• Anonym (Ts)

    Vem får barnpensionen, och får man tillbaks på skatten av den?

    Min väninna har 2 barn, 10 och 11 år som får tillbaks 6000 vardera på sin deklaration i år.

    Men hon vet inte varför de får tillbaks pengarna. En tanke är att barnpensionen de får efter sin pappa har blivit felaktigt beskattas, att de fått för lite, men barnpensionen betalas ut till hennes konto, borde inte det rättas till på hennes deklaration då?

    Barnen har även 700.000 låsta med överförmyndare, kan det vara någon ränta därifrån som gör att det blivit så barnen får tillbaks på skatten? 

    De har lite ont om pengar så Hon vill ta de pengarna barnen får tillbaks på skatten och köpa lite coola kläder till dem, är det okej? Hon vill inte göra något olagligt...

  • Svar på tråden Vem får barnpensionen, och får man tillbaks på skatten av den?
  • Anonym (M)

    Barnpension går till barnens försörjning (istället för pappans del av försörjningen) så den skatt de får tillbaka ska gå till dem.

    Om hon kan kläder för pengarna beroe på vart pengarna kommer in. Kommer det in på överförmyndar kontot så måste ta kontant med de för att då ta ut pengar. 

    Och nej, även hon får in barnpensionen på sitt konto så är det fortfarande barnens pengar och de som betala skatt. Ja, man betalar skatt på barnpension 

  • Tow2Mater

    Ar det barnpension ska de ju användas for mat, kläder, hyra, leksaker, etc - allt vad pappan normalt skulle vara med och betala for.

  • Anonym (Emma)

    Låter som ränta på något konto, fick nåt liknande för ena barnet idag fast betydligt mindre summa. 

    I nuläget får man ju ränta på sparkontona. Det kan hända att de går direkt in på ett sådant konto. Be henne ringa SKV om hon är osäker alt överförmyndaren. 

  • Anonym (Pälle)

    Enklast är väl att läsa respektive deklaration? Där finns till 100% svaret eftersom beräkningen bygger på uppgifter (kontrolluppgifter) som respektive utbetalare har skickat in till Skatteverket.
    Ta kontakt med SKV nästa vecka så får frågan sin förklaring. 

  • mammatill6

    Det är från det spärrade kontot garanterat. Samma för min son men det rörde sig om några hundralappar. Det blir ränta på pengarna och vinster då de placeras i fonder som beskattas och betalas tillbaka,

Svar på tråden Vem får barnpensionen, och får man tillbaks på skatten av den?