Nour El Refais syrliga pik till Henrik Schyffert – hårda orden inför alla: ”Kompensera”

2019 fick Nour El Refai och Henrik Schyffert en son tillsammans. Nu pikar Nour om hur Henrik är som pappa. 

Nour El Refai och Henrik Schyffert fick sonen Sami i oktober 2019.

Nour El Refai, 36, har ett långt och innehållsrikt cv. Förutom att vara en av landets mest kända komiker är hon även manusförfattare, skådespelerska, regissör och före detta poddare. Hon har bland annat medverkat i ”Bonusfamiljen”, ”Parlamentet” och sitter i panelen i underhållningsprogrammet ”Masked Singer”. Hon är även ute på sverigeturné med sin egen humorshow. 

Det var just genom sin karriär som komiker som Nour träffade Henrik Schyffert, 56, år 2013. Det slog gnistor mellan dem och de har nu varit ett par i över 11 år. Paret har en gemensam son Sami som föddes 2019. Henrik har dessutom två söner från ett tidigare förhållande, Janne och Ove.  

Nour El Refai och Henrik Schyffert träffades genom jobbet 2013.

Därför var Nour El Refai och Henrik Schyffert särbor

En tid in i Nour och Henriks relation var det en detalj som blev väldigt uppmärksammat – det faktum att paret inte ville bo ihop. I närapå åtta år levde Nour och Henrik som särbor. 

De hade två separata bostäder som de pendlade mellan tillsammans, men med möjligheten att de när som helst kunde välja att spendera tid ensamma i en av bostäderna. Det var först när sonen Sami kom till världen i oktober 2019 som paret valde att flytta ihop. 

I en intervju med Damernas värld har Nour berättat varför de valde att leva som särbor under så många år och att det främst var media som gjorde en grej av deras levnadsval. 

– Det var inget konstigt men av någon anledning blev det en jättegrej i media att vi var särbos. Sen gjorde jag mig av med min lägenhet och köpte in mig i Henriks. För mig har det varit viktigt att vi båda äger den, jag vill känna att jag har min ekonomiska trygghet som är oberoende av någon annan, sa hon till tidningen då. 

Nour och Henrik levde som särbor i 8 år.

Nours syrliga pik till Henrik 

Paret drev under flera år en podcast tillsammans ”Nours poddelipodd. Och Henrik”, som de lade ner under 2023. Under åren de drev podden fick lyssnarna en inblick i deras vardagsliv och deras – ibland hårda jargong mot varandra. 

Nu gör Nour det igen. I ett inlägg på Instagram tar komiker tillfället i akt och slänga iväg en känga till sin sambo. 

Nour har nämligen haft det lite kämpigt under turnén när hon haft med sig sonen och delar med sig av bilder på henne själv när hon är trött och utsliten. Sista bilden visar Henrik på turné, när han glatt sitter med en öl i handen. 

”Mamma på turné vs pappa på turné (sista bilden). Skriv gärna förslag på hur Henrik Schyffert kan kompensera mig för att jag inte fått äta, gå på toa, sova, och framförallt jobba ifred på två turnéer”, skriver hon i inlägget. 

I kommentarerna får hon en hel del tips på hur Henrik kan kompensera henne men även en hel del skratt och hejarop att Nour visar även tuffa sidor av det som utåt sett kan se ut som ett glammigt turnéliv.