• annca

    Hur kokar man ris????

    Oj. Ris är ju det allra enklaste att laga!
    (Fast å andra sidan avskyr jag Uncle Bens-ris odyl. Tycker det smakar hemskt och har en riktigt obehaglig konstistens...)

    Jag köper basmati eller jasminris: och viktigaste av allt - blötlägger riset ca 1 timme före tillagning och sköljer det ordentligt, tills sköljvattnet är så gott som klart.

    Så har jag i vatten tills det täcker med ca 1 cm, saltar och låter koka upp. När det kokt upp drar jag ner värmen så att det bara småkokar och sätter timern på 15 min. Viktigt att inte röra i riset.
    När 15 min gått tar jag av från plattan, lindar in locket i en handduk och låter stå ca 10 min med handuksinlindade locket på på en träskärbräda.


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • annca

    Vill jag " get fancy" häller jag i olja så det täcker bottnen av kastrullen, och fräser riset i detta tills alla gryn är vita och ogenomskinliga. Då slår jag på vatten och låter koka upp och gör så likadant som ovan.


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
Svar på tråden Hur kokar man ris????