• Anonym (M)

    Muskelryckningar

    Hej, för 2,5 månad sedan fick jag konstanta muskelryckningar i vaderna. Jag blev mycket rädd och nu har jag fått utspridda muskelryckningar i hela kroppen. så fort jag sitter eller ligger ner hoppar det runt i kroppen. Har någon upplevt något sådant?

  • Svar på tråden Muskelryckningar
  • Anonym (Neuro)

    Kan vara B12 bristproblematik. Lågt magnesium. Lågt D vitamin. Osv. 


    B12 brist är svår diagnostiserat, och en person kan ha bristproblematik trotts inom referens. Oralt tillskott hjälper ej för behandling av symtom. Endast injektioner. 

    Googla på The B12 Society. Och ta dig vidare till deras Facebook support grupp via hemsidan där. Dom kan tolka blodprovsresultat åt dig, och ta din symtombild, och ge rådgivning kring om det kan tänkas vara möjligt att B12 är involverat och vad du i så fall kan göra för att få till korrekt vård/göra för att självbehandla. Dom kommer också säga om där finns annat i dina blodprover som indikerar andra problem, och vad du i så fall kan fråga/ta upp med din läkare kring det. 

  • Anonym (Jag med)

    Ja, men det har lugnat ner sig. Om.du inte har nedsatt sryrka kanske man inte behöver vara orolig?

    Prover hos VC visar inget.

    Jag har annars googlat på ALS, Parkinsons och MS etc.

  • Anonym (Neuro)
    Anonym (Jag med) skrev 2024-04-29 10:47:54 följande:

    Ja, men det har lugnat ner sig. Om.du inte har nedsatt sryrka kanske man inte behöver vara orolig?

    Prover hos VC visar inget.

    Jag har annars googlat på ALS, Parkinsons och MS etc.


    Känns ju lite taskigt att skrämma upp personen med ALS, Parkinsons och MS? Särskilt när där finns mängder med betydligt mer troliga orsaker till muskel ryckningarna. 

    Att prover hos VC inte visar något, är inget ovanligt. För läkarna är usla på att tolka blodprover, så det krävs i regel att något har hunnit gå riktigt jäkla långt först. Innan läkare eventuellt reagerar. Ytterst få av dom är intresserade nog för att bli bra på att tolka provsvar, och veta vad dom skall kolla efter. Däri en del av den problematiken sitter, och som gör att folk inte får rätt typ av vård i rätt tid. 
    Det är först när vi pratar om specialister som det börjar kunna bli något bättre kring tolkning av provsvar på blodprover.

    Därför det är klokt att när man tar blodprover då man dras med symtom och annat som gör att det faktiskt inte känns rätt, att antingen sätta sig in i det själv, eller söka sig till en seriös grupp med utbildade admins och moderatorer som kan ta sig en koll på ens resultat samt ta anamnes.


    Jag är själv en sådan, som just kan alltså. Men jag anser inte att jag är på så kallat jobbet, när jag besöker ett forum som detta. Måste hålla det separat ifrån min egentid/privatliv. Därav hänvisar jag personen vidare, där jag vet att rätt typ av kompetens finns, istället för att be om att få se senaste blodproverna själv. Så om du också har en del kvarvarande besvär, för jag noterade att du inte skrev att det är helt borta. Kan även du ha nytta av det tipset jag gav TS där. 
     

  • Anonym (Jag med)

    Det var mer problem förra året. Jag fick då också lättare sendrag - foten kunde vrida sig när jag låg stilla på kvällana.

    Men i år har det blivit lugnare i kroppen
     Det var jättesvårt att gå tid hos VC. Om det hade fortsatt i den omfattningen hade jag gjort egenremiss till någon neurolog tror jag.

Svar på tråden Muskelryckningar