Lisa Ajaxs namnval till dottern – det ska hon heta: ”Plupp”

Mello-artisten Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss väntar barn. Nu avslöjar hon vad dottern ska heta. 

Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss väntar en dotter.

Artisten Lisa Ajax, 25, slog igenom stort i ”Idol” 2014 där hon vann hela tävlingen och hela svenska folkets hjärtan. Sedan vinsten i ”Idol” har karriären fortsatt blomstra och senaste åren har hon synts i flera olika tv-produktioner och tävlat i ”Melodifestivalen” fyra gånger. Senaste gången var 2024 med bidraget “Awful Liar”.

Hennes medverkan i årets upplaga av ”Mello” skapade stora rubriker, men inte på grund av bidraget. Det var på grund av att hon var gravid under tävlingen. På grund av hennes graviditet fick artisten utstå en hel del negativa kommentarer i sociala medier. 

Lisa och pojkvännen Max Huss ska få en dotter som väntas komma i juni. 

Lisa Ajax gick direkt till final i ”Melodifestivalen” deltävling 1.

Lisa Ajax slår tillbaka efter kritiken  

Göteborgs-Postens kulturchef Johan Hilton, 46, var en av de tv-tittare som öppet kommenterade Lisa Ajax utseende. På X författade han ett inlägg där han skrev: 

"Det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv". Inlägget ska nu vara borttaget. 

Efteråt skrev han till tidningen Expressen, efter att hans inlägg uppmärksammats i media. 

"Det är något patetiskt över en mediekultur som desperat dammsuger sociala medier på melloskämt för att dra i gång konstruerade och fullkomligt poänglösa konflikter. I övrigt önskar jag Lisa Ajax allt gott", skrev Hilton i ett sms till Expressen

Artisten skrev då ett öppet meddelande på sin Instagram där hon beklagade sig över att hennes utseende kommenterats och kritiserats, inte bara av tidigare nämnda kulturchef utan även av flertalet personer på Tiktok. 

”Allting sker fort och det är inte alltid mitt huvud hänger med, det kan vara extremt påfrestande vissa dagar. Under veckan har jag fått läsa kommentarer om vad jag borde och inte borde göra nu när jag är gravid. Som att jag själv har noll koll. Många kommentarer om min kropp också, jag som ändå trodde att jag skulle få slippa kroppshat nu när jag är gravid. Men nej, tydligen blev det bara värre…”, skrev Lisa då. 

Lisa Ajax avslöjar dotterns namn 

Det börjar dra ihop sig för Lisa och pojkvännen som bara har några veckor kvar innan dottern väntas titta ut.  Och nu börjar det bli aktuellt att enas om ett namn till dottern. Tidigt i graviditeten kallade paret bebisen för ett smeknamn som många föräldrar gör, men nu har de alltså bestämt ett permanent namn till bebisen. 

I en intervju med Mama berättar artisten om dotterns namn. 

– Innan vi hade det här namnet var det ”Plupp”, det har blivit en grej, att jag kallar alla bebisar ”Plupp”, eller ”Lilla Pluppen”, säger Lisa till Mama.

När Lisa Ajax och Max Huss fick reda på att det låg en liten dotter i magen började diskussionerna om flicknamn. Och nu verkar ha landat i något som de båda tycker om. 

– Jag hade ju egentligen ett namn, alltså det här har jag vetat i flera år. ”Det här ska jag ha, det här ska min framtida dotter heta.”, säger Lisa till tidningen och fortsätter: 

– Max kom faktiskt med ett förslag som vi båda älskar. Jag tycker att det är fint, det är ändå vårt första barn och då är det ju inte bara jag som ska bestämma vad hon ska heta liksom. Det känns bra att han också fick tycka och tänka.

Max Huss och Lisa Ajax 2021.