• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    heidi,
    här måste man ju arbeta för att få ha barn på dagis. så det är ju inte ett alternativ här att sätta på dagis för att få lite tid för sig själv.

  • jeng

    Gomorron,
    Med Ted verkar det vara lite bättre. Han vaknar som en klocka strax efter midnatt och grinar, men nu har han fått mat direkt, och då somnar han om. Han äter inte sin kvällsvälling som han ska.. Kanske han väntar på att medicinen ska hinna verka eller nåt sånt, jag vet inte... Eller så är det bara en tillväxtperiod helt enkelt. Han vaknar av öronen, men kan inte somna om för att han är hungrig, eller nåt sånt. Iaf så verkar han inte alls ha lika mycket emot att lägga sig ner nu, vilket ju tyder på att öronen blir bättre! Skönt det.

    Vi har haft en toppenhelg och röjt i trädgården. Vi rensar ju upp massa, tar bort massa rabatter, träd, buskar osv, så det blir mer öppen gräsmatta istället. Inte för att vi har ont om öppen gräsmatta såklart, men mest för att vi båda gillar det bättre så helt enkelt!

    OCH igår då vi hade röjt fram en rabatt som ska krattas bort snart, så insåg jag hur perfekt det vore att bygga ett lekdäck där, där man kan ha sandlåda och såna saker. Vi har funderat massa på var man kan göra av såna saker, för man vill ju inte ha det mitt på gräsmattan, samtidigt som man vill ju att det ska vara väl synligt därifrån man själv befinner sig! Så nu ska jag bara övertala maken också. Eller så skiter jag i honom och bygger skiten själv hahaha!

  • jeng

    heidi,
    ja här har man ju nån liknande rätt. som säger att om man inte jobbar, men man tex är sjukskriven eller hemma med annat barn eller arbetslös så får barnet ändå gå 15 timmar i veckan. jag tycker det är bra på sätt och vis, MEN jag fattar inte varför jag ska ta hand om mitt barn mer bara för att jag är sjukskriven tex. alltså om jag jobbar heltid, och blir sjukskriven... hur lätt är det att ta hand om ett barn om man är sjuk?? det borde ju gå utifrån förutsättningarna då kan man tycka. vi pratade med dagis, vad de ansåg om att vi kanske kunde gå upp i tid tillfälligt de sista månaderna av graviditeten, eftersom jag med största sannolikhet kommer ha svårt att ta hand om ted då. de kunde godkänna det under några veckor sedan fick man ansöka. så då verkar det ju soma tt det finns några kryphål där iaf...

    vi ville ha dagmamma, men de beslutade att lägga ner det just nu till hösten här... sjukt vad dåligt, för jättemånga hade verkligen sökt det... jaja... så nu blev det vårt sistaval av dagis dessutom av 3 ställen... men det blir säkert bra... jag vet inte... funkar det inte så kommer jag ta ur honom ett tag till. men nu ska han ju bara gå några förmiddagar i veckan så det är kanske lagom. jag hade egentligen gärna velat att han skulle vara tillräckligt gammal för att förstå mer och själv säga ja och nej till saker osv... men ph ville ju ha in honom så fort som möjligt, så då får jag väl vara glad att vi drar på det 2 månader iaf... sedan kommer jag att bestämma mängden har går på dagis iaf! det är ju trots allt jag som får ta honom om han inte är på dagiset. vem vet, i vinter sen med stor mage eller nykläckt bebis så kanske jag sitter och förbannar att han inte får gå heltid!!

  • jeng

    shit vad jag är skitless på hur det ser ut här hemma... delks så prioriterar vi annat än städning eftersom vi jobbar i trädgården hela dagarna nu. men dels så drar ju ted omkring med ALLT, så det är fullt upp bara att försöka hålla reda på de värsta grejerna. jamen typ plocka upp tvätten som är ren som han har varit i maskinen eller torktumlaren och hämtat... så man hinner ju inte med småsakerna, som att städa hans leksaker varje dag osv... sen har vi så mycket skitgrejer som står på bänkar och bord och annat, som bara inte har nån plats, eller inte får plats i tex skafferiet osv... nej nu måste vi ju börja städa eftersom ted ska firas här nästa helg, så då får det bli en vettig rensning också tror jag. urk för att ha sån här oreda hela tiden...

