• Maja2003

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hamas-attack-mot-israel

    14:16.

    "Samtidigt gratulerar vi er vars nära och kära förärats med martyrskap, säger Hassan Nasrallah och syftar på de civila som dött, enligt kanalen."

    Vilka friska människor gratulerar folk vars anhöriga dött?

    Det är så här islamism fungerar. Ju fler palestinier som dör, desto bättre för Hamas och Hizbollah. Det är av denna anledning Hamas placerar sig själva i de mest tättbefolkade områdena i Gaza, så att om Israel slår till mot dem kommer de döda massa civila samtidigt. Så kan Hamas går ut till världspressen och säga "Israel dödar våra barn".

    Sluta säg att Israel mördar. De måste slå tillbaka mot Hamas, och det är omöjligt att göra det utan att massa civila dör, pga hur Hamas och andra islamister är funtade.

  • Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta
  • Anonym (Fader)

    Ja, vi ser att vårt yttrandefrihet hotas av både främmande makter och av våra politiker som stödjer krigsbrott i tex Gaza. Några av våra politiker tar steget mot en fascistiskt utveckling i vårt samhälle. Vårt yttrandefrihet är hotat.


    Med Mats Persson (L) som utbildningsminister är det sällan en tråkig stund.


    I en debattartikel i Aftonbladet menar han att Gazaprotesterna på de svenska universiteten gått för långt, de är odemokratiska. Han skriver att man ?ska använda sin yttrandefrihet? men inte ?passera den gräns där man tystar andra?.

    Samtidigt som Persson gormar om att studenterna använder sig av antidemokratiska metoder när de vänder sig mot ett pågående folkmord i Gaza, hävdar forskare raka motsatsen.

    I en debattartikel i Sydsvenskan från april skrev 50 forskare vid Lunds universitet att de som avfärdar studentprotester som ?odemokratiska, ociviliserade och destruktiva? i själva verket är de som tar ett steg mot en fascistisk utveckling i samhället.

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2024-05-30 17:11:22 följande:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/KMyAJ5/presstraff-med-regeringen-och-sapo-om-sakerhetslaget

    Varför är jag inte förvånad..... 


    Vårt yttrandefrihet är under attack. Vår regering stödjer Israel och all kritik mot Israel tystas ner. Demonstranter vill att oskyldiga människor inte mördas. På vilket sätt är det hotfullt? 

    "
    I en debattartikel i Sydsvenskan från april skrev 50 forskare vid Lunds universitet att de som avfärdar studentprotester som ?odemokratiska, ociviliserade och destruktiva? i själva verket är de som tar ett steg mot en fascistisk utveckling i samhället."

    Källa: Aftonbladet 
  • AndreaBD
    Anonym (fi) skrev 2024-05-30 16:47:13 följande:
    Jag är helt övertygad om att man kan socialiseras in i vad som helst, oavsett ålder.

    Att folk som söker gemenskap och hamnar i grupper som väljer att tro på Hamas istället för Israel själva får den inställningen, det känns rätt självklart.

    Jag har en mer eller mindre direkt-kanal in i de kretsarna ...
    .

    Men VARFÖR, i ett utbildat väst, är det ens någon som BÖRJAR tro på Hamas istället för Israel och startar den gruppen?

    Vad är det som hackar när man sitter framför Tv-nyheterna och tänker: ja, det låter rimligt att demokratin Israel medvetet bombar barn i ett tält för att döda barnen men det låter orimligt att explosionen skulle bero på ammunition och bränsle som terrorgruppen Hamas har gömt bland de civila i samma tältläger.
    Där pratar vi om två olika saker. Jag var inne på att KUNNA föra sig bland folk, att kunna bete sig så att man inte sticker ut som otrevlig eller konstig direkt. 

    Att ändra sina mål i liv, även att plötsligt gå helt in i något extremististiskt, det kan folk göra i vilken ålder som helst. 

    Varför? Antagligen pga antisemitiska myter som har spridits i hundratals eller tusentals år.  Tyvärr så har ju den palestinska sidan också lagt mer tid och energi på att sprida såna myter än att jobba mot att bygga upp ett bra liv. Som bidragsberoende som inte har mycket att leva för är de också lättare att rekruitera till såna organisationer som Hamas. 

    Är det många som inte tror på det här med ammunition som exploderade? Har personligen inte upplevt det. Men så gott som alla i min omgivning har ju en vettig inställning. 
  • Anonym (Sokrates)
    Visste ni att Israel är unikt i sin systematiska lagföring av barn så unga som 12 år enligt militär lag. Denna praxis tillämpas uteslutande på palestinska barn på den ockuperade Västbanken.

