• Ida 84

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    God morgon alla!
    Hur går det för er med pluggandet? Själv tog jag en välbehövlig sovmorgon..
    Går fortfarande och funderar på kompletteringen till mitt arbete, men det går trögt... Det är för fint väder här för att kunna tänka på skolan nu...

    Delifi2: Jag tycker att de filmerna är jättebra. Men det klart.. Att skriva analyser om de två tunga filmerna kan jag förstå inte lockar så mycket. Vad är det ni skall skriva om ang filmerna?

    jajja: När vi skrev våra vårdplaneringar som övningar fick vi en jättetorftig fallbeskrivning där man kunde hitta på hur mycket som helst själv. Ganska smidigt..

    Peand: Inte fel att bli inringd sådär ibland och få lite extrapengar. Det var längesen de ringde mig nu..Gråter Iofs ringde de förra veckan och frågade om jag ville jobba natt i juni, men jag tackade nej då jag inte vill jobba midsommarhelgen... och absolut inte natt då..

    Zandra84: Ja det var ju typiskt, men bättre sent än aldrig.. Jag har lovat att stanna kvar här även om jag är färdig om 7 veckor...
    Själv har jag precis läst utvecklingsstörning och andra funktionshinder och är ledig fram till måndag då sista kursen drar igång. då skall jag läsa Demens.


  • Ida 84

    Åh va coolt, för en gångs skull är nästan alla online samtidigt..

    Zandra84: glömde ju fråga vad du tänkt göra efter när du är färdig? Har du jobb eller skall du söka för fullt? Inom viket område vill du jobba? Och lycka till med de sista uppgifterna!


  • Ida 84
    Fröken NollÅtta: Jag har alltid läst en kurs åt gången. Nästan iaf. Första terminen hade vi även datalektion och psykologi lektion 1 dag/veckan eftersom vi läste det tillsammans med andra. Sedan läste vi även Medicinsk grundkurs och omvårdnad samtidigt eftersom de går ihop väldigt mycket. Så skulle vi till exempel skriva ett arbete om diabetes så skrev vi om vad det är och vilken omvårdnad som krävs samtidigt för att slippa skriva två arbeten om det...
  • Ida 84
    Peand: Ja, så länge jobbet inte går ut över skolan så tycker jag det är skönt att jobba lite ibland med. Och inte bara för pengarna utan även få träffa lite folk och få lite nytta av allt man lärt sig..
    Det är duktigt jobbat om du klarar läsa in så många poäng under bara två terminer.
    Själv har jag ju funderingar på att läsa upp två kurser senare med. Sjukvård och psykiatri till att börja med. Men först vill jag få jobba lite, men man vet ju aldrig vad som händer till hösten.
  • Ida 84
    Peand: Haha, ja ibland vill man att allt skall komma i första hand.. Synd att man inte kan klona sig... Ja det finns ju fördelar och nackdelar med båda. Får du jobb får du ju mer pengar och mer fritid, men väljer du att fortsätta plugga får du ju en bredare utbildning och större chans till jobb sedan när du är färdig.
    Kan lova att det känns skrämmande att snart vara färdig... Just nu fattar jag inte riktigt vad det är jag gett mig in på. Fattar inte att jag snart skall vara färdigutbildad och klara av att hjälpa andra människor... Men jag tröstar mig med att jag inte tror att man någonsin kommer bli färdigutbildad utan hela tiden kommer lära sig nya saker både om man väljer att läsa vidare eller jobba. Då känns det lite bättre..

    delifi2: Okej, jag skulle försöka dela upp det. Först tex hur jag tror att de tänkte och varför de reagerade som de gjorde. Och sen även skriva hur jag reagerade när jag såg filmen, hur jag skulle reagera om jag hamnade i den situationen och hur jag skulle lösa det. Min lärare lägger mycket tyngd på egna reflektioner och så, och det är ju ibland lättare att skriva om än att analysera filmen..

    Fröken NollÅtta: Den här sidan kanske kan hjälpa dig? netdoktor.passagen.se/default.ns
    Skall du skriva som en fallbeskrivning och sen vård och omvårdnad eller vad går uppgiften ut på?
  • Ida 84
    Peand: Haha, ja det hade säkert varit populärt..

    delifi2: Jag tror nog att du kommer klara det bra, ta en sak åt gången bara så löser det sig!
  • Ida 84
    Fröken NollÅtta: hur gick det med hjärtsvikten?

    Zandra84: Ja då är det nog säkrast att du stannar hemma och tar det lugnt och njuter av graviditeten. Jobba kommer man ju ändå göra massvis i framtiden..
    Kursen är valbar här.. Vi får välja 2 av 4 och då fanns den och demens som jag valt. Sedan finns psykiatri och sjukvård också, som jag funderar på att läsa upp vid senare tillfällen
  • Ida 84
    Fröken NollÅtta: Okej! Huvudsaken är ju att du vet vad som händer med kroppen och hur man kan behandla det. Själva patientfallet bör de ju inte lägga så mycket tyngd på. Speciellt inte om det är en komplettering..

    Peand: Du får göra som jag gjorde när jag jobbade då det gick magsjuka på jobbet. HA en pumpflaska med handsprit under armen och sprita hela tiden. Men är det bara personalen så är det ju inte säkert att smittan finns på arbetsplatsen. Hoppas inte ni blir sjuka!
    Det verkar som att vissa är mer mottagliga mot det där med. Jag har bara haft den en gång. Aldrig när jag gick i skolan och halva klasser var borta samtidigt osv..
  • Ida 84
    Zandra84: Ja det är ju det. Och det kan ju vara bra med en lite bredare utbildning också sennär man skall ut och söka jobb.
  • Ida 84

    Peand: När vi pratat om det i skolan så säger läraren att det är okej att hälsa om vårdtagaren vill det. Men om din mormor sen frågar typ vart du träffade personen så får du inte berätta det om hon/han inte sagt att det är okej.. Så det kan bli lite knivigt ibland...


Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III