• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    Melva,
    såg du den boken jag rekommenderade? Den var verkligen kanonbra. Och maken gillar tänket i den också, även om vi lixom ser olika frågor som viktigast.. Iaf den fokuserar också väldigt mycket på det här med att leva med sina olikheter. Att bara för att man tycker olika i de mest grundläggande frågorna i livet (tex barn eller religion eller karriär..) så betyder inte det att man inte kan leva lyckliga ihop, men hur gör man det osv osv... Han fokuserar mycket på att det ofta ligger mer bakom så fundamentala tycken. Tex en familj bråkar om söndagsmiddagen. Mamman vill inte äta söndagsmiddag hela familjen, men det vill pappan. När man rotar djupare så visar det sig att pappan är uppväxt med en lycklig stor familj som alltid samtalde kring söndagsmiddagen där alla hjälptes åt att laga och sånt, medan i mammans familj så kände man mer ett tvång till söndagsmiddagen, för det ska man ju göra i en bra familj typ, men det slutade alltid med bråk eller att de var tysta... Och när man väl förklarat det för varandra, så är det ju lättare att förstå den andres ståndpunkt och kompromissa. Sedan är det säkert inte lika lätt då det gäller barn och antal barn och uppfostran osv. men jag tror man kan få många bra tips. vi har iaf fått det!

  • jeng

    Suss,
    Ted sover kl 20-8 ca om nätterna (utan mat men ibland med nappgrin) och på dagarna någon gång ca kl 12 och framåt. Ibland sover han 45 minuter på dagen, ibland 3.5 timma...

    Ang sömn så har vi inatt haft den absolut värsta natten med Ted nånsin ja sen 1a natten hemma från bb innan mjölken kom igång möjligtvis!! Han somnade som en stock vid 19.30 och sov utan ett knyst sen. Men vid kl 23 så vaknar han och grinar och grinar och grinar. Men så fort som vi var där hos honom så stod han upp tyst och glad. Inte det minsta lilla trött utan ville bara kela och leka... Till slut fick vi ta upp honom för det var helt omöjlgit att natta om honom... Sen var han här nere och levde totalt rövare i ca 1.5 timma innan han somnade om igen. Då hade jag redan slocknat på soffan.. Sen vid 2 gick vi upp o la oss och så vid 4 så böerjade han igen, totalgrin och ville inte sova. Men så fort jag var hos honom så var han lugn! Slutade med att jag fick bädda ner mig i hans nya säng som är 160 lång och sova där, för så fort jag låg ner där och pratade med honom så la han sig ner och pratade han med tills han somnade! Gullunge, men lite lagom jobbigt!!

  • jeng

    hihihi min bebis har värsta boxningsmatchen!! han är nog missnöjd med att jag har varit ute och jobbat i trädgården och burit tunga grejer!

    provsmakade just ett vin också som jag tog fram till en marinad. faaaan va gött det är... *mummel mummel* sist så hällde jag ju upp lite lite och spädde ut med lika mycket vatten. det var bättre än inget

  • jeng

    Heidi,
    Åhh har du passerat bim? Har inte riktigt hängt med sista dagarna. Eller är du bara sugen på att testa ändå? Jag förstår om det är tungt och att det känns som man inte kan glädjas lika mycket. Men jag tror faktiskt (jag kan ha fel) att det är att man inte känner att man FÅR på nåt vis glädjas lika mycket när man är och borde vara i sorg! Jag hoppas istället att ni får ett plus som kan hjälpa er att lite lättare ta er igenom hemskheterna som ni just nu befinner er i!! Väntar med spänning!!

  • jeng

    Heidi,
    Jag håller tummarna för ett plus!!

    Vi far iväg med husvagnen nu i några dagar. Vi ska till min mamma vid Vättern och campa i deras trädgård Troiligtvis är vi hemma igen på söndag, men kanske stannar jag och Ted lite längre än Ph, vi får se! Ha det så skoj allihopa!!

  • jeng

    Mareld,
    Nyss hemkommen. PÅminn mig om London typ imorrn så lovar jag att skriva mer!