    Minimiålder för straffrättsligt ansvar: Enligt militär lag är minimiåldern för straffrättsligt ansvar 12 år gammal. Det innebär att barn som är 12 år och uppåt och är palestinskt kan åtalas och häktas för brott.

    Israel är det enda landet i världen som systematiskt lagför barn i militärdomstolar och det är endast palestinska barn som lagförs av militärdomstolar. De judiska barnen däremot  lagförs av civil domstol. Årligen fängslas uppskattningsvis 500-700 palestinska barn, många så unga som 12 år och oftast hålls kvar utan något åtal.

    Olika rapporter och organisationer, inklusive UNICEF och Defense for Children International, har dokumenterat många brott mot internationell rätt vid behandlingen av palestinska barn i israelisk militärfängelse. Dessa inkluderar anklagelser om fysiskt våld, tortyr, brist på juridisk representation och frånvaro av föräldrars närvaro under förhör.

    Rapporterna visar att palestinska barn ofta utsätts för hård behandling, inklusive fysiska och psykiska övergrepp, under arrestering och internering. Denna behandling strider mot internationell humanitär rätt, som betonar behovet av särskilt skydd för barn. Att Israel gör skillnad på palestinska och judiska barn på ett sådant sätt är mycket oroväckande.

  • ClumsySmurf
    Anonym (fi) skrev 2024-05-30 14:57:21 följande:

    Så här sprids en variant av myten om juden som skördar arabernas organ, exempelvis i "skolböcker" på amerikanska universitet.

    "Israel" fångar araber och stympar dessa så att de kan leva som "organfabrik" tills de till slut dör av skadorna.

    (man ska vara bra j*vla fuckad i huvudet om man tror på sådana historier)

    .
    www.washingtonjewishweek.com/more-attention-must-be-paid-to-organ-harvesting-lie/

    I am referring to the professor's inclusion in her syllabus of "The Right to Maim: Debility, Capacity, Disability," by Rutgers University Professor Jasbir Puar which, without evidence, claims that the Jews of Israel maim Palestinians so that their organs may be harvested.


    ClumsySmurf skrev 2024-05-29 11:28:53 följande:
    Dessa rasist forskare sitter vid samma lägereld som de som påstår att flickor föds med snopp och måste ses inom den bredare kontexten "det är en kult".
    Main interests





    Puar's Terrorist Assemblages: Homonationalism in Queer Times, published in October 2007, describes connections between contemporary "gay rights" discourse, the integration of gay people into consumerism, the ascendance of "whiteness", and Western imperialism and the war on terrorism. Puar argues that traditional heteronormative ideologies now find accompaniment from "homonormative" ideologies replicating the same hierarchical ideals concerning maintenance of dominance in terms related to race, class, gender, and nation-state, a set of ideologies she deems "homonationalism".[8] Some reviewers have associated this argument with the "queer Marxism" of Kevin Floyd.[9]

    en.wikipedia.org/wiki/Jasbir_Puar

    One notorious example of this type of mendacious academic output can be found in a 2017 book by Rutgers professor Jasbir K. Puar published by Duke University Press, The Right to Maim: Debility, Capacity, Disability. The thesis of Puar's book is formed by her examination of "Israeli tactical calculations of settler colonial rule," which, she asserted, is "that of creating injury and maintaining Palestinian populations as perpetually debilitated, and yet alive, in order to control them."


    In other words, Puar's core notion is that Israeli military tactics ? as an extension of its political policies ? involve the deliberate "stunting," "maiming," physical disabling, and scientific experimenting with Palestinian lives, an outrageous and grotesque resurrection of the classic anti-Semitic trope that Jews purposely, and sadistically, harm and kill non-Jews.


    Puar, Professor of Women's and Gender Studies, boasts that she regularly writes on a hodgepodge of currently fashionable academic fields of study, including "gay and lesbian tourism, queer theory, theories of intersectionality, affect, homonationalism, and pinkwashing," the latter being the perverse theory that Israel trumpets its broad support of LGBT rights in its society to furtively obscure its long-standing mistreatment of the Palestinians.

    https://www.meforum.org/campus-watch/63240/pseudo-scholars-promoting-the-malevolence



     (1999)

    Doctoral advisor

    Norma Alarcón

    Main interests


  • Anonym (Lis)
    Anonym (fi) skrev 2024-05-30 14:15:39 följande:
    Det är det säkert men nu undrade jag om du inte tycker at det räcker med ett konto. Det är inte så att någon tror att ni är fler bara för att det tillkommer "nya" signaturer.

