Inlägg från: goshheidi |Visa alla inlägg
  • goshheidi

    Augustibebisar 2008, del 8

    Jucea, ja, det behöver inte rinna vätska. Då vi var till läkaren med F första gången så hade han inte alls dragit sig i örat, och ingen vätska alls, men då läkaren tittade så var det rött i båda öronen. Han fick det i samband med en förkylning. Jag hoppas att denhär kuren fick bort alla bacilusker nu. Vet flera barn här i närheten som haft så många upprepade öroninflammationer att till sist har de opererat in rör i båda öronen och då har problemen försvunnit. Hoppas att det inte går så för F. Men det är ju skönt att veta att hjälp finns om han blir ett s.k öronbarn.

  • goshheidi

    Jag tänkte precis att Lyckeli måste ju ha fyllt 1 nu, och så läste jag tillbaka att ni har haft kalas och allt. STORA GRATTISKRAMAR FRÅN MIG och FELIX i efterskott!!

    F vaknar en gång varje natt, ofta 3 tiden, och vi ger bara vatten numera. Klockan 5 vill han ha välling, sen sover han vidare till 8 och då stiger vi upp och fixar gröt.

    Ser att ni pratat vikt. Jag o P har precis starat en jättehemsk diet. Fick dieten utav min mamma som i sin tur fick det utav en läkare som ger det till patienter som måste gå ner i vikt inför en operation. Idag är vi på dag fem, och vi längtar till dag sju (se nedan!! :) ) Dag tre var allra värst. Då trodde vi båda att vi skulle dö av hunger på kvällen. När det står t.ex. morötter så får man dra i sig hur mycket morötter man så önskar. Och står det bara ost, så får man äta hur mycket ost man vill.
    Vi har hittills gått ner 3 kg var.
    Sen får man bara köra denhär dieten en gång. Sen måste man ha paus i ja...jag vet inte hur många veckor. Men man ska såklart inte återgå till att äta en massa socker genast efteråt utan försöka hålla sig ifrån allt sött och gott. Efter denhär crasch dieten så tänker vi fortsätta med viktväktarna. Vi ville bara få en rejäl start så vi tänkte att vi provar dethär. Och det är bättre när vi är med båda två för då kan vi peppa varandra när vi är påväg att ge upp. Igår kväll låg vi i sängen och drömde om den mat som vi vill äta på dag sju :) Jag tänker äta en pizza och efter det en härlig prinsessbakelse till efterrätt :)

    Såhär ser den ut:
    (Specialdiet)

    Dag 1
    Frukost: svart kaffe utan socker
    Lunch: två kokta ägg, lättslatad spenat eller gurka
    Middag: 1 stor grillbiff, isbergssallad el.dyl, frukt (så mycket du vill)

    Dag 2
    Frukost: svart kaffe, en stor fralla
    Lunch: 1 stor grillbiff, isbergssallad el.dyl, frukt
    Middag: kokt skinka eller kalkon

    Dag 3
    Frukost: Svart kaffe, stor fralla
    Lunch: 2 kokta ägg, grön sallad och tomat
    Middag: kokt skinka

    Dag 4
    Frukost: Svart kaffe, stor fralla
    Lunch: 1 kokt ägg, morötter (färska eller kokta), ost (emmenthal)
    Middag: Frukt, naturell youghurt 1/2 liter.

    Dag 5
    Frukost: svart kaffe, morötter med citronsaft
    Lunch: ångkokt fisk, tomat
    Middag: 1 stor biff, isbergssallad el dyl.

    Dag 6
    Frukost: svart kaffe, en fralla
    Lunch: grillad kyckling utan skinn.
    Middag: 2 kokta ägg, morötter

    Dag 7
    Frukost: te och citron (inget socker)
    Lunch: 1 grillad biff, frukt
    Middag: VAD SOM HELST DU VILL ÄTA

    Dag 8 - börja om från dag 1
    Under hela dieten bör du dricka minst 3 liter mineralvatten varje dag.
    OBS! Ingen alkohol under dieten.

  • goshheidi

    Amelie, här kom också tant röd :/ Inte alls välkommen, men cykeln var i alla fall precis 28 dagar, så det är jag ändå lite glad för, att det inte hoppar och har sig eller så. Håller tummarna att ni lyckas snart ni också. - och alla andra här som också försöker!

  • goshheidi

    Mareld, hahaha! Vilken fantastisk bild på Julia där hon kliar sig i huvudet där hon sitter och river i toapappersrullen :) F har tyvärr också toapappersrivning som en stor hobby :)

  • goshheidi

    luzorsus, ja där det inte står mängd specifierat så får man äta hur mycket man vill, men jag lovar...du vill inte äta hur många morötter eller hur mycket ost som helst på en gång :) Och så får inte småäta mellan målen heller så det är det som jag tycker är det jobbigaste. Man hinner bli vrålhungrig innan man får äta följande mål mat. Javisst får du kopiera den. Det står inte någon copyright på den så.

  • goshheidi

    Igår köpte vi en ny cykel till mig och P och ikväll var vi ute och cyklade hela familjen :) F var så söt i sin lilla cykelhjälm och sken som en sol gjorde han där han satt i sin stol bakpå.

    Jucea, hoppas ni får en lugnare natt inatt!

  • goshheidi

    LinaS, Vad skönt det låter med sovmorgon!!

    Imorgon kära vänner... pizza och prinsessbakelse :) MUMSMUMS!!! :)

  • goshheidi

    Här väntat vi också på nyheter om bebis. En kompis åkte in till sjukhuset igårkväll och kl 24 skrev hon att det gör ONT. Sen dess har jag inte hört något. Så spännande!!! :)

  • goshheidi

    Vilka bebisar har börjat på dagis redan eller gå hos dagmamma? Jag funderar om jag ändå skulle sätta F i dagvård från och med januari trots att jag inte kommer att själv börja jobba förrän hösten 2010. Men max 2 - 3 dagar i veckan och högst fem timmar i gången. Bara så att man får lite tid för sig själv och hinner göra något här hemma. Vad skulle ni föredra ? förskola eller dagmamma eller gruppfamiljedagvård? Privat eller kommunalt?

  • goshheidi

    Jucea & Linas, här i Finland finns något som heter subjektiv rätt. Det betyder alla har rätt att ha sina barn i dagvård oavsett om man är hemma eller jobbar. Men den har skapat en oerhörd debatt här, vilket är förståeligt, eftersom det finns föräldrar som utnyttjar den till max, dvs ena föräldern är hemma med syskon och det äldre barnet är i förskolan från morgon till kväll vaarje dag, år ut och år in, tillochmed påsk och julaftnar och när föräldrarna har semester osv... Vilket ju bara är så fruktansvärt enligt min åsikt.
    Men jag skulle också föredra dagmamma just på grund av det är mindre grupp, samma person osv. och sen först vid treårs åldern börja med förskola.

    Åh, pizzan och kladdkakan var alldeles ljuvlig igår. Ändrade mig i sista stund till kladdkaka och fy fabian vad jag njöt!! :)
    Idag var det igen bara en kopp kaffe till frukost :/ Fast jag har bytt det till te för jag är inte heller någon kaffe-människa.

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8