• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    Vi har precis lagt vårt första bud...

  • jeng

    Carina,
    Vi ska ha det gamla huset kvar. Det vi tittar på nu är ju hemma i vår hemort, 25 mil härifrån. Så det blir mer ett fritidshus.

  • jeng

    carina,
    ja, vi kommer ju nära alla vänenr och familj som finns kvar hemikring! så det är ju därför vi längtar tillbaka! vi har ju funderat över om vi vill flytta tillbaka permanent också så vi vill prova på nu att bo mer där och se hur det känns. istället för att man säljer huset här och säger upp sig och chansar på att man trivs bättre hemma. så det blir nog bra, om vi nu får huset!

    priset är just nu 390 000 kr, så det är billigt. MEN det är en halv miljon minst i renoveringskostnader innan man kan bo i huset! pga fukt och sådär... så själva huspriset är ju inte så talande för vad det kostar!

  • jeng

    carina, nej huset är ju redan sänkt så det går ju iten att sänka det mer. alla kontrolelr är redan gjorda så man vet att det kommer kosta ca 500 000 kr för att renovera så man ens kan vara i huset. troligtvis mer för kök och badrum och sånt!!

    quinny,
    usch vad trist! eller är det kanske ett gemensamt beslut?

    vt,
    jag grinar snart ihjäl mig. huset har ökat så mkt nu så vi lär aldrig få det! FAN jag kommer gräva ner mig i en grop...

  • jeng

    Lina,
    ja vissa budgivare verkar ju vara helt korkade...

    Ja, vi har gett upp hoppet...

    Och nu fick jag sms från mamma också "Ni vet väl att barn utvecklar allergier om man bor i et hus med fukt!!"... Lixom vad tror ni att vi är dumma i huvet eller? Vi hade väl inte tänkt bo i huset utan att sanera det först.... men men hon är ju alltid negativ, var negativ när vi skulle köpa det här huset också...

  • jeng

    VT,
    ja jag skulle ha sagt åt henne att vi redan bor i ett fuktskadat hus som hade svamp i hela grunden, och som är sanerat... Ett under att vi inte redan är sjuka.... Bäst vi säljer det här huset också så. Kanske vi måste bygga ett helt nytt, för att försäkra oss om att där inte är nån fukt....

    Märks det att jag har tappat tålamodet idag?
    Och ted är skitgrinig och står och skriker och grinar hela tiden. Jag gick och stängde dörren om mig på toa förut för att få tyst!

  • jeng

    Godmorgon,
    Gud vad jobbig stämning det blev med allt prat om att förhållanden kan gå fel! Sånt vill man inta tänka på att det kan drabba en själv helst!

    Jag fick en god kebab och en timme i tystnad igår kväll när Ph kom hem iaf och det var välbehövligt. Sen kunde jag gå upp och sitta med när de lekte lite innan Ted skulle sova!

    Vi pratade hus också, kollade på mer permanenta hus hemhemma, alltså i en helt annan prisklass som bara är aktuellt om vi flyttar dit helt. Jämförde massa och pratade massa och kom fram till att än har vi nog inte helt gett upp hoppet om huset iaf även om det känns nästan hopplöst just nu!

    Idag ska vi på bröllop är det tänkt, men jag har sååååå noll lust... Ted ska ju ha barnvakt och det är ju skönt, men helst skulle jag abra tillbringa den barnfria tiden med att sova, inte umgås med massa folk jag aldrig har träffat på förut!

  • jeng

    Godmorgon,
    Är frukost med Ted och undrar när fullis-Ph har tänkt vakna idag! Jag åkte hem från bröllopsfesten vid 21, och kl 3 kom han instapplandes... jaja... Vi ska åka 10 mil idag för han ska köpa en bil... Så man kan ju hoppas att han har tänkt igenom det så att han åtminstone kan köra sen....

    Ser annars fram emot att slappa bort dagen, så det blir måndag och vi får veta vad som händer med huset! Men innan jag slappar måste jag visst byta en bajsblöja...

  • jeng

    VT,
    ja han vill ju absolut ha den där bilen så han får väl skylla sig själv. Jag slipper gärna köra till Värnamo...

  • jeng

    sthlm,
    japp det blev en bil! den är hemma nu iaf och ph är så nöjd så går och flinar... kul för honom. nu kan vi lägga ut peugeoten dessutom! gött.. hoppas nån vill köpa den så vi kan få en bil som vi får plats i....

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8