    Ni är minoriteten. Vi är majoriteten.
    Personligen har jag bara kommenterat med ett konto i denna tråden. att du ställer frågan får mig att tro att du sysslar med dubbelkonton.

    Vilka är minoriteten menar du, vi som vill ha ett stopp på krigandet?
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Lis) skrev 2024-05-30 21:55:25 följande:
    Personligen har jag bara kommenterat med ett konto i denna tråden. att du ställer frågan får mig att tro att du sysslar med dubbelkonton.

    Vilka är minoriteten menar du, vi som vill ha ett stopp på krigandet?

    Alla vill få ett stopp på krigandet. 


    De som tycker det innebär att man ska ge efter till en terroristorganisation som Hamas är i minoritet, som består av Fadern (inkl Sokrates och Lis) plus KillBill. 

  • Anonym (Lis)
    FuckGoggleAskMe skrev 2024-05-30 22:48:29 följande:

    Alla vill få ett stopp på krigandet. 


    De som tycker det innebär att man ska ge efter till en terroristorganisation som Hamas är i minoritet, som består av Fadern (inkl Sokrates och Lis) plus KillBill. 


    Nu tillskriver du mig åsikter jag inte har, och säkert fler av de du nämner också.
    jag vill att Israel ska sluta döda barn och civila. Hamas får de gärna gå på, men inte barn, det är inte rätt väg.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Lis) skrev 2024-05-30 22:54:51 följande:
    Nu tillskriver du mig åsikter jag inte har, och säkert fler av de du nämner också.
    jag vill att Israel ska sluta döda barn och civila. Hamas får de gärna gå på, men inte barn, det är inte rätt väg.

    Du och KillBill kanske har andra åsikter, låt höra. 


    Jag vill också att Israel ska sluta döda barn och civila. Jag vill även att araber ska sluta att attackera israeler. Hur tror det att detta kan uppnås? 

  • ClumsySmurf
    Anonym (Lis) skrev 2024-05-30 22:54:51 följande:
    Nu tillskriver du mig åsikter jag inte har, och säkert fler av de du nämner också.
    jag vill att Israel ska sluta döda barn och civila. Hamas får de gärna gå på, men inte barn, det är inte rätt väg.
    barn och civila
    barnsoldater?
  • Anonym (Lis)
    FuckGoggleAskMe skrev 2024-05-30 23:07:04 följande:

    Du och KillBill kanske har andra åsikter, låt höra. 


    Jag vill också att Israel ska sluta döda barn och civila. Jag vill även att araber ska sluta att attackera israeler. Hur tror det att detta kan uppnås? 


    Då är du och jag överens om två saker åtminstone. 


    Ja det är ju the million dollar question som inte lyckats få något svar de senaste decennierna.

  • Anonym (fi)

    Det här är anledningen till att det är så svårt att nå i mål med en tvåstatslösning.

    Hamas på Västbanken (Tulkarm) öppnar eld mot en israelisk bosättning som heter Bat Hefer. (googla gärna). Hamas gör också en propaganda-video av attacken

    När de inte har tillgång till raketer som på Gaza så använder de AK47 istället.

    Det här hör ni inte om på SVT:s nyheter

    www.jpost.com/breaking-news/article-804123



    .

    En tvåstatslösning finns när Israel kan känna sig trygga med att exempelvis Hamas inte kommer att kunna attackera dem. Dit är det en lång väg i dagsläget.

  • Anonym (Sokrates)

    Israels agerande i de ockuperade palestinska områdena, särskilt den pågående militära offensiven i Gaza, är ett hån mot alla universella lagar om vad en människa inte ska göra mot en annan människa, särskilt om man kallar sig för ?den enda demokrati i mellanöstern?. Varför stoppas inte Israel? Jag menar, det är ett pågående folkmord i Gaza. Israel har inte stoppats på grund av flera viktiga skäl:


    Brist på politisk vilja från stormakter, särskilt USA som är Israels närmaste allierade. USA har konsekvent skyddat Israel från meningsfulla konsekvenser i FN:s säkerhetsråd genom sin vetorätt (det gjordes ca 50 gånger)

    Israels status som en mäktig militär styrka och dess avvisande av internationell kritik och resolutioner om dess ockupationspolitik. Som ockupationsmakt har Israel struntat i uppmaningar att avsluta sin ockupation och utvidgning av bosättningar på Västbanken och häva blockaden mot Gaza.