  • jeng

    skor är så himla olika!! inte bara för att det vderkar skilja från storlek till storlek, trots att det klart och tydligt ska vara ett visst antal cm per storlek... dessutom så har ted tex jättesvårt att få i sina fötter i vissa skor även om de är för stora på längden. han kniper lixom ihop tårna och då blri ju foten så bred att vi omöjligen får i den. han har ett par jättemjuka inneskor frn max&maya (ica maxi bla) som är strl 21. de är ju för långa men sitter ändpå bra fast på foten. sedan har vi sandaler som jag köpte i strl 20 tror jag, de är ju precis lagom. större så hade de inte suttit fast på foten. men sandalerna räknar jag ju ändå bara med att han har nu i sommar, så det var ju onödigt att köpa för stora. sedan har han ett par gympadojjor från ica maxi (troligtvi max&maya) i strl 19 blå/silver med stjärnor som han fick i vintras för att ha ute i snön och lite mer till fint då vi åkte bort. ´de är ju för små nu. han har ett par adidas eller nåt i strl 20, som är skiiitsvåra att få på fötterna trots att de är lagom, för de är så stela. helt nya ju... ingen bra idé med så stela skor... mockisar har vi nu bytt upp till 22/23 för storleken innan är för tajta. men då tvättas de ju och krymper säkert lite. och sedan i förra vecka så köpte vi gúmmistövlar 2 par i strl 21 (som han har nu med lite rum i ) 23 och 25 tror jag. eller om det var 21 22 och 24... iaf det paret som är lite större räknar vi med att han har på dagis sen i höst/vinter, och när han behöver ha varmare sockar i så får han gå upp ett par till. det skiljer ju så lite på storlekarna, 0.5 cm per storlek är det va?

    ja så ted som inte skulle ha skor alls innan han lärde sig gå, har en hel hög. men vi använder inte skor så ofta ändå. men det är himla smidigt att ha nu när han är ute och kryper omkring,m särskilt om det är lite vått. sen tror jag man måste prova sig fram lite i början för att hitta en typ av sko som går lätt på foten och som barnet gillar att ha pås gi. det måste ju vara olika för olika barn. sedan när man hittar rätt så räcker det ju att ha en sko i varje storlek än så länge. ja plus en gummistävel eller så då kanske...

  • jeng

    jaha... det tog mig 2 timmar att städa iordning köket och vardagsrummet. och nu har det tagit ted 15 minuter att vända till allt igen... eller ja inte diskbänken då såklart, men det är ju lik förbannat grejer överallt igen! man får lära sig vissa no-no. Tex så bör inte pappersåtervinningen stå inne i vardagsrummet, utan kanske ute i hallen dit det ändå är stängt. Likaså så räcker det att ta ut typ 5-10 av tygklossarna ifån påsen, man måste inte ha ut alla 40 typ... för ted är lika glad med 10!

  • jeng

    Är det verkligen så här dött här ikväll? Eller är det nåt fel hos mig?

  • jeng

    Missh,
    Grattis till Elton ( för jag kommer glömma det tills imorrn säkert!) och till tänderna också! Och vad skoj med en liten kusin. Ska bli skoj om 1.5 vecka då vi troligtvis får se Teds lilla syssling för första gången! otroligt att människor kan vara så små!! men samtidigt vore det ju iofs otroligt om man hade haft den här storleken på bebis innei magen haha!

    Nu är det.... 5 timmar kvar tills vi åker på UL.... GAAAH! MEN idag sparkar iaf bebisen!

  • jeng

    Vad har ni för klädstorlekar nu till småttingarna? Hur långa är de?

    Jag sitter nämligen och börjar fundera på vinterkläder, och det vore kul att veta hur ni tänker med det. Jag vet inte riktigt hur mycket de brukar växa i den här åldern? Vi ska ju på mät nu om en vecka, men efter det menar jag... jag blir lite avskräckt när det står 2 eller 3 år på de storlekarna som jag är och kollar på....

  • jeng

    Ojoj, vilka små bebisar ni har!

    Här är det 80 eller 86 i byxor, och 92 i bodys. tshirts (kappahls kaks köp 3 för 2) kör vi nu 98/104!!

    vi har strl 86 i tvådelade regnställ nu här hemma. men det är ju lite stort ännu. så jag tror att det blir 86 om vi köper tvådelat, och strl 92 om vi köper overall. för det kommer bli tajt för kroppen i en 86 overall tror jag utefter de jag har tittat på... ted kör ju 86/92 i pyamasarna som kappahl har... de ska tydligen vara stora i storleken också, men 74/80 går ju bara inte sen rätt länge tillbaka... hopaps benen börjar växa ikapp snart.

    77 var han på 10 månaderskollen, skrev jag det? det är tydligen 1 cm längre än medellängden vid 12 månader.

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8