• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    vt,
    tältet börjar ju bli lite litet. plus att han väcker sig själv lite när han snurrar runt i det. han ligger ju absolut allt annat än still den pojken! men den funkar bra till kortare tupplurer osv, men vi kände att när vi ska sova borta så var det dags för nåt större nu!

  • jeng

    jag sitter och ser på dawsons creek! helt otroligt är det att tänka på att lilla oskyldiga katie holmes numera är mrs tom cruise haha...

  • jeng

    sthlm,
    som pling säger så har du ju alltid rätt att gå ner till 75%!! har du sedan fp kvar att ta ut så får du ju alltid ta ut mer! gå ner till 75% enligt lag och sen ta en extra dag i veckan fp tex!

    här har vi nu avklarat teds första kalas!! det gick toppenbra och vi är glada att vi delade upp det i två kalas så man fick lite mer lagom mängd folk!!! fina presenter och riktigt skoj hade vi!

  • jeng

    Ted fyller imorgon, 3e! Och jag är KASS på att minnas födelsedagar. kan typ min egen, phs, teds och mammas... Hmm... Så om jag glömmer att gratta era bebisar så ta absolut inte illa upp!!

    Jag hade en tanke... Skulle vi inte kunna göra nån lista med första raden är våra nick,. barnets namn, födelsedag och kanske nåt mer intressant, tex nåt som hänvisar till hur förlossningen var eller nåt jag vet inte... Och sen så skulle vi kunna ha kanske 5 rader per barn där man kan skriva in vissa stora framsteg eller så. och som man sen kan uppdatera!!??

    jag har så himla dålig fantasi, men jag kan ändå försöka mig på ett exempel,så ni fattar vad jag menar..

    Jucea, Ted 080803
    Ålade, kröp, stod, gick: Aldrig, 7 mån, inte än, inte än
    Roligast under 1a året: Babysimmet, bada, bollar, ljudleksaker & katter

    ja och sen att man försöker hitta kanske 3 kategorier till.... som man vill ha med...??

    fundera på det.

  • jeng

    Godmorgon!
    Ted fattar ju inte att han fyller år idag såklart! Och inte blir det ju nåt kalas idag heller!! Men ikväll blir det iaf tårta och saft!!

    helt otroligt att det är ett år sen som ni säger, som man satt här och klockade värkar och hade sig!! Och på torsdag är det halvvägs för mig igen... Hihihi...!

  • jeng

    Lille,
    Ja, jag tycker både det går fort och sakta på nåt vis! Alltså det känns helt ooootroligt långt att det fortfarande är 5 månader kvar!! (eller det var ju det för bara nån vecka sen iaf!) Samtidigt så går det mycket snabbare från vecka till vecka så att säga, hinner inte ens räkna! Jag får gå in på niomånader ibland för att påminna mig vilken vecka det är, och då hinner man ju läsa lite också om vad som händer just nu osv!

    Klart det har gåt snabbt för dig, du hann ju gå aplångt innan du kom på att du var gravid ju!

    Har du kommit igång med nån planering ännu? Typ sovplatser sen, syskonvagn osv? Har ni kvar babysakerna eller behöver ni skaffa mycket på nytt??

  • jeng

    Heidi,
    Jag håller tummarna att ni får ett plus snart!

    Jag tänker inte mycket på förlossningen alls. Om man bortser från de hemska timmarna hemma då jag blev hemskickad igen och igen innan de äntligen tog emot mig på riktigt så gick förlossningen riktigt bra! jag var ju drogad och minns ju, men såklart var man ju avtrubbad!! Min största fasa är väl att man inte ska hinna med bedövningen, men samtidigt så slår de ju faktiskt av den när man ska krysta ändå... Lustgasen funkade jättebra för mig och bara jag får den så går det nog bra! Den 18e har jag sagt att Tage kommer, så vi får väl se hur det stämmer!!

    Jag blir hellre klippt än rikserar att spricka. Visst jag gillar verkligen inte mitt klipp, speciellt inte som jag har en hudflik där som stör nu. Alltså jag störs inte alls av klippet typ vid sex eller sådär, utan det är då jag ska raka mig som apparaten kan hugga tag i huden för att det är så ojämnt!!! *aaaaj* Nej, jag är snarare tvärtom, att jag vill be dem klippa om det är minsta lilla risk... Och troligtvis så lär det ju inte gå mycket långsammare nästa gång, så då lär det ju inte hinna töja sig. Anledningen var vad jag förstod att när jag väl var öppen, så slank Ted igenom kanalen jättelätt, för bäckenet var stort och rymligt. Sen tog det ju stopp vid öppningen, men då går det ju ändå så snabbt så då hinner det ju inte vidga sig! Jag blir ju troligtvis inte mindre den här gången!

  • jeng
    sockertopp84 skrev 2009-08-03 11:22:05 följande:
    Tittar in hos er.Har en liten son som är född 17 aug 08 o även en son född dec 06.
    Nämen HEJ!! Det var längesen!! Hoppas ni har det bra!
  • jeng

    Lille,
    Hoppas verkligen ni hittar nytt boende! Ni hyrde nu eller hur? Vill ni köpa? Eller fortsätta hyra?

    Med boende så har ju Ted fått sitt eget rum nu. Det rummet kommer ju bli delat sen, eftersom vi helt enkelt inte har mer möjligheter. Hade nog ändå velat ha barnen i delat rum så länge man känenr att det fungerar, så det känns bra!

    Bebis kommer få sova i vårt rum i början. Förhoppningsvis så har Ted lärt sig att sova i sin nya säng (kritter ikea) när bebis kommer. Men samtidigt så tvivlar jag lite på det. Han måste ju ta sig i och ur bra, och ska gärna dessutom ha börjat sova lite mer still. I värsta fall så tror jag att bebis får sova i resesängen den första tiden om det behövs. För jag tror inte att det kommer diffa på lång tid! Precis i början sover väl bebis hos mig i sängen precis som Ted också!

    Vi har ju inte gjort oss av med nånting, förutom att en del fläckiga kläder har kastats!

    Syskonvagn har jag ju kollat på och har def hittat den jag vill ha, även om jag behöver provköra först. Mountain buggy terrain (UJ variant) Den ska vara smidig, snygg, lätt att fälla och lätt att köra med både i stan och i terräng! Plus att den verkar bra och smidig även som "sulky" senare! Jag ÄLSKAR ju vår resevagn, så jag vill gärna hita nåt som är så likt den som möjligt.... Jag har börjat HATA vår emmaljunga mer och mer ju mer vi använder sittdelen. Den är ju fan helt otymplig, gjord för en 4åring känns det som! Inga möjligheter att spänna selen på ett vettigt vis osv... Nej, Det finns en rätt så stor risk att jag säljer den. Ev använder vi den som liggvagn, för den delen älskade jag då vi hade, speciellt på vintermånaderna! Men jag tvivlar på att jag kommer använda sittdelen igen.... Jag vill iaf köpa begagnat också, hittade ju en MB till kanonpris, men ph tyckte det var tidigt eller rättare sagt att "vi behöver ingen syskonvagn för ted kommer kunna gå!" hmmmmm... Så det blev inget med det. Nu har han ju lova tatt vi köper en ny om vi inte hittar nån begagnad sen... men jag lär inte få börja kolla förrän typ i oktober eller nåt hahahaha. Jaja det löser sig ju alltid!

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8