• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    Så nu sitter jag och laddar inför fackförhandlingen som jag ska ha med jobbet idag! Pratade just med min fackperson som sitter på tåget på väg ner hit! jag får positiva vibbar, samtidigt som det känns som de gör mesta möjliga på jobbet nu för att slingra sig ur. Tex så kallade de ju snabbt som attan till ett arbetsplaneringsmöte igår för att hinna med det innan förhandlingen fick jag en känsla av.

    Håll nu alla tummar att vi kommer fram till en bra och konkret lösning som gör att vi faktiskt kan sitta i samma korridor i fortsättningen!!

    Ja, jag har börjat få svårt att äta nu, det är väl den perioden i gravven! Så jag laddar med plopp och kaffe.... Hahahaha, det kan ju bli värsta speedförhandlingen!

  • jeng

    sthlm,
    allt som skrivs på fl är ju sökbart på google... så lite tyst får man nog hålla sig!

  • jeng

    förhandlingen idag gick iaf bara bra! vi hade ju rätt mycket att komma med, och de hade i princip inte ens hört sig för om ärendet med de andra inblandade... det var bara personaldamen och universitetsdirektören som var med på deras sida så att säga. iaf så vr fackmäniskan jättepositiv och de på sin sida på uni erkände ju att nånting har ju iaf gått galet, men nu ska de rota rätt i mer vad och hur osv. så de har 2 veckor på sig till ett nästa möte där vi då ska försöka komma fram till mer konkret, om vi kan komma överrens och lösa problemet, eller om det ska vidare till större förhandling/stämning.

  • jeng

    Vi tänker på er vännen!! Det får fan räcka nu för er del tycker jag! Dumma elaka värld!!

  • jeng

    vi har hittat ett hus vi vill ha!!!! gud vad jag är irriterad, för vi lär ju aldrig få det... och vi har inte fått besked ännu om kostnaderna för den renovering av grunden som är nödvändig... jaja... supersugna är vi iaf, och för en gångs skull ett hus som vi båda tycker är helt perfekt! det händer inte ofta!

    här är huset iaf, och det är ju då tänkt som extrahus som ligger hemhemma.

    www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/443372

  • jeng

    heidi,
    ja, vi som kan och gillar att renovera vill ju ha nåt som kan avskräcka andra. badrum finns det ju 3 stk i tveksamt skick i det där huset, men för oss känns det inte tungt utan mera roligt! OCH vi tänker hela tiden på att det är ju såå mycket lättare att renovera ett redan befintligt badrum än att bygga ett nytt som vi ju gjorde här! och resterande rum kan ju lite ny tapet och nya golv göra att det blir ett helt nytt hus, och öka värdet!! det enda vi inte kan göra nåt åt är ju grunden, så vi måste ju få veta hur dyrt det är att fixa. men som sagt, allt sånt där skrämmer ju andra köpare också! så vi håller tummarna. annars så får vi fortsätta leta i höst! husen i området som har sålts sista tiden har gått mellan 0.5 och 1.5 miljon! så potentialen är ju god på värdet på huset!! gaah, ja märks att jag är sugen eller hur?

    och du, precis så är det ju hos mig också. visst de har ju svårt att sparka mig utan att det blir ett fackärende av det som de kommer förlora. men de har ju sagt skitdumma elaka grejer och betett sig jättedåligt när man påpekat för dem att sådär får man faktiskt inte göra. så här säger lagen. jag räknar inte med att de ska kunna allt som lagen säger, men jag förväntar mig att de ska uppskatta att de får reda på det så att de inte gör fel! suck! men men nu gick det ju bra iaf, och jag hoppas det går bra även nästa möte vi ska ha!! ja, alltför många ger ju med sig! så därför så har man ju lite extra lust att stå på sig! det är jobbigt, skitjobbigt, för man vill ju inte jobba i en miöjö som är helt sabbad sen. så jag har det ju skönt som kan gå hem igen...

  • jeng
    luzorsus skrev 2009-08-15 12:46:12 följande:
    VT: Många kramar till er, helt otroligt vad en familj kan få få igenom!Jucea: Stor tomt, huset måste ju totalrenoveras så jag kan ju inte i nuläget säga att jag tycker det är fint
    HAHAHAHAHA!! snacka om att man tänker olika... STOOOR tomt??? vi tänkte båda två "gud vad skönt med en så liten och lättskött tomt!" hahaha...

    Och visst tycker jag att huset är snyggt, gillar 70-tal! Men nej, huvudanledningen till att vi är intresserade är ju just att vi nog ser hur fint det KAN bli, samt att det faktiskt inte är fixat, eftersom vi vill lägga pengar och tid på det själva och tjäna lite pengar!
  • jeng

    Hallon,
    Usch vilken upplevelse när något händer en nära släkting! Men vad skönt att han fick komma hem och att ni hade möjlighet att stanna kvar lite extra!

    Jag har kärat ner mig i ett hus, och lär nog inte tjata om annat nu en vecka framöver! Ett halvhemligt plus känner jag till, står mer om det på Facebook om du missat det. Och VT och Heidi ska testa imorgon om tant röd håller sig borta! Och tyvärr fick vi veta igår kväll att VTs Marcus bror fått cancerbesked, dock med goda prognoser.

  • jeng

    Hallon,
    Ja, det vi tittar efter nu är ett hus hemhemma. Så ett billigare mindre men ändå tillräckligt hus. För att ha något eget att bo i när vi åker dit. Dessutom så vill vi ta tillfället i akt när vi inte är så beroende av att åka till jobbet att känna efter om vi trivs bättre hemhemma så att vi evt ska flytta hemåt såsmåningom.
    Här är länken iaf. Det är ju stort som "extrahus" men OM vi vill flytta hem så vill vi att det ska funka att bo där medan vi letar efter det perfekta boendet. huvudsaken är ju att det inte är så dyrt.
    www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/443372

  • jeng

    lille,
    hihi ja tiden går fort! här är det redan v 22 och nedräkningen har ju börjat när man passerat halvvägs! jag har en vild bebis som ger sig tillkänna flera ggr varje dag redan nu, och det känns ju tryggt!

    jag tror som du att även om vätterkräftor skulle vara med på varningslistan, så är det ju inte förbjudet! så ofta äter man det inte, och så mycket äter man det ju inte heller! jag har fått vätterkräftor av mamma som de och vi fiskat, och de åt jag förra året utan att tveka!

    ted är fortfarande vällingbarn. han växer jättebra på det och han gillar det. så han äter i princip 4 vällingflaskor per dag, och ett mål mat. som målet mat äter han nån burkmat, ofta lasagne för det är tydligen hans favvo! i tillägg till det så smakar han av det mesta vi äter, och han får ju frukt och sådär under dagen. en annan anledning till att det är skönt med vällingen är att han inte är någon drickare! dricker i princip ingenting av det han får till maten och under dagen. så då vet vi att han får i sig den vätska han behöver också! vi har försökt att även byta ut förmiddagsvällingen mot mat eller iaf gröt, men det funkar sådär. som sagt han växer bra, så då kör vi på. vällingen är ju berikad så han får ju i sig det han behöver.

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8