• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    Melva,
    krya på dig!!

    Lille,
    Usch trist med såna nätter! Jag känner mig ju helt menlös nu ensam hemma med Ted! Stackars ungen som inte aktiveras ett dugg mer än han akticerar sig själv. Ska gå över till grannen sen tror jag och höra om hon kan ta honom på en promenad, fast troligtvis så blir det skitväder vilken sekund som helst.. och imorse var jag så trött att jag tror att Ted har grinat utan att jag vaknade på riktigt,...

    Har dina drömmar satt igång än förresten? Jag drömmer mardrömmar om spöken som bor här i huset... De jäklas med en, och gör så att man inte kan prata. Så när man ska skrika åt dom att försvinna så är det som att man typ har tappat rösten, det kommer bara ut pip... Det är det värsta av allt, känslan av att man inte kan skrika på hjälp! Usch... Jag är sååå lättskrämd vad gäller spöken, så mycket mardrömmar handlar om just det....

  • jeng

    lille,
    HAHAHAHAHAHA!!!!!

    KaOl,
    Åhhh vad kul! Fast det kanske han inte tycker då, om han är van att få allt fokus!! Jag var ju ensambarn hos mamma, men hade 4 syskon hos pappa hihi. Fast jag fick iofs ingen fokus hemma hos mamma heller, men men... Det är ändå skönt att kunna välja lugn och ro när man känner för det, och välja full fart när man är uttråkad!

  • jeng

    vt, usch!! kolla upp det direkt! en kompis man var ute med jobbet och vandrade och de var 3 stk som fick fästingbett med borrelia, och de visste knappt att de haft fästingar ens, men det dök upp på typiska fästiungställen så att säga... det blev en rejäl dunderkur för honom och han mår inte alls bra, så nu blir jag orolig för dig!!!

  • jeng

    Så har de beslutat att man inte kommer vaccinera barn under 3 år... Jag är inte direkt sugen på att sätta en ovaccinerad unge på dagis som förr eller senare kommer dra hem en influensa som jag absolut inte bör få, eller som senare min nyfödding absolut inte bör få...

    Hur tänker ni andra som är gravida eller som vill bli?

  • jeng

    KaOl,
    Ja jag kommer ju ändå vara hemma... Eller kanske att Ph skulle behöva vara hemma en dag i veckan från jobbet för att jag behöver åka in lite till mitt jobb nu i några veckor till!! Så dagisplatsen är ju rent socialt, plus tänkt som avlastning för mig eftersom jag har jättesvårt att bära och aktivera ted nu! Så visst skulle han få det mkt roligare på dagis några förmiddagar i veckan, men samtidigt är det värt riskerna?

    Problemet här hemma är ju att Ph inte alls tar influensan på allvar (som vanligt, ni minns väl hur det var förra året i diskussionerna om vaccin ) och inbillar sig att det inte alls är farligt för gravida osv... Plus att det är han som ligger på om att ted ska börja på dagis. Så det är en jobbig sits.

    Jag ringde mamma nu för att höra om de fått ny info. Dels fick de veta i dagarna att vaccinet blir mer försenat. Dels har de nu fått mer förberedelser ang att skolor och dagis kommer att stänga. Och hon sa att även om dagisen inte stänger så krävs det en morgonpigg, glad och kärnfrisk Ted för att han troligtvis ska släppas in genom dörrarna på morgonen... Så hon tyckte inte att man skulle räkna med att man hade dagisplatsen, utan se det som en bonus om de faktiskt höll öppet och man blev insläppt!

    Hon trodde dock inte att de skulle komma att ändra riktlinerna ang att vaccinera gravida nu. Det är ju annars en stor möjlighet att de gör det, med tanke på att den anser att kvicksilvret är för högt för barn under 10 år!! Eller har de kunnat visa att kvicksilvret inte går över till bebisen i magen kanske? Nej det kan de ju inte, med tanke på att de varnar för kvicksilvret i fisk... nej. mamma trodde iaf inte att de skulle ändra riktlinjerna... Men samtidigt, vill jag riskera att ge min ofödda bebis kvicksilver, när de anser att doserna är höga för en stor 10åring???

    Suck...

    Förlåt att jag är hispig, men jag vill verkligen inte riskera att få en bebis i v 25-30 bara för att jag smittas av en idiotförkylning!

  • jeng

    Melva,
    Usch för att känna sådär! Jag har också gjort det då och då genom åren och det är verkligen hopplöst! Hoppas att du iaf fysiskt piggnar till lite snart så att du orkar med lite bättre!

    Öfsk är väl tyvärr det första som lär stänga om det blir som man befarar, med tanke på att det är frivilligaktivitet. Här har de gått ut med reservationer vad gäller sångstunderna osv (vi har ingen riktig öfsk)..

  • jeng

    Kaol,
    Skitsöt!!
    vad stora de ser ut när man får på dem vanliga kläder! Upp till ett år är det ju troits allt mer bebiskläder, plus att de såklart inte står och går, vilket ju gör att de ser mer bebisar ut också! Jag tycker det är skitcoolt att ta på ted vanliga kläder och han går omkring som aldrig förr! Lite rädd för hur liten nästa bebis kommer vara hahaha....

  • jeng

    sthlm,
    nej, man vet inte om vaccinet kan påverka fostret - sant! det man däremot vet är att ett barn som föds i v 30 inte är direkt färdigt... ska jag välja risk så tar jag hellre vaccinet, som faktiskt ännu inte visat sig vara farligt på något vis!

    lille,
    nej precis, inte tänker vi isolera oss!!! vi kommer umgås med släkt och vänner precis som vanligt, och åka och handla osv måste man ju göra. jag är redan noga med att tvätta matvaror och händerna då jag kommer hem så där blir det nog ingen skillnad. dagis och barngrupper i allmänhet vet man ju dock är stora smittokällor, så det är därför jag är skeptisk till det. är ju också skeptisk till arbetsplatsen eftersom både jag och ph jobbar på ställen där folk skiter i att de är sjuka utan går till jobbet ändå! dessutom är jag faktiskt lite orolig för spanienresan om några veckor... dels pga smittan på hotell och flyg som ju är större än normalt, men också pga en mkt större andel resistenta bakterier där nere... men det blir nog bra

  • jeng

    carina,
    ja, de beslutade det igår eller nåt sånt, och har gått ut med infon idag. att barn under 3 inte kommer vaccineras, med eventuellt undantag för de småbarn som tillhör en annan högriskgrupp, tex hjärtsjuka eller med lungproblem osv. så didos kommer inte få vaccinera sig.

  • jeng

    carina, fågelinfluensan är en helt annan grej. den var inte alls lika smittsam, däremot var den mkt farligare om man väl blev smittad. svininfluensan smittar väldigt lätt, och smitta överlever enligt senaste siffrorna i 2 dygn på tex toaletter, handtag och liknande!! sedan så hoppas de ju kunna begränsa smittspridningen ändå såklart! men det bygger ju också mycket på att alla tar det på allvar och inte går runt sjuka...

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8