Vi som gör egen barnmat - recept
ungefär hur mycket makaroner tog du, Plutten forever? Okokta...
ungefär hur mycket makaroner tog du, Plutten forever? Okokta...
Jag tycker att jasminris är lättare, minna! "Vanligt" ris vill gärna förbli omixat...
Igår kokade jag kycklingfilé, sockerärtor och broccoli med fryst örtblandning. Mixade det med couscous, det gick åt mycket kokspad. Matfett tillsätter jag vid servering.
En grön o fin maträtt!
Vilken ålder, sagogryn?
Jag delar i ganska tunna skivor och kokar tills den är genomkokt, d v s tar upp en av de tjockare bitarna och kollar så den är vit rakt igenom. Det tar inte särskilt många minuter!
Kyckling- och grönsakspuré (3 stora barnmatsburkar)
3 kycklinginnerfiléer
2 potatisar
1 ganska stor morot
1/2 stor tomat eller 1 liten
1 schalottenlök
timjan, basilika, svartpepparkorn
skala och skär potatisen i små bitar, lagom stora för att pressa.
koka med lite timjan och 2 pepparkorn.
Skiva kycklingen och koka med timjan, basilika och 3 svartpepparkorn i en tekula. När kycklingen är klar, ta upp den och lägg i skivad morot, tomat skuren i fjärdedelar och skivad lök. Efter ett par minuter, ta upp tomaten och dra av skalet. Lägg tillbaks igen. När moroten är mjuk, lägg i kycklingen igen och koka ihop. Mixa allt utom potatis med kokspadet. Pressa potatisen (ta bort pepparkornen först), och blanda allt. Servera med matfett.
Uppskattades av min 7-månaders, kan ges mycket tidigare än så!
-
Gjorde en vegetarisk rätt som blev väldigt god!
Ca 2 stora barnmatsburkar:
en stor morot i slantar
ca 1 dl tomatkross
4 ganska små broccolibuketter
lite vatten så att det blir lagom att koka i
frysta örtkryddor
lite svartpeppar o chilipeppar
2 msk creme fraiche
kokt jasminris, 2 slevar
Koka ihop grönsakerna länge med kryddorna, jag kokade nog i 1 timma. Mixa med kokspad, creme fraiche och ris.