• EnsamPappaEtuna

    Hur känns det att vara död?

    Min egen filosofi är:

    "När du är död känner du dig likadan som du gjorde innan du blev till."

    För om vi kan acceptera att vi inte existerade innan vi blev till, varför har vi så svårt att acceptera att det också finns en slutpunkt för vår existens?

  • Svar på tråden Hur känns det att vara död?
  • sandyrosa

    iubirea adevãratã skrev 2008-11-24 01:51:26 följande:


    det vore ju enklare att tro på att man slutar existera, då har man inte nån krav på sig att leva bra för att få del av Guds nya värld
    Du är alltså en god människa eftersom du hoppas på en belöning efter döden? Vad händer om du förlorar tron på Gud, frågar man sig då?
  • sandyrosa

    humle82 skrev 2008-11-24 02:31:39 följande:


    hur vet du att man inte levt innan man föddes?
    Det vet man inte. Men det finns inga goda skäl att tro det.
  • mandorle

    Det enda jag vet är att det finns mer..där har jag haft mer en tillräckligt med bevis för,själv upplevt,sett och hört,så alla andra får tro vad dom vill men för mig är det inte en tro utan en venskap,för jag har fått bevis och det är det enda som räknas.

  • rasajj
    sandyrosa skrev 2008-11-24 14:44:54 följande:
    rasajj skrev 2008-11-24 00:37:07 följande:
    Begriper du inte att man inte kan bevisa icke-existens med vetenskapliga metoder? När ska ni troende lära er detta? Det är den som påstår att en odödlig själ existerar som har bevisbördan. Det är alldeles självklart. Förstår du vad begreppet hjärndöd innebär? Vid en hjärninfarkt upphör hjärnans samtliga funktioner och då kan man inte tänka, känna eller uppleva någonting. Varför är det föresten just medvetandet som överlever döden? Lika troligt att valfri extremitet antar andlig skepnad, kanske våra lilltår eller vänsterarmar?
    Begriper inte jag?? Det var ju du som pastod att "man" VET att inget medvetande existerar efter att blodcirkulationen upphor. Inte jag som pastod nagot sadant.

    Ja, jag vet vad hjarndod ar, men det har ju bara med kroppens funktioner att gora anda. Det bevisar varken det ena eller det andra, att hjarnan inte langre fungerar enligt vara matbara kriteria.

    Jag tror inte heller att det ar "bara" medvetandet som lever vidare. Jag tror pa en andlig kropp, som har alla delar som var fysiska kropp har, men annorlunda materia.

    Du ar naturligtvis fri att tro precis vad du vill. Sjalv har jag, precis som manga andra, upplevt saker som gor att jag ar 100%igt overtygad om liv bade fore och efter min vistelse har pa jorden.

    Jag behover inte bevisa det mer an du anser dig behova bevisa att man inte KAN bevisa existens efter kroppens dod. Franvaro av bevis ar inte bevis for min del.
  • Escher

    Eftersom din hjärna upphört fungera känner du troligen ingenting. Skippa "troligen", i fysiologisk mening känner du ingenting.

  • sandyrosa
    rasajj skrev 2008-11-24 22:34:02 följande:
    Begriper inte jag?? Det var ju du som pastod att "man" VET att inget medvetande existerar efter att blodcirkulationen upphor.
    Jag vågar påstå att man VET att en hjärndöd individ inte är vid medvetande, ja.
  • sandyrosa
    rasajj skrev 2008-11-24 22:34:02 följande:
    Franvaro av bevis ar inte bevis for min del.
    OCH DU ÄR ALLTSÅ TROENDE?!
    Detta uttalande kan man begråta en hel livstid. Eller skratta åt tills käkmusklerna förtvinar. Ska fundera på vilket jag väljer...
  • Moderaten

    Jag tror..

    Det känns ingenting, hur kände du dig innan du föddes?

    Sen väcks man upp efter harmageddon, det tog en jävla tid men för en döing så kändes det som direkt efter döden.

    Sen satsar jag på en provanställning hos gud på 1000 år, japp så är det.. jajemän. Sen blir det raka spåret upp i himlen, hoppas det är god mat där.

  • rasajj
    sandyrosa skrev 2008-11-25 00:58:37 följande:
    rasajj skrev 2008-11-24 22:34:02 följande:
    Jag vågar påstå att man VET att en hjärndöd individ inte är vid medvetande, ja.
    Na, kroppen ar inte vid medvetande. Sa langt haller jag ju med. kroppen ar dod. Den ar oviktig i sammanhanget. Att den inte fungerar langre ar uppenbart, da den ar dod.

    Nu pratar jag inte om kroppen, utan ditt "jag".
  • rasajj
    sandyrosa skrev 2008-11-25 01:00:49 följande:
    rasajj skrev 2008-11-24 22:34:02 följande:
    OCH DU ÄR ALLTSÅ TROENDE?!Detta uttalande kan man begråta en hel livstid. Eller skratta åt tills käkmusklerna förtvinar. Ska fundera på vilket jag väljer...
    Jag har aldrig fornekat att jag ar troende. Daremot sa pastar du att du innehar nagon slags universell sanning som jag och andra troende bara ar for dumma for att forsta och begripa.

    Skratta pa du.. vi far val se vem som skrattar sist.. Eller, nej. for har du ratt sa existerar vi inte.. Men har jag ratt... Ja, da far vi se vem som star dar med ett forvanat ansikte..
Svar på tråden Hur känns det att vara död?