden Någon runt Östersund med BF i februari?