• jeng

    Augustibebisar 2008, del 8

    luzor,
    nu är ju det här himla sent. men din make kan ju vabba för det barnet som du inte är FL med. ni kan ju också säga att det är DU som blivit sjuk, och så kan makenvabba... man får ju ta i lite ibland för att faktiskt kunna lösa en situation bland alla de regler som finns...

  • jeng

    Mareld, inte kommer ni skada er lilla gummaförlivet bara för att ni jobbar! Jag tycker ni verkar klara det kanonbra,men jag förstår ju såklart!! Tror den största faran är i förhållandet mellan dig och D då det får ligga på is så länge! Så det är nog viktigt att man pratar om det. Kanondulktig är du och hade jag fått ett så bra jobberbjudande så hade jag gjort samma sak!

  • jeng

    Mareld,
    Du vet ju säkert redan detta, men du kan ju enligt lag gå ner till 75%, eller mer om du tar ut fp... Så oavsett vad ditt jobb gillar det så kan de inte säga nåt... Sen så förstår jag att det kanske inte är så skoj för dig heller lixom...

  • jeng

    Mareld,
    Jag skulle skriva det igår.Ph har ju jobbat i Oslo och har kollegor där som fått barn. De frågade redan när Ted föddes när han skulle börja på dagis osv, för där börjar ju barn på passningsverksamhet typ så tidigt som 4 månader kanske, helt beroende på föräldrarnasbehov. Man har en helt annan attityd till att det är OK för föräldrarna att lämna bort barnet på passning för att man återgår till jobbet. Såklart är det också ok att man är hemma om man vill, men vad jag minns så är inte förmånerna desamma...

    Jag vill inte personligen sätta ted på dagis (sorry allihopa, jag VET ju att det är förskola, men ...) just för att jag har möjligheten att vara kvar hemma. i ettårsåldern känns dagis som det blir en barnpassning helt enkelt, ja en förvaring lixom. bara det att man inte har en barnvakt till sitt barn, utan många barn delar påsamma barnvakt. klart att han kommer lära sig en del också,men jag ser ju den riktiga nyttanförst senare. däremot, om jag var tvungen eller som sagt hade ettvalang jobb så som du fick, då hade det lixom inte kännts konstigt på samma vis. men varför sätta honom där närjag nu kan vara hemma ett år till på honom med i princip full lön? speciellt när mitt jobb suger och behöver tid på sig att reda ut siginnan jag tar ställning till om jag vill tillbaka dit eller inte! hihihi

  • jeng

    Mareld,
    Vi har ju nyss varit 3 dagar i kalmar,och varit ute heladagarna...jag har svällt upp 2 kilo! skitskoj... så från och med nu blir det lite försiktigare med värmen!! hoppas att lite vatten kan försvinna igen i höst iaf, så man slipper gå med det hela tiden. ja för det lärväl bli mer antar jag!

    annars mår jag bara bra. vissa dagar kan jag knappt röra på mig förnågot fogrelaterat,men jag har fått hjälp av sjukgymnaster nu 2 olika,så deflesta dagarna har jag inte ont alls!! (eller ja, ont harjag nog,men inte i jämförelse lixom)

    med jobbet har inget hänt.ellerjo,facket och DO harnu fått anmälningar som jag väntar på att se vad det blir av. jag har ju semester nu 4 v till. jobbar 4v i aug och sedan 4 v semester till. om allt går somdet ska med nya bebben så lär jag inte gå tillbaka till jobbet eftyer det förutomkanske för attlämna över osv. sedan väntarchefsbyten i alla nivåer förmin del i höst, så först då kan man väl se om det finns någon ny som man kan prata med om situationen. sannolikt så gårjag aldrig tillbaka dit igen efter föräldraledigheten är slut.

  • jeng

    Mareld,
    har inte sett en enda liknande tjänst nånstans. så det suger faktiskt! inte så sugen på att jobba på nån annan avdelning på uni heller riktigt men det kanske ändrar sig tills det är aktuellt. eventuellt så flyttar vi ju istället sen när det är aktuellt. beror ju på hur ph trivs med sitt jobb då också.just nu stortrivs han, annars hade vi nog funderat på flytt redan nu faktiskt.

  • jeng

    buhuuu... grinar över att jag inte harnån enda tillstymmelse till social backup här i denna ödestad... hurskoj kommer detbli med två små hemma? :P

    nyss hemkommen från stan där jag och ted fikade och köpte en hel kasse med olika självhjälpsböcker på olika teman. nu ska jag läsa och se om jag kan känna igen mig själv i nåt. plus att jag gillar att läsa den typen av böcker oavsett om det är nåt som kanske kan hjälpa mig själv, haha. ska man bara hitta tid till läsningen också..

  • jeng

    Melva,
    ni som har lite "bekymmer" hemma i relationen,har du/ni tagit er igenom några "självhjälpsböcker" om relationer/kommunikation osv? tänkte om du isåfall hade någon att rekommendera. annars kanske jag kan rekommendera en till er sen haha.köpte 4 stycken idag. redan riktigt förtjust i en som heter 7 gyllene regler av john gottman. såmycket av det han skriver om stämmer in lixom..

  • jeng

    lille, vad skönt att ni har en sån bra syskonrelationhemma. du får skriva tips till oss andra, elleren bok kanske

  • jeng

    Carina,
    Jag håller med dig. Jag tror inte att man kan läsa en bok och det pånåtvis skulle göra misshandel bättre... tyvärr tror jag inte heller att familjerådgivning funkar för att rädda en relation med misshandel i. det kommer alltid finnas kvardär,tror jag!

    däremot när man har problem som texjag och melva har, att maken "glömmer bort" att höra av sig när de inte kommer hem som planerat, eller att man inte får uppskattning för det jobbet man gör hemma som föräldraledig för maken tror att man är just LEDIG. eller kanske att det blivit förmycket vardag i förhållandet. då tror jag att man kan få jättemycket bra tips från böcker. om hur man kommunicerar, hur man "grälar" på ett bättre vis, hur man kompromissar osv. klart att inget blir bättre för att man läser en bok, om man inte sedan följer tipsen man får. men detsamma gäller ju hos en familjerådgivare, det hjälper ju inte att gå dit, man måste ju lyssna också.

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8