• Minmin

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Ojojoj, och hej! Insåg att det var foreverandever sen jag var in här. Hade inte ens nya tråden i favoriter!!! *Chockad*

    Såg att ni pratade om OL och att sömmarna syns när man delar på dem. Jag försökte mig på något vetenskapligare approach på inställningarna än jag tidigare haft och sydde på provlapp, antecknade inställningarna och ändrade lite och sydde igen..

    MEN det visar sig att det är exakt som jag trodde. Min maskin går enbart på humör. Om någon inställning inte är bra, då tar jag och vrider lite fram och tillbaka på rattarna och så .k.a.n. det kanske ordna till sig då. *suck*

    Och jag som hoppas få råd med en ny maskin i år.. Jag vill inte serva upp den här åt den som köper den här av mig i andra hand.

    Hur är det med er alla här då, särskilt ni som inte bloggat på ett tag?!

  • Minmin

    NU vet jag lite varför jag slutade vara här hela tiden. Man blir sååå översållad med idéer och intryck och det är underbart, men tiden upplevs som helt otillräcklig helt plötsligt!!

    Nu har jag tänkt försöka mig sy ett vuxenplagg för första gången. Jag har beställt en mönster från S&S och tänkte höra om någon av er har förslag på tygsort som kan passa. Jag ska nämligen beställa igen från s&s, och om jag inte hittar något lämpligt tyg som kan ersätta det som visas, så tänkte jag fega ur och köpa ett likadant som finns i deras katalog på modellen.. sidan 33 i höst/vinter-08-katalogen. Tyget heter Piquestickat. Så, vad jag undrar är om ni tror att det är utbytbart mot ett vanligt, lite tjockare bomullstyg? (och, nee, jag hade nog tänkt skippa de svarta lackbanden i hals och ärmringning..)

    Vad gäller OL-tråd så brukar jag kunna köra bara vänsta nålens tråd i "rätt" färg när sömmen inte kommer att synas, jag syr ju mest väskor, och där blir sömmarna dolda. Och då använder jag helt enkelt vanlig sytråd. Inte så ofta jag behöver andra färger än svart, så jag kan inte shoppa upp ett helt färglager av fullständiga uppsättningar OL-tråd när jag väl syr något annat.

  • Minmin

    Helloj!

    Är det någon som råkar känna till om det finns axelremsband gjorda i bomull istället för nylon. Sådana man kan använda till väskor..vet inte ens riktigt vad man ska kalla dem för.. ???

  • Minmin

    Mimmi 71 skrev 2009-01-30 11:58:02 följande:


    Minmin skrev 2009-01-30 11:51:56 följande:
    Ripsband - är inte detta i bomull? Ah, jag vet inte riktigt, skall väl egentligen inte uttala mig
    Är inte ripsband både smalare och tunnare? Remmarna i tyg jag vill ha ser ju ut likadana ut som de i nylon, liksom vävda.. ansträngande att sitta och sy, och mycket tyg går det! =)

    Gewjyn, tack för det tipset iaf! En bandfabrik =) Hade jag till exempel inte en aning om!
  • Minmin

    lilllinda skrev 2009-01-30 12:39:50 följande:


    Halvt ot (det är iaf om kläder) me&i släpper sin nya kollektion idag, ska bli kul att se alla nya färger o mönster de har. Högt tryck på hemsidan nu så det tar en stund att komma någonstans där...
    Ha! Man önskar att man varit deras ägare tänker jag!
  • Minmin

    Ha, så lustigt..tänkte just beklaga den dåliga fleecen som jag just sytt en liten filt av. Blir så arg i efterhand att jag köpte den. Måste säga att ikeas filtar har varit mycket bättre än den här.

    Hade någon hittat toppenbra fleece någonstans? Misstänker ju att Ohlsons fleece inte heller är sådär värst bra. Och finns det något äckligare än dålig fleece??? Gläää!

  • Minmin

    yrväder skrev 2009-01-31 16:02:40 följande:


    Familjetrollet skrev 2009-01-31 15:20:39 följande:
    www.mg-tyger.se/shop/ dom är billigare på mg
    ÅH! Här har vi det ju! Amanns färgkarta! Som jag tänkt att man skulle haft en sådan.

    Finns det någon vänlig själ som ändå tänker beställa från MG som kan tänka sig skicka vidare en sådan till mig? Tyckte 49 blev lite dyrt...måste vara billigare att bara posta iväg, eller hur?
  • Minmin

    Englas mamma, Stoff och stil har mönster på väskor, kolla där!

    Och jag ska söka bättre först innan jag pratar. Man kunde köpa färgkartan utan frakten från MG.. Sorry!

  • Minmin

    yrväder skrev 2009-01-31 16:11:47 följande:


    Minmin skrev 2009-01-31 16:08:52 följande:
    man får en på köpet om man beställer från dom. jag fick min leverans igår.
    Ja, och jag har verkligen INTE behov av fler saker. Tittar inte ens under rea-fliken!!!
  • Minmin

    englasmamma skrev 2009-01-31 16:19:33 följande:


    Fanns inte vad jag var ute efter tyvär...
    Du kan säkert göra mönster själv! Har du en bild på en väska som du tänker dig den?
  • Minmin

    Pormoicheia skrev 2009-02-20 09:34:52 följande:


    Ingen?
    Jo, jag har. Har precis läst några sidor bakåt. Jag har strukit ihop plast.
  • Minmin

    Det går nog fint att göra haklapp av, men jag fick aldrig riktigt till lystern i plasten. Tyckte den blev ganska matt. ska se om jag hinner ta ett par bilder i helgen på hur det blev, har ju lite datorkrångel med att lägga in bilder för närvarande... (suck)

  • Minmin

    Pormoicheia skrev 2009-02-20 09:47:31 följande:


    hur har det funkat att sy i? Och hur pass "mjukt" har det blivit? Jag hade velat sy som ett förkläde med ärmar åt dottern nu när det är dags för henne att börja äta mat, men det måste ju samtidigt var följsamt och mjukt att ha på sig. Blir det för stelt så får jag satsa på vanliga haklappar istället helt enkelt.
    Nja, det är nog enklare att använda vaxduk eller pvc-coatad duk, plasten, om den ska gå att röra sig i, blir ju fortfarande lite för skör. Jag har också en haklapp med ärm i bloggen i ett tidigt inlägg. Den var fantastiskt bra och han har just vuxit ur den.
  • Minmin

    Helloj!

    Jag funderar på bandkantning. Vad för olika sorts hjälpmedel finns till sådant? Finns det till både trikåkantband och till bomullsband? Bredder?

    Jag måste ju förnya min maskinpark, och just kantbandning skulle jag vilja gick fortare och smidigare...

  • Minmin
    Jalapeno skrev 2009-03-08 11:53:35 följande:
    till trikå känner jag bara till CP, som mimmi skriver om (som jag är sugen på men inte riktigt kan rättfärdiga för att jag syr för lite.) till vävt tyg kan jag rekommendera adjustable biasbinder iallafall till husqvarna. JAg köpte min efter råd i sytråden, jag tror det var kaja. skitbra!
    Ah, man måste ha olika alltså, jag misstänkte något ditåt. Synd. Men den som du har är till den vanliga maskinen?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)