    Sthlm,
    Mina bröst bara försvann. Eller näe, men jag låg på B-C innan och tyckte nu efter att mina gamla B satt SKRÄP trots att jag är fetare nu än jag var förut, alltså mer vikt menar jag! Men nu då jag är gravid igen så fick jag tillbaka mina gamla vanliga snabbt. Men det lär ju inte hålla i sig utan man sitter väl med somma skinnpåsar a la "Den där Mary" sen efteråt... *gaaaah*

  • jeng

    Buschi,
    Jag gick upp fina 35 från inskrivningen, 30 från plusvikten (gick alltså ner däremellan, trots att jag mådde finfint).. mycket vatten var det och jag rasade 20 kg redan på bb typ. de sista fick jag dock kämpa kämpa med, men sakta men säkert gick det, och nu i mars nånting nådde jag inskrivningsvikten. det var ju perfekt eftersom jag plussade igen i april!! plusvikten är dock dryga 10 kg övedr min normalvikt, kilon som jag drog på mig pga depression/utbrändhet precis månaderna innan första plusset. men eftersom jag ville ha tätt så var inte målet att nå normalvikt innan nästa, utan att försöka att iaf inte börja högre än jag gjorde sist. hoppas jag slipper allt vatten den här gången också, vi får väl se!!

  • jeng

    Melva,
    Otroligt duktigt att orka träna så mycket! Jag skulle behöva komma igång med minsta lilla aktivitet, men även det tar emot hahahaha... *pinsamt* Och söta ungar har du!

  • jeng

    Känns som att jag har glömt bort att läsa ikapp (vilket jag nog har) eller så har jag bara taskigt minne...

    Lille, vad är det du väntar på för besked? Och Melva, vem ska opereras och vad är det för op?

  • jeng

    Mareld,
    Jag gillar att bo i sydväst. Kensington har massa fina hotell (ja fina med ändå i normalpeng för London) och en del ok restauranger osv. Det bästa är att det är nära till det mesta och bra kommunikationer, men ändå tillräckligt långt ut för att det ska vara billigare. Jag gillar hotellet "The shaftesbury kensington". Se bara till att du får ett rum över mark. Jag har bokat en gång på booking.com och en gång via deras egen hemsida. Om man går via deras egen hemsida och kollar på typ erbjudanden och sådär så blir det billigare, och dessutom så ingår frukosten om man bokar på så vis. älskar deras frukostbuffé, som annars är dyr!!

    www.shaftesburykensington.co.uk/

    Förutom de där gamla vanliga grejerna att se på i London, som det ju står om i varenda bok (och som man typ bara går och ser på första gången man är där) så tycker jag att man kan skita i Hyde Park, och istället gå till St. James Park. Jag gillar också naturhistoriska museet som är gratis, men typ också en grej man bara gör en gång. Absoluta favoritstället i London är Soho, där jag ju går och köper miljarder (näe inte riktigt) böcker varje gång jag är i London. Gillar man börcker så ska man absolut dit, och då ska man ignorera de stora kedjorna och gå raka vägen till "Bookends" som ligger med en grön skylt mitt på stora gatan i Soho. Där hittar man restpartier eller tex lätt kantstötta böcker osv för typ inga pengar alls! Jag brukar ha en lista med böcker, gå dit först och köpa allt jag hittar, och sedan går jag till kedjorna och fyller på om tex delar i en serie fattas då osv. Det är också ett perfekt tillfälle att prova nya författare, eftersom det är så billigt!

    I Soho på den gatan finns också mängder med mysiga pubar som har god lunchmat och supergott vin! Jag tillbringar nästan varenda dag i London på The Porcupine som ligger precis vid tunnelbaneuppgången. Där köper man en apgod BLT el liknande med pommes och ett stort glas chardonnay för typ 100 - 150 spänn, vilket är riktigt bra priser för London!

    Jaaa... Säg lite mer vad ni är intresserade av så kanske jag kan komma med bättre tips!

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8