    Den israelisk-palestinska konfliktens påstådda komplexitet (påståendet är falskt och egentligen är resultat av israels propaganda) och långvariga karaktär, där båda sidor hävdar rättigheter över samma territorium. Detta problem med ?odelbarhet? har gjort en förhandlingslösning extremt svår att uppnå.

    Israels mycket snedvridna motivering av sina handlingar som självförsvar mot palestinska militanta grupper som Hamas, trots omfattande fördömanden av den oproportionerliga kraft som används mot civilbefolkningen i Gaza.

    Inflytandet från proisraeliska lobbygrupper i USA och vissa europeiska länder som arbetar för att hindra trycket på Israel och främja en ensidig berättelse om konflikten.

    I grund och botten har Israels militära överlägsenhet, avsaknaden av enat internationellt tryck och det orubbliga amerikanska stödet gjort det möjligt för landet att fortsätta sin ockupationspolitik och sina militära kampanjer med straffrihet, trots brott mot internationella lagar och normer för mänskliga rättigheter och trots att nästan alla är överens om att ett folkmord pågår i Gaza.


    Politiker har aldrig tidigare varit så oense med folket angående en konflikt. Folket i många länder är på palestiniernas sida medan politiker stödjer Israel.

  • Anonym (guess who)
    Anonym (Sokrates) skrev 2024-05-30 17:53:29 följande:
    Visste ni att Israel är unikt i sin systematiska lagföring av barn så unga som 12 år enligt militär lag. Denna praxis tillämpas uteslutande på palestinska barn på den ockuperade Västbanken.

    Minimiålder för straffrättsligt ansvar: Enligt militär lag är minimiåldern för straffrättsligt ansvar 12 år gammal. Det innebär att barn som är 12 år och uppåt och är palestinskt kan åtalas och häktas för brott.

    Israel är det enda landet i världen som systematiskt lagför barn i militärdomstolar och det är endast palestinska barn som lagförs av militärdomstolar. De judiska barnen däremot  lagförs av civil domstol. Årligen fängslas uppskattningsvis 500-700 palestinska barn, många så unga som 12 år och oftast hålls kvar utan något åtal.

    Olika rapporter och organisationer, inklusive UNICEF och Defense for Children International, har dokumenterat många brott mot internationell rätt vid behandlingen av palestinska barn i israelisk militärfängelse. Dessa inkluderar anklagelser om fysiskt våld, tortyr, brist på juridisk representation och frånvaro av föräldrars närvaro under förhör.

    Rapporterna visar att palestinska barn ofta utsätts för hård behandling, inklusive fysiska och psykiska övergrepp, under arrestering och internering. Denna behandling strider mot internationell humanitär rätt, som betonar behovet av särskilt skydd för barn. Att Israel gör skillnad på palestinska och judiska barn på ett sådant sätt är mycket oroväckande.
    Detta är helt fel, ganska uppenbar fel. 

    6 år - North Carolina, USA

    7 år - vanligen i USA

    9 år - Malta

    10 år - Frankrike, Storbritannien (England, Nordirland och Wales) och Irland

    12 år - Nederländerna, Israel och Storbritannien (Skottland)[2]

    13 år - Grekland



    sv.wikipedia.org/wiki/Straffmyndig
  • Pixie64
    Anonym (Lis) skrev 2024-05-30 22:54:51 följande:
    Nu tillskriver du mig åsikter jag inte har, och säkert fler av de du nämner också.
    jag vill att Israel ska sluta döda barn och civila. Hamas får de gärna gå på, men inte barn, det är inte rätt väg.
    Det första jag gjorde för att avgöra om det här är rimligt - att många civila dör - är att kolla statistik av liknande krig,  kolla om det finns uttalanden av militärer som har erfarenhet. Och alla källor som jag hittade säger samma sak - att det är en otroligt svår omgivning att kriga i, och att det är färre döda civila än vad det brukar vara under liknande omständigheter.

    Så jag drar slutsatsen: Det går inte att göra så mycket bättre. Och det där inte mindre folk om man låter Hamas vara kvar. De har ju visat att de gärna offrar palestinierna. Dessutom skulle det inte vara sista kriget om Hamas får vara kvar - och byggs upp igen. 
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta