Därför tror fansen att Abba ska återförenas – kryptiska hintarna

Det var 50 år sedan Abba vann Eurovision song contest med bidraget ”Waterloo” och tog världen med storm. Efter de la mikrofonerna på hyllan har världen velat se en återförening – och nu tror fansen att Abba ska göra en comeback. 

Därför tror fansen att ABBA kommer återförenas.

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid ”Frida” Lyngstad satte minst sagt Sverige på kartan genom musikgruppen Abba. Deras internationella genombrott kom 1974 när de vann Eurovision song contest med bidraget ”Waterloo”. Vilket bara var början på en världsomvälvande karriär. 

Abba räknas som en av de största popgrupperna i musikhistorien och är en av få som vunnit framgång över jordens alla kontinenter. I mitten av 1970-talet var de försäljningsmässigt världens mest framgångsrika popgrupp.

Till världens stora sorg splittrades gruppen 1982 och de hade då varit aktiva i 10 år. 30 år efter splittringen bestämde de sig för att släppa sitt sista studioalbum, som gavs ut 2021 och gruppen sågs då ihop för första gången på många år.

Sedan gruppen splittrades har deras fans bara velat en enda sak – att se en återförening på scen. Något som bandet sagt att inte kommer ske. Men hoppet levde kvar. 

2024 markerar 50års-jubileet för gruppens genomslag och inför finalen av Eurovision song contest i Malmö den 11 maj, börjar rykten om en comeback spridas på allvar. 

ABBA 1974.

Gruppen har tidigare tackat nej till allt

På dagen 50 år efter segern med ”Waterloo” firades Abba på lördag storslaget, men under den direktsända galan ”En fest för Abba” på Cirkus saknades medlemmarna själva.

”Agnetha, Frida, Björn och Benny har gemensamt beslutat sig för att tacka nej till samtliga förfrågningar i samband med jubileet”, meddelade deras manager Görel Hanser tidigare i vår.

 Benny Andersson har även tackat nej till en återförening på Eurovision. 

– Jag vill inte, sade han i en intervju i BBC Newsnight. 

Senaste gången ABBA sågs ihop var 2022.

Därför tror fansen att Abba kommer återförenas

Trots att gruppen tydligt sagt att de inte har lust med en återförening, tror fansen ändå att det är något på gång inför Eurovision. Vad som startat spekulationerna är en video som gruppens officiella Tiktok-konto publicerat på plattformen. 

”Kolla vilka som är tillbaka!”, skrev de med efterföljande hashtags: #ABBA, #Eurovision, #1974. 

Och i kommentarerna är fansen helt överväldigade – men även oförstående till vad videon betyder. 

”VAD BETYDER DET HÄR? ABBA I EUROVSION???”, skriver en exalterad följare. 

”VAD HÄNDER? ABBA eurovision lördag?”, skriver en annan. 

”ABBA IS BACK, WAKE UP”, kommenterar en tredje. 

”Tell me this means what I think it’s means”, hälsar en fjärde. 

Om gruppen kommer återförenas på Eurovisionscenen i Malmö är det sannerligen många som hoppas på. Och om önskningarna slår in återstår att de!