Inlägg från: goshheidi |Visa alla inlägg
  • goshheidi

    Augustibebisar 2008, del 8

    Jucea, hoppas Ted blir bra snart! F åt också jättedåligt då han hade öronen. Känns säkert konstigt att svälja då det gör ont. Har du provat ge värkmedicinen ca en halvtimme före kvällsmålet?

    Idag var vi till BVC på väg och mät. Han är nu 75,6 lång och väger 8400gram :) Inte så stor, men ack så stark kille :)

    VT, :( hoppas att allt är bra med hans bror. Min mamma har tid för biopsi den 30.7, men sen tar det säkert någon dag, eller nån vecka innan hon får svar. Hon var på en ny kontroll förra tisdan och det hade börjat blöda från båda ställena där de tog papa-provet. Inte bra :( Men vi fortsätter bara att hålla tummarna för att det beror på strålningsskada.

  • goshheidi

    Melva, jag har också alltid varit emot dieter. Och är det egentligen fortfarande. Vissa säger ju att man går upp det dubbla sen efter att man slutat. Jag hoppas att det inte blir så. Men jag blev bara så urled när domdär 6 extra kilona inte försvann någonstans hur jag än försökte äta bättre och röra på mig mer. Nu får jag bort dem - kanske :)

    Hihi, tänk att djur kan vara så fascinerande för barn. Och vuxna med för den delen. Min syster och min svärmor har hund. F blundar hårt, sätter händerna rakt ut och viftar med dem, samtidit som han guppar upp och ner på sina knän och kiknar av skratt då dom kommer med svansen viftande framför hans ansikte :)

  • goshheidi

    Amelie, inga vattkoppor än? Hur lång är inkubationstiden? Sjukdomen är säkert ganska midl när dom är så små...ska vi hoppas i.a.f.

    Hallon, ja och så är det är ju så härligt med nytt kök. Så du har nog rätt i det att det kommer att ordna sig ch sluta bra.

  • goshheidi

    Blev så himla glad igår. Höll på att ramla av cykeln utav glädje. En kompis till mig ringde och meddelade att deras provrörsbefruktning hade lyckats. De har försökt i tre år att få barn och varit på massor massor med behandlingar. Nu är hon redan i v.14!!! :)

  • goshheidi

    Ååh, vad det låter mysigt med bebismagar, ultraljud, moderkakor, hicka och sparkar i magen, magbilder osv osv !! :)

    Här kommer vi också att göra en ganska vanlig kaka till 1-års dagen. Innehåller lite mindre socker kanske än en vanlig kaka. Innehållet ser ut såhär:

    Kakbotten: 3 ägg, 1 dl socker, 0,75 dl vetemjöl, 0,75 dl potatismjöl, 1 tsk bakpulver
    fyllning: 1 burk päronyoughurt, 1 dl kesella, 2 burkar fruktpure, 2 bananer
    Överdrag: fruktpuré, 2 dl vispgrädde, 2 tsk socker, jordgubbar och hallon.

    GRATTIS ELTON! :)

  • goshheidi

    Pling! Roligt att se dig i tråden igen. Välkommen tillbaka! Kommer ihåg att ni hade det jobbigt ett tag. Är ni på rätt köl nu?

    LinaS, nej fy så hemskt med husvagnen!! :( Läste också om en pappa som skulle föra sitt lilla barn till dagis på morgonen innan han själv for till jobbet, men så somnade bebisen och pappan glömde bort honom/henne. Han steg ur bilen och gick själv på jobb. När dagen var färdig och han kom tillbaka till bilen var bebisen död. Den hade dött i värmen :( TÄnk så dåligt den pappan måste må efteråt! :( Så fruktansvärt!!

    Själv hade jag en mardröm för ett par nätter sen. Jag vaknade av att jag bara skakade av gråt. Drömde att jag var i affären och att jag hade lämnat F med mina två kompisar under tiden. När jag hade handlat färdigt och skulle gå och hämta F sa dom att F är död och att en kvinna kom och slet honom ur deras famnar och skakade honom så att han bröt nacken :( Jag sprang upp och tittade på F och han låg ju såklart och sov lungt i sin säng. När han vaknade kl 5 fick han komma i vår säng och jag kramade honom hårt och länge. Aldrig aldrig får något hända min lilla plupp.

  • goshheidi

    VT, ja, och detsamma om F sover och så råkar vi se något hemskt hända en bebis i TV. Då tittar jag o P på varandra och så säger nån av oss: Ska vi gå och titta på F? Och så springer vi och tittar på honom för att försäkra oss att allt är ok :)
    Ha det så skönt på landet!

  • goshheidi

    Hallon, flåt att vi fick dig må illa :( ska försöka komma ihåg att förvarna om jag skriver nåt hemskt igen.
    Svampplockning är så roligt! - om man hittar några :) Vi har ett kantarellställe vid svärmors sommarstuga och där finns det alltid...kantarell-gräddsås. Mums! :)

  • goshheidi

    Grattis TED och grattis HALLON!

    Oj, halvvägs redan. Vart har tiden rusat iväg egentligen?!?

    Vi har jufsat (var det Amelies uttryck? ) :) hela förra veckan ungefär :) så jag hoppas att vi prickade in ÄL nu.

    Tänker du på förlossningen Jucea? Hur det var med Ted och hur du vill eller önskar att det blir denhär gången? Man kan ju i och för sig inte önska sig så mycket. Det blir ju som det blir.

    Om vi får en till så önskar jag att jag inte måste bli klippt. Önskar inte du det också? För det tog bort en del av glädjen de första två veckorna när man inte kunde sitta och knappt gå :/ Så vad jag egentligen önskar är väl att bebisen inte ska komma ut i en sån rasande fart, utan att det får töja ut långsamt...

    P åkte på jobb idag. Första dagen på 3 mån!! Så jag känner mig ganska så halv just nu. F verkade också lite fundersam när det var han o mamma som gick och hämtade tidningen idag och inte han och pappa som det ju brukar vara.

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8